1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Rozszerzenie pamięci X360.

Temat na forum 'Kosz' rozpoczęty przez Zią41, Styczeń 1, 2014.

  1. Zią41

    Zią41 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 27, 2013
    Posty:
    85
    Polubienia:
    6
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Miasto:
    Częstochowa
    Witam! Mam spory dylemat odnoszący się do zakupu dodatkowej pamięci do mojego S 4GB. Słyszałem o kilku sposobach rozszerzenia pamięci. Pierwszy opcja to kupno oryginalnego dysku Xbox 320GB za sporą kasę, druga to kupno dysku WD z konkretnych serii, oraz trzeci o którym słyszałem to dysk zewnętrzny i pomnożenie utworzonych partycji. W czym polega mój dylemat? Otóż chodzi o to iż oryginalny dysk jest drogi, program do przerabianie HDD jest podobno wybredny co do płyt i nie wiem czy zadziała z MSI 848P Neo2-V, a jak kupie ten dysk zewnętrzny to będzie na zewnątrz konsoli i będzie od groma partycji. Dodam ze w każdej z opcji interesuje mnie tylko nowy dysk.
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. The mistic40

    The mistic40 Banned

    Dołączył:
    Wrzesień 29, 2013
    Posty:
    602
    Polubienia:
    96
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Nikt ci nie karze aż 320gb kupić 120gb ci też starczy. Ten program działa na każdej płycie głównej i na daną partie dysków wd.
     
  4. Krzychu1987

    Krzychu1987 Banned

    Dołączył:
    Grudzień 9, 2013
    Posty:
    461
    Polubienia:
    57
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Pamięć to może być RAM a to jest pojemność dyskowa. Jak nie masz RGH to 250GB powinno wystarczyć tym bardziej ze to bardzo popularne dyski bo pakowane do slimów a co za tym idzie tanie, najlepiej brać używany.

    320GB od 210zł za nowy, używany 190 tu akurat lepiej jest wziąć nowy.Za 250 nie powinieneś zapłaci więcej jak 160zł a 120GB 120zł tylko trzeba poszukać, dziś na forum taki był za 100 z przesyłką.
     
  5. Zią41

    Zią41 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 27, 2013
    Posty:
    85
    Polubienia:
    6
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Miasto:
    Częstochowa
    Interesuje mnie jedynie 320GB i więcej i tylko i wyłącznie nowe. W 100% ten program zadziała z moją płytą?
     
  6. Krzychu1987

    Krzychu1987 Banned

    Dołączył:
    Grudzień 9, 2013
    Posty:
    461
    Polubienia:
    57
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Za tego WD'k 320 musisz zapłacić min 180zł do tego jeszcze kieszeń dodatkowe 15zł a za lekko ponad 200 masz oryginalny dysk, czy to ma sens ?
     
  7. The mistic40

    The mistic40 Banned

    Dołączył:
    Wrzesień 29, 2013
    Posty:
    602
    Polubienia:
    96
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Zadziała musi tylko wykryć dysk z czym nie będzie problemu. Pamiętaj żeby odpowiedni dysk kupić do tego.
     
  8. Zią41

    Zią41 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 27, 2013
    Posty:
    85
    Polubienia:
    6
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Miasto:
    Częstochowa
    Z tego co czytałem to kieszeń do slima nie jest potrzeba. Dysk ory mam w X-komie za 259zł, więc jak znajdę gdzieś u mnie w mieście taki dysk WD za 180zł to będzie to opłacalne. Mam jeszcze jedno pytanie w konsoli X360 w wersji Stingrey czyli E są tez dyski 500GB, da się takie coś osiągnąć w Slimie? No i jak z tym dyskiem zewnętrznym? Opłaca się kupić dysk 1TB za 250zł i robić te partycje czy nie?
     
  9. akir

    akir Xbox One Xbox One V.I.P Pomocnik Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Grudzień 23, 2008
    Posty:
    12094
    Polubienia:
    1069
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Bielsko-Biała
    Nie ma dyskow wiekszych niz 320gb. Kazdy wiekszy to tylko na rgh

    Wysyłane z mojego GT-N7000 za pomocą Tapatalk 2
     
  10. Zią41

    Zią41 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 27, 2013
    Posty:
    85
    Polubienia:
    6
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Miasto:
    Częstochowa
    To jak to jest z konsolą w wersji E?

    Wystukane z THC 8S
     
  11. Pixel

    Pixel Pomocnik Pomocnik XBOX MANIAK Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 20, 2013
    Posty:
    3371
    Polubienia:
    854
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Gdzie ty widziałeś "E" oryginalną z dyskiem 500 GB?
    Jeżeli chodzi ci o aukcje na allegro np. Xbox 360 E Stingray + 500 GB to te konsole mają RGH.
     
  12. k33rs

    k33rs Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Styczeń 1, 2014
    Posty:
    0
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Podłączę się do tematu. A mianowicie mam konsole X-box 360 w wersji E (stingray), w której fabrycznie był dysk 250gb. Czy jesli zakupię na allegro (pseudoryginalny) dysk 320gb to bedzie on obsługiwany przez konsolę. Czy w nich działają tylko 250gb? W aukcjach jedni piszą, że 320gb działa i w moim modelu inni ze tylko 250gb. JAk to w końcu jest?
     
  13. Pixel

    Pixel Pomocnik Pomocnik XBOX MANIAK Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 20, 2013
    Posty:
    3371
    Polubienia:
    854
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Będzie działać.
     
    1 osoba to lubi.
  14. k33rs

    k33rs Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Styczeń 1, 2014
    Posty:
    0
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    dodam tylko, że konsola nie przerobiona. !pixel jesteś pewnien? bo właśnie zamawiam 320gb
     
  15. Pixel

    Pixel Pomocnik Pomocnik XBOX MANIAK Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 20, 2013
    Posty:
    3371
    Polubienia:
    854
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Będzie działać każdy oryginalny dysk do 320 GB. Czyli możesz włożyć dysk o pojemności 20, 60, 120, 250, 320 gb. Większy tylko w przypadku posiadania RGH.
     
    1 osoba to lubi.
  16. k33rs

    k33rs Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Styczeń 1, 2014
    Posty:
    0
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Dzięki za szybką odpowiedź. Zmyliły mnie informacje na aukcjach. "działa tylko w slim" oraz "działa tylko w slim i e"
     
  17. Zią41

    Zią41 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 27, 2013
    Posty:
    85
    Polubienia:
    6
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Miasto:
    Częstochowa
    A co z tymi partycjami na dysku zewnętrznym? Będzie to działać z oryginalnym X360? Szczerze mówiąc chcialbym mieć przynajmniej 500GB

    Wystukane z THC 8S
     
  18. -=DEXTER=-

    -=DEXTER=- Pomocnik Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 8, 2008
    Posty:
    7159
    Polubienia:
    552
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Kalisz, Poland
    Konsola obsługuje max 2 partycje, wiec uzyskasz max 64gb na USB.

    Wysłane z mojego GT-N7100 przy użyciu Tapatalka
     
  19. Zią41

    Zią41 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 27, 2013
    Posty:
    85
    Polubienia:
    6
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Miasto:
    Częstochowa
  20. Pixel

    Pixel Pomocnik Pomocnik XBOX MANIAK Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 20, 2013
    Posty:
    3371
    Polubienia:
    854
    Punkty za osiągnięcia:
    113
  21. Zią41

    Zią41 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 27, 2013
    Posty:
    85
    Polubienia:
    6
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Miasto:
    Częstochowa
Wczytywanie...

Poleć forum