1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

RROD a DYSK ??

Temat na forum 'Sprzęt' rozpoczęty przez pnwelo, Kwiecień 17, 2011.

  1. pnwelo

    pnwelo Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 16, 2010
    Posty:
    40
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    TarnĂłw, Poland
    Witam dzisiaj zetknołem się poraz drugi z RRODem 3 czerwonie diody kod błędu 0020 (botowanie), niecaly miesiac temu naprawialem ten sam błąd w serwisie, i dzisiaj znowu pokazaly sie 3 diody. Myślałem że konsola padała na dobre ale z głupa wypiolem dysk i sie normalnie włonczyłą (szok) dopiołem dysk i jak narazie chodzi. Zetknoł sie kiedys ktoś z was z takim czymś ? czy dysk może wywoływać rroda ?? co myślicie o tym ?


    pozdrawiam
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. eXtrim

    eXtrim Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 16, 2008
    Posty:
    821
    Polubienia:
    9
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Jak widzisz, za dużo wspólnego z dyskiem to nie ma :D

    (1003 i 1010 to kody błędów dysku twardego)
     
  4. nadrat24

    nadrat24 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 9, 2011
    Posty:
    136
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Mława
    Według mnie powinienies przeczyścić styki dysk-klocek, wyczyścić cache na dysku
     
  5. strusic

    strusic Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 18, 2008
    Posty:
    429
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Sosnowiec
    To nie wina dysku. A błąd prędzej czy później powróci.
     
  6. bigosPL

    bigosPL Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 2, 2011
    Posty:
    135
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Łódź
    co za bzdury, jak ten rrod w ogóle nic do dysku nie ma.

    e68 bodajże to błąd dysku.
     
  7. boby2pc

    boby2pc Pomocnik Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 18, 2009
    Posty:
    1469
    Polubienia:
    120
    Punkty za osiągnięcia:
    63
    Miasto:
    Warszawa
    Dziwne, ale 0020 może być powodowane przez podpięcie dysku. Zdarzało mi się tak jak było zmodyfikowane chłodzenie (trzeci wiatrak).

    0020 to GPU nie odpowiada na reset, a przyczyn może być wiele. Najczęściej są to zimne luty, ale jednakowo dobrze może być złe napięcie na zasilaniu GPU właśnie przez obciążenie wiatrakami i zewnętrznym dyskiem. Nie mniej 0020 to w 99% przypadków zimne luty pod GPU lub spalony GPU.
     
  8. onix212

    onix212 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 28, 2008
    Posty:
    1981
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Śląsk
    mi 0020 co 3miechy wracalo na fat po serwisie i sie raz bedzie wlaczac bez rroda a raz wkrotce bedzie z nowu 0020 i si nie wlaczy juz
     
Wczytywanie...

Poleć forum