1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Rrod 0020

Temat na forum 'Konsola' rozpoczęty przez WReki, Grudzień 27, 2008.

  1. WReki

    WReki Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 18, 2008
    Posty:
    296
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Wałbrzych
    Witam dostałem wczoraj na święta prezent od M$ w postaci RROD z kodem błędu 0020. Na początku myślałem że ten kod oznacza całkowite wylutowanie pamięci GPU, ale o dziwo gdy konsole postawiłem pionowo dałem 5 razy z kopa aż się wywróciła i postawiłem z powrotem pionowo po czym włączyłem odpaliła bez problemu. Ale już po ponownym restarcie spowrotem był RROD z tym samym kodem błędu. Wie może ktoś dokładnie co jest nietak z konsolą? Dodam jeszcze że ten RROD wyskoczył sam z siebie, na konsoli grałem 10minut wyłączyłem ją po godzince uruchamiam i nagle RROD.

    Różnie sie naczytałem w necie, niektórzy piszą że ten kod to wylutowanie GPU inni że to przerwane ścieżki a inni piszą że aby uruchomić konsole to trzeba ją pozostawić na 15 minut z tym Rod'em włączonom a potem zresetować i powinna działać (ale ten sposóbmi nie działa)

    Proszę o pomoc, co mam z tą konsolką zrobić? Wysłać do M$? A co jeśli z konsolą podczas transportu stanie się to co po moich 5 kopniakach i M$ odpali ją bezproblemowo? Wyślą mi wtedy rachunek za kuriera i konsole w takim stanie w jakim była?
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. pawelkrak

    pawelkrak V.I.P V.I.P

    Dołączył:
    Marzec 26, 2008
    Posty:
    137
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Kraków/Wieliczka
  4. manfred

    manfred Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 23, 2008
    Posty:
    15
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Kopałeś konsolę?? o_O, prędzej padnie do końca, więc o to, że podczas transportu się "naprawi" nie masz co się bać. Zresztą oni na pewno testują dokładniej, pewnie zobaczą że w razie jak transport "naprawi" to konsola i tak w końcu zroduje i naprawią. Chociaż skoro gleba spowodowała, że X przez chwilę działał, to GPU się odkleja. Do MS, oni się tym zajmą. Jak przerobiona -> reballing na kulki z Pb. Jednak to tylko moje domysły...
     
  5. Monny

    Monny Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 24, 2008
    Posty:
    17
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Aleś ty madry -.- 0020 to zerwane polaczenia z GPU, wiadomo ze raz moga stykac raz nie co nie zmienia faktu ze jest zepsute. Do naprawy i tyle.
     
  6. WReki

    WReki Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 18, 2008
    Posty:
    296
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Wałbrzych
    skąd niby to mogłem to wiedzieć? zresztą są różne opinie 0020 jedni piszą że to zwykłe przegrzanie inni że przerwane ścieżki a jeszcze inni że całkowite wylutowanie pamięci GPU.

    Aha i jeszcze jedno, jak wyśle konsolke do M$ to oni mi do niej wtedy wsadzą Lite-on i Jaspera tak?
     
  7. Piri

    Piri V.I.P V.I.P Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 23, 2008
    Posty:
    529
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Włoszczowa :)
    Miałem to samo . Jaspera ci napewno nie wsadza , tylko naprawia stara plyta . Mocno kopłeś ? Czy to tylko Joke ? Sam ocen czy ci sie oplaca naprawiac , no chyba ze masz gware . Jeszcze jedna moja rada - broń boze nie owijaj w recznik , ani nie probuj eraser mod , bo ani jedno ani drugie na to nie działa , a konsole juz konkretnie spieprzy . I najwazniejsze , nie panikuj
     
  8. Monny

    Monny Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 24, 2008
    Posty:
    17
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Jasperow jeszcze nie wkladaja, najwyzej naprawia tą i wsadza Lite-ona.
     
  9. DusiekPL

    DusiekPL Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 1, 2008
    Posty:
    277
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Grójec
    Z tego co pamiętam to ten błąd wyskoczył mi na 5 minutek po naprawie sposobem eraser mod. Ale jak już powiedziałem pochodził włączony jakiś czas i mu przeszło. Spróbuj może tobie też sie uda. Włącz normalnie konsole na 15 min po czym wyłącz, poczekaj aż ostygnie i ponownie włącz.
     
  10. WReki

    WReki Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 18, 2008
    Posty:
    296
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Wałbrzych
    W poniedziałek jadę przywrócić oryginalny bios napędu. Gościu mi zagwarantował że po tym jak on mi przywróci bios napędu to M$ na pewno przyjmie konsolkę, ale ja to od niego poproszę na piśmie bo nie chcę potem w razie czego płacić za kuriera. Kopłem 4 razy lekko a 5 raz troche mocniej to sie wywróciła i zaczeła działać. Jutro jeszcze poproszę gościa aby mi dał jakąś konsolke zastępczą bo co ja kur** będe robił .?

    U mnie ten sposób niedziała niestety...


    Aha i jeszcze jedno, jak sprawdzić czy konsola jest po serwisowa? Bo ja ją kupiłem w lutym a data produkcji to listopad...
     
  11. Termos

    Termos Guest

    No to współczucia WReki.
    Wiem co znaczy "wegetować" bez konsolki : P
    Szybkiego powrotu do " żywych" życzę
     
  12. Piri

    Piri V.I.P V.I.P Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 23, 2008
    Posty:
    529
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Włoszczowa :)
    Ale płaczecie , ja tak wegetowałem od marca ( xbox padł mi w urodziny) az do grudnia . A co do tematu , WReki , nikt ci niczego takiego nie podpisze .
     
  13. WReki

    WReki Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 18, 2008
    Posty:
    296
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Wałbrzych
    ok, konsolkę dzisiaj zawiozłem do gościa i u niego zostawiłem, on jak przywróci oryginalny bios napędu i naklei plomby to zamówi kuriera i ją od siebie wyśle do M$. Teraz mi pozostaje tylko czekać....

    A teraz pytanie, czy oni mi na 100% wrzucą lite-on ? czy może zostawią mi napęd taki jaki był?
     
Wczytywanie...

Poleć forum