1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

RROD 2 diody błąd 3132

Temat na forum 'Konsola' rozpoczęty przez Yarkezy, Kwiecień 11, 2013.

  1. Yarkezy

    Yarkezy Xbox One Xbox One Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 29, 2011
    Posty:
    313
    Polubienia:
    21
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Piotrków TryBunalski
    Witam mam problem z moją konsolką, wyskakują mi 2 czerwone diody na xboxie. Sprawdzałem już błąd i wyszło mi 3132 ale nigdzie nie widziałem oznaczenia tego błędu... poradzi ktoś co można ździałać żeby ją ożywić ? Z góry dzięki za odpowiedź.
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. Remix27

    Remix27 Banned

    Dołączył:
    Luty 13, 2013
    Posty:
    1038
    Polubienia:
    127
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Nie Pamietam
    Zle kod bledu odczytales na xie.
     
  4. -=DEXTER=-

    -=DEXTER=- Pomocnik Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 8, 2008
    Posty:
    7158
    Polubienia:
    552
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Kalisz, Poland
    Pewnie masz przepalona jedna czerwona diodę, kod błędu z pewnością 0102

    Wysyłane z mojego GT-N7100 za pomocą Tapatalk 2
     
  5. Yarkezy

    Yarkezy Xbox One Xbox One Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 29, 2011
    Posty:
    313
    Polubienia:
    21
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Piotrków TryBunalski
    Dexterze myślisz że to 0102 będzie ? czy jeszcze raz zczytywać?
     
  6. -=DEXTER=-

    -=DEXTER=- Pomocnik Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 8, 2008
    Posty:
    7158
    Polubienia:
    552
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Kalisz, Poland
    Na bank. Ale odczytać możesz jeszcze raz.

    Wysyłane z mojego GT-N7100 za pomocą Tapatalk 2
     
    1 osoba to lubi.
  7. Yarkezy

    Yarkezy Xbox One Xbox One Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 29, 2011
    Posty:
    313
    Polubienia:
    21
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Piotrków TryBunalski
    Spoko dziękóweczka, sprawdze jeszcze rano, jeżeli jednak będą zimne luty to będziemy walczyć ;)
     
  8. Remix27

    Remix27 Banned

    Dołączył:
    Luty 13, 2013
    Posty:
    1038
    Polubienia:
    127
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Nie Pamietam
  9. Yarkezy

    Yarkezy Xbox One Xbox One Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 29, 2011
    Posty:
    313
    Polubienia:
    21
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Piotrków TryBunalski
  10. orso

    orso Super Moderator Członek Załogi Super Moderator Pomocnik PSforum.pl

    Dołączył:
    Lipiec 26, 2009
    Posty:
    2718
    Polubienia:
    786
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Płeć:
    Mężczyzna
    Zawiń w koc tak samo zadziała jak opalarka. :banghead::banghead::banghead:
    Takie naprawy są do d..py i efekt na kilka dni może tygodni ten błąd powróci i im więcej będziesz katowal płytę tym szybciej padnie na zawsze.
    Wysyłane z mojego HTC Desire C za pomocą Tapatalk 2
     
  11. Remix27

    Remix27 Banned

    Dołączył:
    Luty 13, 2013
    Posty:
    1038
    Polubienia:
    127
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Nie Pamietam
    Konsola w części i tak możesz sobie potestować sposoby z youtube lub w koc:).
     
  12. Yarkezy

    Yarkezy Xbox One Xbox One Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 29, 2011
    Posty:
    313
    Polubienia:
    21
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Piotrków TryBunalski
    Konsolke dostałem więc za bardzo mi jej nie szkoda, a chciałem naprawić jak najmniejszym kosztem żeby sobie podziałała troche w pokoju albo w salonie ;)
     
  13. Yarkezy

    Yarkezy Xbox One Xbox One Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 29, 2011
    Posty:
    313
    Polubienia:
    21
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Piotrków TryBunalski
    Dobra konsolka odpala po tricku z gumką tzn eraser modem. Mam kolejny problem, jak załączam gierke (np pirat) to dochodzi do pewnego losowego momentu i zacina się obraz... wie ktos co może być przyczyną ? Spróbuje jeszcze dorwać dysk i zainstalować gierke na HDD żeby sprawdzić czy to wina napędu czy jednak konsolka już nie będzie chodzić tak jak kiedyś ;)
     
  14. TigraTeam

    TigraTeam Banned

    Dołączył:
    Listopad 8, 2009
    Posty:
    4128
    Polubienia:
    513
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Bielsko-Biala
    Przyczyna jest taka że trick z gumką nie zadziałał do końca :moody:
     
  15. Remix27

    Remix27 Banned

    Dołączył:
    Luty 13, 2013
    Posty:
    1038
    Polubienia:
    127
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Nie Pamietam
    To tylko dociska pamiec . Na dlugo dzialac to nie bedzie. Widzialem ,ze zamiast gumki uzywali roznych rzeczy monet itd.
     
  16. Yarkezy

    Yarkezy Xbox One Xbox One Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 29, 2011
    Posty:
    313
    Polubienia:
    21
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Piotrków TryBunalski
    to jak myślicie ? kombinować coś z podkładaniem zamiast gumek? czy może jeszcze jakiś inny patent ??
     
  17. Remix27

    Remix27 Banned

    Dołączył:
    Luty 13, 2013
    Posty:
    1038
    Polubienia:
    127
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Nie Pamietam
    Na youtube pelno tego . Mozesz na serwis zaniesc podziala dluzej . Te fixy to rozwiazania na chwile ale probuj .....
     
  18. Yarkezy

    Yarkezy Xbox One Xbox One Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 29, 2011
    Posty:
    313
    Polubienia:
    21
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Piotrków TryBunalski
    nie chce sie paprać z serwisem bo nie mam kaski za bardzo a nawet jakbym miał to dwie stówki musze rzucić a to mi się już nie opłaca ;) także próbuje coś zrobić samemu, jak wyjdzie lipa to sprzedam jako uszkodzone najwyżej, bo napęd jest sprawny.
     
  19. Remix27

    Remix27 Banned

    Dołączył:
    Luty 13, 2013
    Posty:
    1038
    Polubienia:
    127
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Nie Pamietam
    Kasy sie w to ladowac nie oplaca zbieraj na jaspera. Zrob wiekszy docisk powino ruszyc. To sa pamieci stabilnie to juz dzialac nie bedzie. Na youtube masa trikow powodzenia.
     
  20. TigraTeam

    TigraTeam Banned

    Dołączył:
    Listopad 8, 2009
    Posty:
    4128
    Polubienia:
    513
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Bielsko-Biala
    gumke zostaw owiń w koc może troche podziała
     
  21. Yarkezy

    Yarkezy Xbox One Xbox One Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 29, 2011
    Posty:
    313
    Polubienia:
    21
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Piotrków TryBunalski
    Rano sprawdze jeszcze myk z opalarką i poprzyklejam te gumki, ale problem jest taki że nie mam kilku śrubek mocujących tą dolną (metalową obudowe) do płyty głównej jak i tych dłuższych śrubek do skręcenia 'góry' xboxa.(konsolke dostałem za freekos w takim stanie jaki jest) I tak prawde mówiąc te kilka śrubek da coś więcej? no faktycznie docisk wszystkich elementów, ale czy pójdzie po skręceniu na kilka śrub? ewentualnie skocze do garażu i coś się znajdzie albo w cholere zabije go gwoździami :D
     
Wczytywanie...

Poleć forum