1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Rozmazany obraz.

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez Kociol., Maj 23, 2014.

  1. Kociol.

    Kociol. Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 24, 2014
    Posty:
    21
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Europe, Poland.
    Witam ponownie.
    Od razu przejdę do problemu. A więc po zakupie kabla VGA, który był mi potrzebny do możliwej gry na xbox'ie przez monitor (NEC LCD 19WV) - który nie ma posiada wejścia HDMI. Podłączenie nie sprawiło żadnych problemów, lecz napotkałem schody gdy już wszystko było podpięte. Chciałem sobie edytować rozmiar obrazu w ustawieniach xbox'a na 1440x900, czyli rozdzielczość która jest na mój ekran. Ku mojemu zdziwieniu obraz się rozmazał, przez co prawie wszystko stało się nieczytelne. Próbowałem wykonać kalibracje automatyczną ale nic z tego. Konsola działa w miarę na najmniejszej rozdzielczości, przez co jest rozciągnięty obraz (800x600). Jedynie ta opcja posiada tryb ekranu jako 'normalny', jak już wybiorę 1440x900 przechodzi na panoramiczny i jest brak możliwości edytowania
    .
    Zakupiony kabel; http://allegro.pl/kabel-vga-xbox-360-gold-rca-audio-do-jack-3-5mm-i4206665923.html
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. Joma97

    Joma97 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 20, 2013
    Posty:
    36
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    To jest wina kabla, dobra jakość obrazu bedziesz dopiero miał na oryginalnym kablu MS albo BigBena
     
  4. Hardkooro

    Hardkooro Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 24, 2011
    Posty:
    52
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Miasto:
    Zabrze
    Ja za swoj kabel jakiś rok temu dałem około 30 złotych, do tego przejściówki do dźwięku żeby móc odbierać dźwięk, więc wszystko zamknąłem w 40 zł. Grałem właśnie na rozdzielczości 1400x900(panoramiczna 17-tka) i wszystko działało bez problemu :)

    Sent from my GT-I8750 using Tapatalk
     
  5. Kociol.

    Kociol. Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 24, 2014
    Posty:
    21
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Europe, Poland.
    Ja właśnie taki sam zestaw zakupiłem, wszystko pięknie podłączone do 19 calowego monitora. Ustawiam rozdzielczość i wszystko rozmazane, ah.
     
  6. akir

    akir Xbox One Xbox One V.I.P Pomocnik Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Grudzień 23, 2008
    Posty:
    12070
    Polubienia:
    1065
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Bielsko-Biała
    Tanie kable tak maja. Inny monitor lub kabel microsoft

    Wysłane z mojego GT-N7100 przy użyciu Tapatalka
     
  7. Kociol.

    Kociol. Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 24, 2014
    Posty:
    21
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Europe, Poland.
  8. KarMan

    KarMan Banned

    Dołączył:
    Maj 24, 2014
    Posty:
    16
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Nie prawda ! Przerobiłem tych kabli całą mase od BigBena i M$ do tych chińskich za 10 zł , na każdym była taka sama jakość obrazu
     
  9. Jabar

    Jabar Moderator Członek Załogi Moderator Pomocnik Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Październik 23, 2011
    Posty:
    3702
    Polubienia:
    1106
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Płeć:
    Mężczyzna
    Pierdoły piszesz...
    Na M$ i BigBen jakość jest nieporównywalnie lepsza od tych za kilka zł. Sprawdziłem na własnej skórze.

    Wysłane z mojego GT-I9300 przy użyciu Tapatalka
     
  10. -=DEXTER=-

    -=DEXTER=- Pomocnik Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 8, 2008
    Posty:
    7158
    Polubienia:
    552
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Kalisz, Poland
    Jak coś to mam ostatni oryginalny nowy za 60zl

    Wysłane z mojego SM-N9005 przy użyciu Tapatalka
     
Wczytywanie...

Poleć forum