1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Różnica między boot-em do Xell-a a bootem do dash-a

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez shevu, Czerwiec 30, 2014.

  1. shevu

    shevu Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Czerwiec 30, 2014
    Posty:
    4
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Witam magików :)
    Mam pytanie odnośnie bootowania do xell-a, i do dash-a. Czy istnieję różnice w kwestii "trudności" boot-ów do tych dwóch różnych miejsc?

    Czy boot do Xell jest trudniejszy niż boot do dash-a?

    Kolejne pytanie....

    Trafiła mi się konsola z NAND-em Hynix (V1 - wg. obrazków z TX) oraz brakiem ścieżek gdzie idzie POST (muszę użyć adaptera).

    Konsola jest z 06.2012r.
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. pocinas

    pocinas Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 30, 2011
    Posty:
    1087
    Polubienia:
    133
    Punkty za osiągnięcia:
    63
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Południowo-Zachodnia Anglia
    1) Boot do Xella zazwyczaj bywa szybszy
    2) V1 z 06.2012 i brak posta, bardziej obstawiam że to V3, zreszta gdyby nawet była i jaka kolwiek by nie była CORONA, brak ścieżek powoduje że trzeba właśnie użyć Adaptera, innej rady nie ma.
     
  4. akir

    akir Xbox One Xbox One V.I.P Pomocnik Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Grudzień 23, 2008
    Posty:
    12080
    Polubienia:
    1068
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Bielsko-Biała
    Pocinas coronki 04/07/2012 to jeszcze sa v1. Czerwiec ja stawiam spokojnie na v1 v2
     
  5. shevu

    shevu Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Czerwiec 30, 2014
    Posty:
    4
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Panowie zaszła pomyłka. Konsola o której mówiłem ma datę 8.2012r.
    Zastanawia mnie tylko czemu pamięć jest z V1 a POST.... Czy trafiliście na taką kiedyś?
     
  6. pocinas

    pocinas Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 30, 2011
    Posty:
    1087
    Polubienia:
    133
    Punkty za osiągnięcia:
    63
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Południowo-Zachodnia Anglia
    V1 bez postu jeszcze sie nie spotkalem. V2 bez postu też nie spotkałem choć któryś z kolegów miał taka. Skoro sierpien 2012 teraz wiadomo ze napewno v3 albo v4

    Napisane na Joysticku w Commodore 64. Tapatalk wczytany z kasety magnetofonowej :-D
     
  7. shevu

    shevu Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Czerwiec 30, 2014
    Posty:
    4
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    No to niezłą hybrydę zrobili :) Niestety Coolrunner D nie daje rady jej zbootowac :/ Dzisiaj przyjdzie CR3 Lite i RGX więc spróbujemy tym :)

    A jeśli chodzi o różnice boot-a do Xell a bootem do Dash-a to wydaje mi się że nie powinno jej być.... Przecież w obu przypadkach trzeba resetować proca konsoli tak długo aż zostaną w rejestrach flagi mówiące o prawidłowym podpisie oprogramowania.... no chyba że czegoś nie wiem jeszcze.
     
  8. pocinas

    pocinas Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 30, 2011
    Posty:
    1087
    Polubienia:
    133
    Punkty za osiągnięcia:
    63
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Południowo-Zachodnia Anglia
    No Coronki na Rev. D to trzeba umieć robić inaczej właśnie ****. Ja też nie robię na Rev. D bo za dużo zabawy, Cr3 lite albo RGX musi dać radę . Co do boota Xella teoretycznie masz rację nie powinno być różnicy, a jednak może i sam się przekonasz że jest.
     
  9. akir

    akir Xbox One Xbox One V.I.P Pomocnik Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Grudzień 23, 2008
    Posty:
    12080
    Polubienia:
    1068
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Bielsko-Biała
    Tak takie hybrydy sa znane. Normalnie na każdym chipie idzie zrobic. Rev d odpala zupelnie normalnie lecz trzeba dostosować wsad i ułożenie resetu
     
  10. shevu

    shevu Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Czerwiec 30, 2014
    Posty:
    4
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Tyle to ja wiem, lecz próbowałem bardzo dużo kombinacji i ani razu nie było boot-a. Oczywiście ECC tworzone i wgrywane parę razy - tak dla pewności że dobrze zrobione.
     
  11. pocinas

    pocinas Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 30, 2011
    Posty:
    1087
    Polubienia:
    133
    Punkty za osiągnięcia:
    63
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Południowo-Zachodnia Anglia
    Dlatego napisałem w poście #7 "No Coronki na Rev. D to trzeba umieć robić inaczej właśnie ****"
     
Wczytywanie...

Poleć forum