1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

RROD 0110 i penny fix

Temat na forum 'Sprzęt' rozpoczęty przez septem, Listopad 12, 2009.

  1. septem

    septem Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 12, 2008
    Posty:
    39
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Witam! Dzisiaj rano, gdy gralem sobie w MW2 konsola zaliczyla zwieche i po ponownym uruchomieniu uraczyla mnie rrodem. Blad 0110 czyli cos nie tak z ramem. Dodam, ze wczesniej juz mialem 0102 i w serwisie naprawiono usterke, bylo to z pol roku temu. Otoz dzis jak tylko wyskoczyl blad zaczalem szperac w necie w poszukiwaniu w miare rozsadnych rozwiazan (bez gotowania bebechow konsoli itp) na domowe rozwiazanie problemu, bo nie mam ani kasy, ani ochoty znowu przechodzic przez cale to pakowanie, wysylanie, denerwowanie sie, ze z serwisem nie ma prawie kontaktu itp, jak to zazwyczj jest przy naprawie. Przeczytalem o rozwiazaniu pt. "penny fix", ktore wszyscy sobie chwalili, wiec postanowilem rozkrecic konsole i zobaczyc co sie da z tym zrobic. Jakiez bylo moje zdziwienie, gdy okazalo sie, ze serwis, w ktorym wczesniej naprawiana byla konsola juz te sztuczke zastosowal. W sumie to troche zmieszany jestem- nie wiem co o tym myslec, bo z jednej strony mogla to byc kompleksowa naprawa- tak, zeby nic sie nie stalo z reszta sprzetu ;p Z drugiej jednak strony mam wrazenie, ze serwis po prostu odwalil fuszerke, na slepo szukal usterki, a samo gpu najprawdopodobniej nie bylo zreballowane, tylko naprawili to zwyczajnym x-clampem. Powazny serwis chyba nie bawi sie w cos takiego jak penny fix, tym bardziej, ze z jakiegos powodu serwis nie funkcjonuje od jakiegos czasu- moze fala reklamacji ;p Dynavox z Lublina- uwazajcie na nich. Tak, czy inaczej po calej tej historii zostalem z padnieta konsola i ze zrobionym penny fixem. Pytanie do was: da sie jeszcze cos z tym zrobic, czy na tym etapie lepiej nie probowac i naprawiac w jakims serwisie? Niestety w tym drugim przypadku, jest to rownoznaczne z odstawieniem konsoli na jakis czas, poki co nie mam ani czasu, ani kasy na naprawe, wiec jesli jest jeszcze nadzieja na samodzielne odratowanie konsoli, to prosilbym o pomoc. Byc moze ten penny fix jest zle zrobiony, moze trzeba go w jakis sposob poprawic...
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. HiZo

    HiZo Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Luty 16, 2010
    Posty:
    2
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Hej. Również miałem 0110. Penny fix tylko dociska ram, a u Ciebie pewnie sie przegrzał. Polecam zabezpieczyć płytę główna sreberkiem (tak, takim do ciasta) bo tranzystorki nie znoszą wysokiej temperatury i gorącym powietrzem (opalarka, wydajna suszarka) potraktować kości ram ( je pozostaw odsłonięte. U mnie po 15 sek. na kostkę wystarczyło, aby przywrócić xbox'a do życia. Mam nadzieję, że pomogłem, tylko pamiętaj o szczelnym odizolowaniu płyty od gorącego podmuchu.
     
  4. adidas2009

    adidas2009 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 23, 2009
    Posty:
    928
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Polnocna czesc kraju ;).
    To na E74 jest, dociska Chip ANA.

    Eraser Mod to jest docisk pamieci, zrob to konsola powinna dzialac.
     
  5. Apacer

    Apacer Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 16, 2008
    Posty:
    897
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Polkowice
    Kule popękały a wy chcecie je ponownie przeropić... powodzenia. Żeby usterka była na 100% zlikwidowana i się nie pojawiła przez najbliższe kilka lat, to tylko wysyłaj do dobrego (uczciwego) serwisu który postawi Ci nowe kule.
     
  6. memphis79

    memphis79 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Listopad 14, 2008
    Posty:
    6
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Powodzenia 8/4 kosteczek i kuleczki 0,45

    nie zaplacona robota :p
     
  7. HiZo

    HiZo Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Luty 16, 2010
    Posty:
    2
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Aby usterka się nie powtórzyła, zamontowałem radiatory nad ram, i 12V wiatrak
    obok napędu, z tym, że moja płyta to xenon i mam miejsce na taką modernizacje. Uszczelnienie tunelu wentylacyjnego i podkręcenie wiatraka na najwyższe obroty też działa sprzyjająco.
     
  8. putonewry

    putonewry Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Listopad 19, 2010
    Posty:
    14
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    siema! Ja też mam problem z błędem 0110 wczoraj wypatrzyłem na youtube, że można podgrzać płytę główną suszarką d włosów :) i najlepsze jest to, że po podgrzaniu konsola działała, ale dzisiaj znów zaczął się zawieszać a teraz znowu pojawił się RROD. Chciałbym się dowiedzieć co trzeba zrobić bądź wy
     
  9. swistak987

    swistak987 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 8, 2010
    Posty:
    25
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Ja mam taki błąd 0110 postawiłem jedną konsole na 2 w pozycji leżącej;/ gdy odłączyłem tę z góry która chodziła i podłączyłem tą dolną odpalił sie rrod. czym to może byćzwiązane proszę o pilną odpowiedz!
     
Wczytywanie...

Poleć forum