1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Rozwiązanie umowy z firmą Netia problem

Temat na forum 'Off-Topic' rozpoczęty przez ...:::Anarkad:::..., Grudzień 20, 2013.

  1. ...:::Anarkad:::...

    ...:::Anarkad:::... Pomocnik Pomocnik XBOX MANIAK Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 5, 2011
    Posty:
    1905
    Polubienia:
    191
    Punkty za osiągnięcia:
    63
    Płeć:
    Mężczyzna
    pól roku temu podpisałem umowę z Netią na 10 mb ( podpisałem ją ze względu na te 10 mb ) lecz gdy termin rozpoczęcia umowy upłyną okazało się że jednak moja skrzynka nie obsługuję takiej prędkości (jest za stara) chciałem rozwiązać z nimi umowę ale dostałem opowiedz, że nie jest to możliwe, ponieważ wywiązują się z umowy dotyczącą telefonu stacjonarnego i wielka lipa. Pogodziłem się z tym,ale od 3 miesięcy zaczęła psuć się skrzynka i od tego czasu w ciągu dnia mam mniej więcej takie łącze http://results.tester.netia.pl/iiqojglmfb a ma być 6mb :) jest to niezmiernie denerwujące, ponieważ dopiero około 23 mogę normalnie korzystać z internetu. Nadal nie mogę rozwiązać z nimi umowy ze względu na ten piep***ny telefon. Skrzynka prawdopodobnie należy do orange, niby jeżdżą tam pseudo fachowcy i naprawiają to, ale nie widzę zmian. Poradzi ktoś jak mam się z nimi uporać ? czy jest jakaś możliwość żeby rozwiązać z nimi umowę ? lub ostatecznie żeby wymienili te skrzynkę.
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. davex

    davex Xbox One Xbox One Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 25, 2011
    Posty:
    993
    Polubienia:
    309
    Punkty za osiągnięcia:
    63
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Gdańsk
    Proponuje zapytać na jakimś forum prawnym zapewne odpowiedz bedzie szybsza i konkretniejsza.

    Wysłane z Xperia U by Taptalk
     
  4. ...:::Anarkad:::...

    ...:::Anarkad:::... Pomocnik Pomocnik XBOX MANIAK Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 5, 2011
    Posty:
    1905
    Polubienia:
    191
    Punkty za osiągnięcia:
    63
    Płeć:
    Mężczyzna
    miałem taki zamiar, poczekam ze 2 dni jak nie będzie jakieś sensownej odpowiedzi to odwiedzę takie forum :)
     
  5. Onicniepytaj

    Onicniepytaj Xbox One Xbox One Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 4, 2010
    Posty:
    5425
    Polubienia:
    1672
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Śląsk!
    Aż się dziwie, że nie próbowali Ci wciskać kitu, że to wina komputera itp itd..

    Walcz o swoje!


    I nie czekaj odwiedź takie forum jak najszybciej. Oni tam na pewno będą więcej wiedzieć niż jeżeli My.
     
  6. barman_2000

    barman_2000 Xbox One Xbox One Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 3, 2010
    Posty:
    3416
    Polubienia:
    393
    Punkty za osiągnięcia:
    83
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Włoszczowa
    umowa jest zapewne skonstruowana tak samo jak w Orange czyli ze predkosc ma byc DO 10mb a nie stale 10mb, w takim wypadku mozesz im nagwizdac bo oni sie wywiazuja z umowy
     
    1 osoba to lubi.
  7. mario1500

    mario1500 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 8, 2008
    Posty:
    361
    Polubienia:
    5
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Polska
    dokładnie tak jak pisze barman_2000 , w każdej umowie odnośnie internetu masz drobnym druczkiem napisane "do". Też korzystam z NETII i moja umowa jest do 20, a przed podpisaniem umowy konsultant poinformował mnie, że w mojej lokalizacji ich servery pociągną od 10 do 15 (a faktycznie mam 12)
    Twoje jedyne wyście to zadzwonić do nich i poprosić o wzmocnienie sygnału (miałem podobny ping i po telefonie do nich koleś powiedział właśnie że zwiększy mi sygnał - myślałem że ściemnia na odczepnego, ale to pomogło prędkość pozostała bez zmian a ping mam max 21)
     
  8. ...:::Anarkad:::...

    ...:::Anarkad:::... Pomocnik Pomocnik XBOX MANIAK Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 5, 2011
    Posty:
    1905
    Polubienia:
    191
    Punkty za osiągnięcia:
    63
    Płeć:
    Mężczyzna
    no mam niestety te "do 10" nawet jak zwiększy mi sygnał to pewnie i tak nic nie da bo ta skrzynka jest przeciążona, trzeba ją wymienić a netia pewnie nie ruszy palcem bo to skrzynka z oragne
     
  9. djploki

    djploki Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 31, 2009
    Posty:
    2565
    Polubienia:
    250
    Punkty za osiągnięcia:
    83
    Miasto:
    Jelenia Góra
    No to nic nie zrobisz. Oni z umowy się wywiązują. Musisz czekać aż umowa wygaśnie. No chyba, że masz podpisaną na czas nie określony to możesz zerwać umowę-napisać wypowiedzenie, ale są tego dosyć znaczne konsekwencje finansowe.
     
  10. seyu

    seyu Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 29, 2011
    Posty:
    114
    Polubienia:
    31
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Bielsko-Biała
    Jeśli masz notke do 10mb, 70% transferu jest w granicach normy, czyli jeśli 10mb będziesz miał powiedzmy stale utrzymujące się 5 to masz prawo do roszczeń. Natomiast jeśli transfer w godzinach szczytu spada do powiedzmy tych ~7mb jest ok i reklamacji Ci nie uwzględnią. Spadki transferów związane są z utylizacją CMTS'ów, to one nie wydalają dlatego w umowach operatorów masz przeważnie notke DO. Co do pingu 327ms, z tym mozesz walczyć bo jest zdecydowanie za wysoki.

    Edit:

    Jeśli masz umowe na czas nieokreślony to możesz zrezygnować z miesięcznym wypowiedzeniem bez żadnych konsekwencji. Ewentualne koszty zwrotu sprzętu.
     
  11. ...:::Anarkad:::...

    ...:::Anarkad:::... Pomocnik Pomocnik XBOX MANIAK Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 5, 2011
    Posty:
    1905
    Polubienia:
    191
    Punkty za osiągnięcia:
    63
    Płeć:
    Mężczyzna
    ok dzięki, to powalczę z pingiem bo chyba nie ma innego wyjścia
     
  12. The mistic40

    The mistic40 Banned

    Dołączył:
    Wrzesień 29, 2013
    Posty:
    602
    Polubienia:
    96
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miałem netie kiedyś. Z pingiem nic nie zrobisz to nie jest zależne od ciebie. Mi kiedyś monter z tp chciał wmówić ,że skrzynka tylko obsługuje 4mbity a jak zadzwoniłem do neti okazało ,że miałem 8mbitow dostępne. Może w routerze z ustawieniami pokombinować.
     
  13. ...:::Anarkad:::...

    ...:::Anarkad:::... Pomocnik Pomocnik XBOX MANIAK Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 5, 2011
    Posty:
    1905
    Polubienia:
    191
    Punkty za osiągnięcia:
    63
    Płeć:
    Mężczyzna
    mam 2 routery w domu w czym jeden to netia spot i nie jest to wina routera, ci którzy mają internet po kablu telefonicznym mają ten sam problem co ja
     
  14. prawomen

    prawomen Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 21, 2013
    Posty:
    56
    Polubienia:
    11
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Miasto:
    PL
    Zapytaj tu:
    Forum Prawne - bezpłatne porady prawne - prawo, pomoc prawna
     
Wczytywanie...

Poleć forum