1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Rrod 0110

Temat na forum 'Konsola' rozpoczęty przez Riiko, Czerwiec 9, 2011.

  1. Riiko

    Riiko Banned

    Dołączył:
    Październik 2, 2009
    Posty:
    94
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Witam.

    Ponad pół roku temu wyskoczył mi podczas gry rrod.
    Grywałem mało raz-dwa razy na tydzień.

    Ostatnio rozmawiałem telefonicznie z serwisem, który tłumaczył, że jeśli kiedyś był już reballing [a był w 2007 roku, ale zapobiegawczo na wypadek był robiony :)] wykonywany to najprawdopodobniej gpu lub cpu padło, a to kosztowna wymiana i naprawa.

    Więc już zastanawiałem się nad zakupem nowej konsoli, a z tą chciałem spróbować cokolwiek zrobić.
    Wydawało mi się, że może to zimne luty na tyle co gram to pewnie to.
    Wiec jak już miałem rozkręconą konsole wziąłem pod suszarkę na dosłownie 1-2minuty, nie więcej i na niskich poziomie.

    Podłączam, odpalam, :O ku mojemu zdziwieniu konsola chodzi w 100% jak należy [sprawdzałem też działanie przed tym zabiegiem i był ciągle rrod, wiec na pewno po suszarce zadziałało].

    A wiec moje pytanie co mogło być, że tak łatwo się naprawiło i czy zaraz to się nie powtórzy no i czy oddać do serwisu i co im powiedzieć, co maja zrobić, bo ja już jestem zielony w tym temacie, a nie chce przepłacać.


    edit. po drugim odpaleniu był rrod a konsola odpaliła do loga xboxa, a za trzecim razem znów rrod bez obrazu. :( Co jest.

    edit2. kolejny raz odpaliłem po 5minutach od ostatnich, konsola się włącza całkowicie, ale środkować zielona dioda miga jak szalona, zresztą tak było przy każdym razie, a chyba normalnie w xie nie mrugała.
    A dodam że mam go całkowicie rozkręconego i jak odpalę chodzi cicho ale po 1-2minucie ostro głośno chłodzi.

    edit3. konsola odpala ok, gram właśnie od godziny :D wszystko ok, nic nie mryga itp.
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. DamianProgramista

    DamianProgramista Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 5, 2011
    Posty:
    102
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Ja robilem podobne metody rok temu. dzialalo az 1 miech i pol potem padla i wyrzucilem

    Sent from X10 2.2.1 DT
     
  4. Riiko

    Riiko Banned

    Dołączył:
    Październik 2, 2009
    Posty:
    94
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Tak tylko co w ogóle mogło być z konsolą że od niczego padła, gpu i cpu w 100% sprawne, mało grałem, gpu i cpu ma jeszcze dobre łączenie, a błąd był 0110, głównie ram. A nie robiłem jakiegoś mocnego przeciążenia na układy na płycie suszarką bo to trwało tylko minutę, a konsola działa, jak na razie odpala za każdym razem i działa super :)
    Zresztą może se paść za ileś miesięcy, kupie se jakiegoś elite bo tani, a dużo mniej awaryjny od premium [2007rok :p]
     
  5. akir

    akir Xbox One Xbox One V.I.P Pomocnik Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Grudzień 23, 2008
    Posty:
    12069
    Polubienia:
    1065
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Bielsko-Biała
    Zapobiegawczo ci zrobili reballa, tak na pewno ktoś podejmował się tego na sprawnej konsoli, zabrali kasę łatwy szmal heh. W 2007 to xbox dostawał w najlepszym wypadku hotair. Konsola się wyspie czeka cie kupno nowej ty nie szukaj po modelach aracde premium elite. Tylko płyty głównej o kodowej nazwie JASPER
     
Wczytywanie...

Poleć forum