1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

różnica Xtreme a Ixtreme

Temat na forum 'Problemy' rozpoczęty przez kopiko19, Maj 8, 2009.

  1. kopiko19

    kopiko19 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 17, 2009
    Posty:
    4
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    wiec mam kilka pytan na ktore w zaden sposob nie moge znalezc odpowiedzi. wiec mam konsole przerobiona wlasnie xtreme i nie wiem czy warto mi przechodzic na ixtreme 1.51 lub 1.6 jesli i tak nie gram po sieci. wiem tyle ze xtreme to pewny ban a na ixtreme mozna te patche stosowac (stealth patch czy jakos tak) i grac jakis czas w sieci (bo i tak w koncu bedzie ban[tak slyszalem]). idac dalej chcialem zapytac czy jest jakas roznica w sposobie nagrywania plyty pod ixtreme a xtreme, wiem tyle ze gry pod xboxa1 mozna nagywac na zwyklej plycie a nie na dl jesli ma sie xtreme (to na plus starszej przerobki), ale nie wiem jak sie sprawa ma w przypadku nowych gier pod x360. czy kazda gra pojdzie pod xtreme?? widzialem jakies patche 3rd wave, i extreme 1.5 do 1.4 i temu podobne rzeczy ale jesli ja mam xtreme a nie ixtreme to czy to mi potrzebne?? naprawde nie moge znalesc nic o xtreme, uzywajac opcji szukaj na tym forum wyskakuje :


    Xtreme - iXtreme Przejście na Flasha Online = BAN ??

    Mam xbox'a z Maximus Xtreme v1.7 jak flashować go ixtreme 1.4?

    z Xtreme 4.8 na iXtreme 1.x ?

    jak przerobic z chipa nme 360 na ixtreme bądz xtreme gre




    to dla tych madrych co umieja tylko powiedziec "uzyj opcji szukaj" nic nie wnoszac do tematu...

    ogolnie rzecz biorac jedyne sensowne informacje znalazlem na http://www.xbins.org/nfo.php?file=xboxnfo1554.nfo

    (jesli nie mozna wstawiac linkow to bardzo przepraszam)


    jesli jest ktos kto rozumie moje pytania i zna sensowne odpowiedzi to niech sie nie wstydzi tylko wypowie :)
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. dodo121_PL

    dodo121_PL Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 2, 2009
    Posty:
    114
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    gry muszą być kompatybilne z iXtreme,jak chcesz przejść z Xtreme na iXtreme to poczekaj bo za parę tygodni wyjdzie iXtreme 1.6 (w dziale aktualności pisze o nim).
    iXtreme wymaga stheal packów żeby odpalić gry ale można bezpiecznie grać po sieci.
     
  4. incubus

    incubus V.I.P V.I.P Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 1, 2008
    Posty:
    629
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Ruda Śląska
    Jesli wisi ci siec pozostań na xtreme i bedześz miał świety spokój.
     
  5. kopiko19

    kopiko19 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 17, 2009
    Posty:
    4
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    dobra jesli mam xtreme 5.1 i chce zagrac w gre ktora jest kompatybilna z iextreme Konsole :: X-Men Origins Wolverine [ENG] [REGiON FREE] [XBOX360-PROTOCOL] (mam nadzieje ze moge taki link umiescic, jestem swiezak prosze wybaczyc :D ) ale jest to wave3 to mi zadziala?? narazie nie mam opcji sciagania ale wole sie upewniac jakie pliki moge sciagac :)



    no i chyba Incubus rozwial wszelkie moje watpliwosci :)
     
  6. sebolek

    sebolek Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 19, 2008
    Posty:
    443
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Legionowo
    yyy z wave 3 tak z 4 też bo do tego patcha nie trzeba (dobrze słyszałem?) ale ban na 100:p
     
  7. BioComp

    BioComp Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 23, 2010
    Posty:
    39
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Przepraszam jeśli już było i że odświeżam temat, ale totalnie się gubię już w tych "obejściach" zabezpieczeń.

    Nie mogę za pomocą wyszukiwarki forum znaleźć dokładnych opisów oraz różnic między iXtreme a Xtreme. Co dają coraz nowsze ich wersje? Czy Xtreme 1.2 nie obsłuży nowych gier? Czy iXtreme LT 1.1 jest najnowszy? Czemu często czytam by "instalować Xtreme - to spokój na wieki" czyli iXtreme oznacza potrzebę kolejnego patchowania w nieodległej przyszłości? Jeśli gdzieś na forum istnieje dokładny poradnik nt. tych Flash'y bardzo prosił bym o linka. Czytałem tematy w dla "świeżaków" ale nie znalazłem nigdzie wyczerpującej odpowiedzi na te tematy. W aktualnościach za to, znajdują się zbyt "oględne" posty których treść rozumieją jedynie już "użytkownicy ze stażem" ;) Bo żeby zrozumieć na czym polega różnica nowego wydania iXtreme, należy wiedzieć czym się różni od starego i co poprzednik "potrafił". Nie mogę też się dopatrzeć czym jest Xreboot a czym JTAG. Mniej więcej wiem do czego służą, ale jest to mglista wiedza. Nie wiem też czy w każdej sytuacji można powrócić do "oryginalnego" firmware napędu? Czy tylko w niektórych modelach i firmach? Bo np. najpierw czytam posty o zrywaniu plomb bez uszkodzenia (by w razie awarii przywrócić oryginalny firmware i wysłać konsole do serwisu), by za chwilę się dowiedzieć że Lite-On'ów i tak już nie da się przywrócić do ich "dawnego oryginalnego" życia (a więc jednym słowem po serwsie). Kompletnie się gubię :/ Przydał by się jakiś duży, porządny przewodnik dla świeżej krwi w tej terminologii w postaci postu :>
     
  8. -=DEXTER=-

    -=DEXTER=- Pomocnik Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 8, 2008
    Posty:
    7158
    Polubienia:
    552
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Kalisz, Poland
    Wiec cechy ixtreme do 1.61
    - gra musi miec stealth patche
    - gra musi miec odpowiedni wave (rozmiar partycji) ktory odsluzy dany ixtreme
    - gry z x1 musza byc na dvd dl

    Cechy ixtreme LT (i wersji NS):
    - gra nie musi miec zadnych patchy
    - gra moze miec dowolny wave
    - gry z x1 musza byc na dvd dl

    Cechy xtreme
    - gra nie musi miec zadnych patchy
    - gra moze miec dowolny wave
    - gry z x1 moga byc na dvd 4,7GB

    To chyba najwazniejsze ;)

    Do kazdego napedu przywrocisz oryginalne FW.

    XBR to tak na chlopski rozum modyfikacja podobna do chipa (zmodyfikowany obraz pamieci konsoli) a jtag to polaczenie kilku punktow na plycie pozwalajacy uruchomic konsole z tak zmodyfikowana pamiecia.

    Zalety XBR:
    - uruchamianie gier bez plyty
    - uruchamianie gier z dowolnego regionu
    - uruchamianie programow hombrew
    - uruchamianie gier arcade i DLC
    - podlaczenie dowolnego dysku do 2TB
     
  9. BioComp

    BioComp Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 23, 2010
    Posty:
    39
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    O i o to mi w zasadzie chodziło. Dzięki :) Jeszcze tylko chciałbym się zapytać, nt. wersji - czy wprowadzają one np. poprawki do obsługi napędów (lub obsługę nowych napędów) czy np. obsługę nowych gier? Inaczej mówiąc, może zdarzyć się tak, że za np. pół roku wyjdą gry dla których trzeba będzie uaktualnić iXtreme/Xtreme? Czy może po raz dokonanym flashowaniu firmware można radośnie się bawić mając spokój z update'ami? :> Oraz czy w przypadku potrzeby wgrania oryginalnego firmware napędu trzeba mieć zapisany gdzieś oryginalny firmware napędu? np. w postaci pliku *.bin?
     
  10. Keres

    Keres Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 14, 2010
    Posty:
    216
    Polubienia:
    14
    Punkty za osiągnięcia:
    18

    Chcialbym sie zapytac o punkty "cechy ixtreme do 1.61"
    chodzi mi o te stealth patche , mianowicie:
    1.Trzeba za kazdym sprawdzac programem abgx (ktory wgrywa sam stealtch patche)
    2.Nie wystarczy poprsotu sciagnac gre i nagrac ja odrazu na plyte?
    3.Jesli jest ixtreme 1.6 to trzeba sprawdzac go abgx czy wystarczy poprostu przerobic na wave 3 i grac ?
    4.A jesli chodzi o ix 1.61 to wystarczy sciagnac i nagrac bez zadnego sprawdzania i patchowania tak jak w 1.1 lt ?
     
Wczytywanie...

Poleć forum