1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

RROD - co dalej?

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez TNT, Marzec 28, 2010.

  1. TNT

    TNT Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Listopad 21, 2007
    Posty:
    7
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Witam
    Mam xboxa 360 arcade z falconem, napędem benq z 21-10-2007, brak gwarancji (iextreme 1.4) - tydzień temu pokazał sie rrod a konkretnie 0110, na następny dzień już działał poprawnie i działa do tej pory ale jak wiadomo pewnie niedługo znowu się pokaże ale już na stałe.
    I teraz mam kilka opcji i nie wiem na co się zdecydować:

    • pytanie czy naprawiać go w serwisie? - pewnie i tak padnie po niedługim czasie

    • próbować naprawiać sposobami z netu?

    • sprzedać jako działający? - dość nie w porządku w stosunku do kupującego

    • sprzedać jako uszkodzony? - ile za niego dostanę (konsola, zasilacz, kabel av)?
    czy ktoś byłby ewentualnie zainteresowany zakupem?
    za ile można kupić używanego arcade jaspera tylko z zasilaczem?

    z góry dzięki za porady
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. KrystekxDD

    KrystekxDD Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 28, 2009
    Posty:
    314
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Ja bym go juz nie wlaczal i sprzedal jako dzialajacy a swoja droga tez bym chcial miec xboxa 260 bo jeszcze takiego nie widzialem ^^
     
  4. MOSZEUSZ

    MOSZEUSZ Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 3, 2008
    Posty:
    259
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Sprzedawanie jako działający byłoby dość konkretnie nie w porządku w stosunku do kupującego, więc odradzam. Ja mam Xenona naprawianego w serwisie i jak na razie 5 miesięcy żyje i nie zapowiada się żeby zrobił się jakiś RROD znowu :)
     
  5. -=DEXTER=-

    -=DEXTER=- Pomocnik Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 8, 2008
    Posty:
    7158
    Polubienia:
    552
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Kalisz, Poland
    0110 to blad pamieci RAM, wiec naprawa nie bedzie kosztowna gdyz wystarczy reflow zrobic. I to jeden z takich bledow ktorych naprawialonosc wynosi praktycznie 100%.
     
  6. muniek131

    muniek131 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 15, 2008
    Posty:
    93
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Gdów>KrK
    Polecam kupić topnik na Allegro RF800 podlać lekko pamięci ram (najczęściej te pod radiatorem od grafiki) i zrobić reflow urządzeniem typu Hot Air lub opalarką. Miałem kiedy ten błąd, po tym zabiegu juz go nie widac 4 miesiące ;). Pozdrawiam
     
  7. Zozozl

    Zozozl Banned

    Dołączył:
    Luty 21, 2010
    Posty:
    106
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Bajki
    Polecam sprzedać tego 260 arcade falcon ...
    Nowego Arcade Japera ze zbędnym okablowaniem kupisz za 700zł
    A używany z 400-500
     
  8. adidas2009

    adidas2009 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 23, 2009
    Posty:
    928
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Polnocna czesc kraju ;).
    Mozesz zrobic "Eraser Mod Fix", sposob z gumkami podziala. To tylko pamieci, wiec docisk + lekkie rozgrzanie i powinno byc po problemie. Czestym skutkiem tego bledu jest wyswietlanie w grach "dodatkowych tekstur", jesli tego nie masz to blad byl chwilowy...Jak padnie to zrobisz to.

    P.S. Mozesz oddac konsole do serwisu na reflow, tylko tak do 100pln max - bo to tylko reflow.
     
  9. TNT

    TNT Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Listopad 21, 2007
    Posty:
    7
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Poprawiłem ten błąd z 260 - literówka...
    Chciałbym uniknąć reflow lub eraser moda gdyż obawiam się że może to być naprawa na pare miesięcy a potem i tak go trzeba będzie wymienić szczególnie że z tego co wyczytałem na innym forum eraser mod niekorzystnie odkształca płytę
    Ile mogę dostać za mojego xboxa jako w "pełni sprawny" a ile za "z grożącym rodem" - może po prostu lepiej dołożyć 100 czy 200 i kupić używke jaspera?
    Może ktoś ma na sprzedaż jaspera używanego z samym zasilaczem (najchętniej z odczytem zapasówek;)?
     
Wczytywanie...

Poleć forum