1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Rrod 0020

Temat na forum 'Konsola' rozpoczęty przez Matiasik, Sierpień 10, 2010.

  1. Matiasik

    Matiasik Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 7, 2010
    Posty:
    84
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Brodnica
    Witam , mam problem wczoraj włączyłem konsolę i nagle pojawiły się 3 czerwone diody sprawdziłem kod i ukazał się w postaci 0020 i teraz mam pytanie co mam zrobić żeby konsola zaczęła chodzić.

    Z góry dzięki.
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. barman_2000

    barman_2000 Xbox One Xbox One Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 3, 2010
    Posty:
    3416
    Polubienia:
    393
    Punkty za osiągnięcia:
    83
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Włoszczowa
    dopraw jej nozki to bedzie chodzic... a tak na serio to najlepiej wyslac do serwisu na rebailing
     
  4. kkey

    kkey Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 24, 2010
    Posty:
    320
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Kraków
  5. matiw95

    matiw95 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 14, 2009
    Posty:
    169
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Zamość
  6. Matiasik

    Matiasik Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 7, 2010
    Posty:
    84
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Brodnica
    Teraz nałożyłem grubszą warstwę pasty , włączyłem konsolę pokazała mi się taka informacja [​IMG] wiatraki zaczęły głośniej chodzić i pokazały się 2 czerwone diody , sprawdziłem kod błędu , a nazwa kodu to : 0013. Czy da się to jakoś naprawić czy tylko serwis ?
     
  7. badboy8

    badboy8 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 5, 2009
    Posty:
    641
    Polubienia:
    11
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Problem z Ramem.
    W takiej opcji spróbował zrobić docisk gumkami.
     
  8. Matiasik

    Matiasik Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 7, 2010
    Posty:
    84
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Brodnica
    Ale o jakie gumki chodzi ? , i wgl jak wyglądają te RAM'y.Sorry , że pytam ale niewiem :/
     
  9. Sagajx

    Sagajx Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 16, 2010
    Posty:
    215
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    o te gumki dociskacjące
     
  10. Matiasik

    Matiasik Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 7, 2010
    Posty:
    84
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Brodnica
    A jak wygląda ten RAM ?

    Edit : Temat do zamknięcia.
     
  11. badboy8

    badboy8 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 5, 2009
    Posty:
    641
    Polubienia:
    11
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Matiasik konsola odżyła po gumkach?
     
  12. Matiasik

    Matiasik Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 7, 2010
    Posty:
    84
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Brodnica
    Jeszcze nie próbowałem ale dziś docisnę i ci odpowiem ;]

    Edut : Docisnąłem gumkami ramy i pazłotkiem owinąłem te radiatory , włączyłem konsolę pokazał się 3RROD odczekałem te 20 min , wyłączyłem za 2 min włączyłem i nadal był 3RROD , odczekałem 1 min , włączyłem ponownie i konsolka się włączyła ;) , chodziła bardzo cicho , pochodziłem po menu i odpaliłem World Cup'a i konsolka chodziła troszkę głośno pograłem 5 min i wyłączyłem.Dziś włączyłem konsolę , odpaliłem World Cup'a pograłem niecałe 20 min i jest wszystko ok.Dzięki za pomoc , myślę , że temat można zamknąć ;).
     
  13. krysin

    krysin Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 15, 2010
    Posty:
    71
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Gdynia
    To dobrze , że wszystko ok :]
    Ale lepiej nie bawić się w naprawy domowe :/
     
  14. wibrator

    wibrator Banned

    Dołączył:
    Sierpień 18, 2010
    Posty:
    61
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    i jak Matasik działa ci tak konsola ??

    przepowiem przyszłość twojej konsoli :

    na moje oko ;} bo nie zmamy stanu konsoli ;]
    czekaj zapytam się wróżki Jadzi
    Ommmmmmmm
    wróżka Jadzia mówi że za rok bedzie miała roda :}
    koniec przepowiedni ....
     
  15. przeo_91

    przeo_91 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 11, 2009
    Posty:
    31
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Miasto:
    Olkusz
    Najlepsze wyjscie oddaj do reballingu i po sprawie nie baw sie w domowe sposoby bo ci ja całkiem ch** strzeli.
     
  16. przeo_91

    przeo_91 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 11, 2009
    Posty:
    31
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Miasto:
    Olkusz
    Jak juz pisałem we wcześniejszym temacie oddać do naprawy, domowe sposoby pomoga jej na jakiś czas potem mogą ja wykończyc już bezpowrotnie
     
  17. wibrator

    wibrator Banned

    Dołączył:
    Sierpień 18, 2010
    Posty:
    61
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    miałem oddać na rebelling ale widze jakie to są serwisy ....
    ostatnio zaniosłem konsole do gościa dał mi kwitek spisał id konsoli ok 0020 mówi naprawa będzie 100 zł kosztować no dobra zgodziłem się . :}
    po 3 dniach zadzwoniłem i powiedział że Rod zniknął ale obrazu nie ma a dzwięk jest.
    i zacina się podczas ładowania ;/
    dobra po tyg. odebrałem konsole kasy nie wziął mówił że konsola na rebebelling ok koszt ok 200 zł
    dobra po 2 dniach pojechałem do niego z konsolą na rebelling dobra po 4 dniach mówi że nie może zrobić itp...
    okazało się że wymiana gpu pomoże ale nie ma na stanie do tej wersji następnego dnia mówił że Chip ana hana wymienił i nic (Fake) powiedziałem że chce odebrać konsole a on mówi że coś popróbuje hmm 2 dni póżniej jestem koło niego i dzwonie że jestem koło jego chatą i nagle pojechał na jakąś konferencje FAKE !!! dobra dzwonie następnego dnia i to samo ;/ 3 dnia mówił że przywiezie mi do mojej miejscowości ;] ale gdzie tam nie przywiózł ;/ dobra po 4 dniach jade do niego ok wkoncu jest mówił mi żebym zadzwonił czy coś .... ale widze co on powie zacznie ściemniać że pojechał itp.... dobra odebrałem konsole podziękowałem i jazda do domu po 6-7 godz włączam konsole patrze tak jak pisałem zielone ringi dzięk jest ale brak obrazu ;/ dobra po tyg.Roda wywaliło grrrr 0020 ;/
    rozkręcal konsole patrze x clamp pogięte w ch""""""" pasta na radiatorze jakaś niebieska zkamielina się zrobiła ;/ syfff feee ;} rozkręcam dalej po walce z rozkręcaniem patrze wyleciały jakieś plasticzki malutkie nie wiem od czego to jest czarne z wzorem krzyżyka hmm pewnie on to zrobił .
    zwykła amatorszczyzna !!!!!!
    a najlepsze jest to jak z mojej miejscowości konsole przerabiał przyjął na przeróbke jeszcze Sklep komputerowy !! otwierał jakimś Łomem obudowe lub młotem grrr rozszarpana z tyłu obudowa :} jeszcze po 2 dniach mówił że nie mógł znaleść ixtreme jest tylko 1.4 no dobra niech będzie idę następnego dnia odebrał pracownik i zapytałem czy przerobili cytat:,,Nie stety szukaliśmy z szefem extrema do tego napędu ale nie znależliśmy'' podziekowałe m i chce konsole a on pauje wszystko tak jak by zasdrościł z niechęcią i nara jeszcze pewnie szef go opier""""" że mi wydał konsole :}

    tak to same przykre historie mam z serwisami i xboxem ;/ serwis raczej odpada bo znów taka sytuacja będzie ;}
     
Wczytywanie...

Poleć forum