1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Rozmycie na monitorze.

Temat na forum 'Konsola' rozpoczęty przez Kosmita, Styczeń 7, 2009.

  1. Kosmita

    Kosmita Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 26, 2008
    Posty:
    4
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Cześć. Mam pewien problem z xboxem 360. Podłączam go do monitora LG W2252TQ-PF kablem VGA (niestety nie wiem jakiej firmy jest kabel) i wybieram rozdzielczość standardową dla mojego monitora, czyli 1680x1050. Jednak litery są rozmazane, kolory troche wyblakłe i na ekranie lekko widać jakieś linie. Na PC też używam tej rozdzielczości i obraz jest normalny. Czy to jest wina kabla? Jeżeli tak to jaki kabel VGA powinienem kupić? Z góry dziękuję za pomoc.
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. tomasz222

    tomasz222 Banned

    Dołączył:
    Listopad 26, 2008
    Posty:
    484
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Bochnia kolo Krakowa
  4. Kosmita

    Kosmita Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 26, 2008
    Posty:
    4
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Nie widzę opcji obraz więc pewnie chodziło Ci o wyświetlacz. Są tam 3 opcje: rozdzielczość ekranu, format ekranu, poziomy referencji. Rozdzielczość i poziomy referencji da się przestawić, ale opcja "format ekranu" jest nieaktywna. Rozdzielczość mam ustawioną na 1680x1050 a poziomy referencji na standardowe. Przestawiałem poziomy referencji, ale nic to nie daje. Być może zakupię kabel który polecasz, ale czy nie lepszy byłby oryginalny kabel od microsoftu? :)
     
  5. tomasz222

    tomasz222 Banned

    Dołączył:
    Listopad 26, 2008
    Posty:
    484
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Bochnia kolo Krakowa
    nie wiem czy bylby lepszy czy nie...nieraz placi sie tylko kupe kasy za firme...... wiem ze BIGBEN zawsze robil dobre kable ... ja kozystam z tego co ci poslalem i jestem zadowolony..wstrzymaj sie moze inni sie wypowiedza
     
  6. Kosmita

    Kosmita Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 26, 2008
    Posty:
    4
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    A da się jakoś sprawdzić jaki kabel mam teraz, jest to gdzieś napisane? Żadnego opakowania nie było przy kablu.

    A przy okazji, co to za przełącznik na wtyczce do AV? :)
     
  7. obcy33

    obcy33 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 3, 2008
    Posty:
    616
    Polubienia:
    11
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Grudziądz/Świecie
    jest to przełącznik TV<->HD TV. Jak zauważyłeś ten kabel daje możliwość aby podłączyć się przez zwykłe AV pod TV (żółty, biały, czerwony) i przez component do HD TV (niebieski, zielony, czerwony + biały, czerowny)
     
Wczytywanie...

Poleć forum