1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Różnice między XBR FREEBOOT itd

Temat na forum 'Oprogramowanie' rozpoczęty przez lala166, Wrzesień 18, 2010.

  1. lala166

    lala166 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 21, 2010
    Posty:
    28
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Dorwałem konsolę z bardzo starym dashem 4xxxx :) I zastanawiam się czy nie zostawić jej sobie. Przerobiłbym ją tylko nie wiem na co?! Jakie są różnice między xbr'em a freebootem ? Co warto na chwilę obecną zrobić z xboxem?
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. Deep

    Deep Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 8, 2009
    Posty:
    333
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Oława
    Oczywiście że FreeBoot :) Pozwala zapisywać profil na pendrive(Freeboot "emuluje" 9199 a XBR tylko 8xxx). Chyba innych znaczących różnic nie ma. XBR to już moim zdaniem przeżytek.
     
  4. mataman

    mataman Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 14, 2009
    Posty:
    736
    Polubienia:
    22
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Warszawa
    xbr jest juz martwy. Nowy dash launch działa tylko na freebocie, także wybór jest jeden.
     
  5. HeN

    HeN Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 29, 2010
    Posty:
    18
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Większość informacji znalezionych przeze mnie na tym forum pokazuje wyższość freeboota i sam mam zamiar sobie coś takiego sprawić
     
  6. sajdorr

    sajdorr Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 15, 2009
    Posty:
    938
    Polubienia:
    78
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Miasto:
    P-ce
    FREEBOOT !!
    - nowa wersja dashlauncha v.2.01 poprawia błąd z Memory unit - można zapisywać bez obawy o padnięcie systemu
    - dashlaunch v.2.01 ma w sobie wgrany ping limit patch (przydatna rzecz jeżeli chcesz pograć przez xlink kai - czyli takie xboxowe hamachi ^^) i najważniejsze czyli Unlicensed content patch - nie trzeba bawić się yaris swapem żeby odblokować pełne gry XBLA i DLC
    - freeboot ma wersje dasha 9199 więc nowe gry działają ;)
    - i wiele wiele innych
     
  7. Lukaszenka

    Lukaszenka Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 20, 2010
    Posty:
    55
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    ej a mam pytanko czym rożni się freeboot a jtag itp co jest najlepsze ? bo chciałbym sobie takie coś sprawić, tylko nie wiem co wybrać i jak to zrobić , wybierzcie mi coś z tych modów ( jtag itp) podam wam kryteria jakie ma spełniać ten mod: chciałbym grać na live bez bana bezpiecznie , chciałbym nie kupować płytek tylko gry na dysk zgrywać, chciałbym móc grać w dlc na live (słyszałem żę na ixtreme nie można grać w dlc) , czy konieczne było przerabianie x360 na ixtreme żeby chodzić mod na xbox live itp? czy bez bezpieczne jest wgrywanie takiego moda? proszę podajcie mi jakąś instrukcję bardzo dokładną jak wykonać krok po kroku takiego moda i najlepiej po polsku , a i musi być płytka w napędzie żeby grać na xbox live? a jak gra będzie miała ssv1 to można grać na live? i czy jak ściągnę grę z torrentów ale nie pod jtag tylko normalnie to będe mógł grać na takiej?

    dodam że mój tato umie nawet nawet lutować ,



    //ortografia kolego się kłania /@krychu
     
  8. KNAR

    KNAR Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 16, 2010
    Posty:
    404
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Wrocław
    Mając jtaga nie wbijesz na live na dłużej niż kilka godzin. Z automatu leci ban.

    Chcesz live = dziewicza konsola i tytuły z mocnym online oryginałki.
     
  9. mataman

    mataman Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 14, 2009
    Posty:
    736
    Polubienia:
    22
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Warszawa
    Lukaszenka, to niech twuj tato polutuje ci zwoje w mózgu, bendzie to lepsze wyjście.
     
  10. Lukaszenka

    Lukaszenka Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 20, 2010
    Posty:
    55
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    no to nie zagram na freebocie i jtagu na xbox live? a na ixtreme najnowszyym moge grać na live bez bana? a słyszałem ze bez jtaga nie da sie wgrać dlc, aha i jak bym grał na płytce ale bym miałnp jtaga to też ban?
     
  11. KNAR

    KNAR Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 16, 2010
    Posty:
    404
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Wrocław
    Też ban, bo wgrywając freeboota modyfikujesz wewnętrzne pliki systemowe.

    Na ixtreme pograsz do czasu, jak chcesz się babrać co roku w nową konsolę bo starą zbanują to proszę bardzo. W tym roku po fali będzie nieco trudniej, bo slima nie da rady złamać w sposób dostępny dla przeciętnego kowalskiego :)
     
  12. Lukaszenka

    Lukaszenka Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 20, 2010
    Posty:
    55
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    aha ok to poproszę jakiś poradnik po polsku, jak wgrać najlepszego moda, i jakiego wgrać? jutro chciałbym wgrywać tego moda
     
  13. KNAR

    KNAR Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 16, 2010
    Posty:
    404
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Wrocław
    Zaktualizowałeś już dasha do wersji 9199 więc jtag odpada.

    Podaj datę produkcji konsoli, to dowiemy się jaki masz napęd i skierujemy cie w odpowiednie miejsce na forum.
     
  14. Lukaszenka

    Lukaszenka Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 20, 2010
    Posty:
    55
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    lipiec lub sierpien 2009 ,konsola jasper arcade 256mb, napęd prawdopodobnie liteon v2 , przerobili go w serwisie na najnowszy ixtreme chyba lt 1.1 , a to z ixtremem też nie pogram na livie co nie? to z piratów wszystko odpada tylko orginały co nie? a dodam że jnstrukcję chciałbym po polsku i bardzo prosto i dokładnie opisanom bo muj tato jest taki troche nerwowy
     
  15. adas55505

    adas55505 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 1, 2010
    Posty:
    63
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Miasto:
    oświęcim/katowice
    jtaga drogi kolego wątpię ze zdołasz wykonać , z pierwszego prostego powodu myślę ze masz wgranego nowego dasha a z tego co mi wiadomo konsola nie może mieć wgranego nowego dasha ,musi być wgrana jakaś starsza wersja a nie wiem czy istnieje powrót do starszego , a tez mi się wydaje ze ta przeróbkę można wykonać na starszych wersjach konsoli wiec jak masz jakąś z tego roku to chyba odpada:p na allegro możesz kupić przerobione , a w youtube wpisz jtag i masz pokazane jak sie to robi potrzebujesz rezystory i diody:p
     
  16. Lukaszenka

    Lukaszenka Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 20, 2010
    Posty:
    55
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    tylko że tam nie wiem o co kaman bo jest po angielsku
     
  17. KNAR

    KNAR Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 16, 2010
    Posty:
    404
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Wrocław
    Więc żadnego moda w xboxie nie zrobisz jak masz już lt 1.1 - nowszego firmwareu nie ma, jtag nie działa na konsolach z nowym dashem i tych wyprodukowanych po czerwcu 2009.
     
  18. Lukaszenka

    Lukaszenka Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 20, 2010
    Posty:
    55
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    szkoda :( a czym się rużni moja wersja z wersją z przed czerwca?
     
  19. Alex_Xbox

    Alex_Xbox Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 26, 2009
    Posty:
    104
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
  20. djploki

    djploki Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 31, 2009
    Posty:
    2565
    Polubienia:
    250
    Punkty za osiągnięcia:
    83
    Miasto:
    Jelenia Góra
    A co ty się chłopaka czepiasz.Myślisz,że jesteś lepszy to jesteś w błędzie - bendzie.
     
  21. mataman

    mataman Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 14, 2009
    Posty:
    736
    Polubienia:
    22
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Warszawa
    Oj tam zaraz w błendzie :D

    Zrobiłem tam błond, powinno byc "w muzgu" :)
     
Wczytywanie...

Poleć forum