1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

RROD a Elite

Temat na forum 'Konsola' rozpoczęty przez Gregigregi, Czerwiec 2, 2009.

  1. Gregigregi

    Gregigregi Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 16, 2008
    Posty:
    68
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Poole/UK
    Moj Elite wywiesil kilka dni temu RRODa- o ile dobze pamietam to blad E79.Do tego padl mi zasilacz-pomaranczowa dioda. Faktem jest ze konsola miala rok czasu i oczywiscie flash. Najgorsze jest to ze bylem przekonywany ze dzieki dodatkowemu chlodzeniu RROD Elite nie grozi. zalozylem ten temat poniewaz chcial bym aby uzytkownicy Elite podzielili sie swoimi opiniami i doswiadczeniami z tym modelem. Ilu z Was zaliczylo RRODa n tym modelu??? Aha wyslalem konsole do MS z jedna naruszona plomba-ta na dvd...na obudowie jest nienaruszona. W sumie nic do stracenia :)
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. tyskaczcz

    tyskaczcz Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 25, 2009
    Posty:
    130
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Nowy Targ
    boze ile tych tematow bylo..... elite to taki sam sprzet jak arcade.....roznia sie tylko wyposazeniem i kolorem obudowy i padow ..
     
  4. Qunik93

    Qunik93 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 4, 2008
    Posty:
    352
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Górny Śląsk
    Co z tego że Elite? ;> bebechy te same :)
     
  5. obcy33

    obcy33 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 3, 2008
    Posty:
    616
    Polubienia:
    11
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Grudziądz/Świecie
    Tak jak mówią koledzy - ta sama konsola w innej obudowie. A co do tego:
    to nie takie nic. jeżeli wykryją - powtarzam JEŻELI - to mogą nie zwrócić Tobie konsoli i obciążyć Ciebie kosztami przesyłki, a to jak gdzieś kiedyś mi się w oczy rzuciuło będzie jakieś 500zł
     
  6. Gregigregi

    Gregigregi Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 16, 2008
    Posty:
    68
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Poole/UK

    W sumie racja ale kusilo mnie aby zaryzykowac jak cos bede wiedzial to dam znac
     
  7. MalinaIV

    MalinaIV Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 14, 2009
    Posty:
    40
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Kraków
    Elite ma też dysk 120GB :p
     
  8. deffc0n

    deffc0n Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 5, 2007
    Posty:
    426
    Polubienia:
    5
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    -==P0LAND==-
    W srodku te same kiepskiej jakosci elementy i wykonanie na niskim poziomie.
    Czego sie spodziewac moze kolejnej smiesznej jak dla mnie modyfikacji aby tylko zatuszowac i poprawic opinie dla M$.
    Co do usterki do dosc prosta w naprawie jesli sie ma odpowiedni sprzet do BGA i wiedze aby naprawic a nie reanimowac na "miesiac" czasu.
    Pozdrawiam
     
  9. Gregigregi

    Gregigregi Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 16, 2008
    Posty:
    68
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Poole/UK
    Dzis dzwonilem do MS gdzie powiedzieli mi ze moja konsola zostala naprawiona i mam czekac na przesylke. Gosc nie byl w stanie powiedziec co naprawili z reszta nie wazne wraca do mnie konsola przerobiona i jest ok. Moze ktos podpowie mi co mogli naprawic.Wymiana plyty glownej???
     
  10. Vaarth

    Vaarth Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 8, 2008
    Posty:
    48
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Grudziądz
    Witam, mam pytanei moze nie dokonca zwiazane z tematem ale nie chce zakladac nowego. Niedawno wyskoczył mi błąd E74 konsole mam przerobiona więc chciałbym wysłać konsole do tego pana-http://www.allegro.pl/item647088203_naprawa_xbox_360_czerwone_diody_bledy_e71_73_74.html
    Moje pytanie brzmi czy napewno to bezpieczne i czy blad sie nie powtórzy? z góry dzięki
     
  11. Gregigregi

    Gregigregi Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 16, 2008
    Posty:
    68
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Poole/UK
    Z 360ka nigdy nic nie wiadomo nowe sie sypia po 10 min.uzytkowania wiec....to jest jak wielka loteria
     
  12. DojoPL

    DojoPL Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 18, 2009
    Posty:
    156
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Kraków
    A trafiają się stare egzemplarze ,że przez 4 lata działają bez żadnej usterki. :p
    Co do konsoli elite jak powiedzieli koledzy wyżej to wszytko to samo poza tym ,że ma czarną obudowę konsoli i kontrolera oraz dysk 120gb.
    Tak samo nie rozumiem osób które mówią ,że jasper ma od falcona większą moc obliczeniową.
     
  13. Wheelman

    Wheelman Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 11, 2009
    Posty:
    296
    Polubienia:
    3
    Punkty za osiągnięcia:
    18
  14. garg23

    garg23 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Kwiecień 22, 2009
    Posty:
    6
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Jaworzno
    Witam, chcialbym podpiac sie pod temat , aczkolwiek nie posiadam elite a arcade'a.
    Mialem zryty naped ktory nie odczytywal plyt a do tego doszlo mi jeszce RROD z jedna kreska co moze wskazywac na uszkodzenie chipu ana/hana , kabel av sprawdzilem i jest ok czyli cos sie stalo z bebechami. Dzwonilem na serwis i powiedzieli mi ze naprawa wszystkiego rozaem kosztowac mnie bedzie okoo 270 zl , myslalem o oddaniu konsoli na autoryzowany serwis M$ ale boje sie ze po jako moja konsola po flashu zostanie wykryta i obciaza mnie 800 zl za koszt przesylki (konsola ma jeszce rok standartowej gwarancji i 3 lata na e 74 ) czy moze mi ktos powiedziec czy oplaca mi sie ryzykowac i wyslac kosole do M$. Zalezy mi na czasie wiec prosze o zetelne info , THX z gory.
     
  15. Kamas

    Kamas Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 14, 2008
    Posty:
    16
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Łaskarzew
    Jeśli nie masz zerwanych plomb to ślij przerobioną konsolkę na gwarancję :)
    Nawet jeśli to nie przejdzie (w co wątpię bo przynajmniej w 95% to przechodzi) to dostaniesz nienaprawianą konsolkę spowrotem i nie wierz w te mity, że będą Ci kazali płacić 500zł za transport :)
     
  16. TaZz639

    TaZz639 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 11, 2009
    Posty:
    122
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Grodzisk Wielkopolski
    Tak jak wyżej, jeśli masz plomby w całości i z powrotem wgrasz oryginalny soft to Ci naprawią xboxa, jednak pamiętaj z Billem nigdy nic nie wiadomo
     
  17. szkodnik

    szkodnik Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 24, 2008
    Posty:
    18
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    widze ze plota o jakis tam kosztach ms za przesylke przez to ze masz przerobiona konsole dalej nie upadl, ms nie moze ci wystawic rachunku za przesylke NIE MA takiego prawa. a po 2 to nawet jak co to kto ci ja kaze odbierac??
     
Wczytywanie...

Poleć forum