1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

RRoD i brak info na wyświetlaczu

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez xgrzesiox, Lipiec 10, 2013.

  1. xgrzesiox

    xgrzesiox Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 6, 2013
    Posty:
    260
    Polubienia:
    32
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Miasto:
    Tomaszów Lubelski
    Hej!

    Kupiłem X360 na Allegro. Pojechałem do sklepu z grami by kupić zasilacz (nie był załączony do aukcji). Przy okazji poprośiłem o sprawdzenie statu technicznego. Konsola podłączona do telewizora poprzez HDMI (i oczywiście do prądu) nie wyświetlała nic, po czym pojawił się 3RRoD. Da się to naprawić, i jaki jest to błąd? Konsola była widocznie otwierana. Stacja na płyty działa dobrze.
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. orso

    orso Super Moderator Członek Załogi Super Moderator Pomocnik PSforum.pl

    Dołączył:
    Lipiec 26, 2009
    Posty:
    2720
    Polubienia:
    786
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Płeć:
    Mężczyzna
    Mfr date podaj tył konsoli. Zakładam xenon albo grzebany Falcon, jeśli możesz oddaj sprzedawcy kwota naprawy spora i nieopłacalne dla starej konsoli bo i tak znów wróci rrod.

    Wysłane z mojego HTC One X za pomocą Tapatalk 4
     
  4. akir

    akir Xbox One Xbox One V.I.P Pomocnik Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Grudzień 23, 2008
    Posty:
    12074
    Polubienia:
    1068
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Bielsko-Biała
    Tak twnich urządzeń sie nie naprawia, koszt zupelnie nie oplacalny. Kod bledu odczytasz przes synchro i eject wpisz w google

    Wysyłane z mojego GT-N7000 za pomocą Tapatalk 2
     
  5. xgrzesiox

    xgrzesiox Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 6, 2013
    Posty:
    260
    Polubienia:
    32
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Miasto:
    Tomaszów Lubelski
    To jest Zephir, ma HDMI, 12V DC, 16.5A.
    Podać kodu nie mogę, nie jestem w sklepie -,- Czytaj że nie mam zasilacza

    Pomoże ktoś?
     
  6. orso

    orso Super Moderator Członek Załogi Super Moderator Pomocnik PSforum.pl

    Dołączył:
    Lipiec 26, 2009
    Posty:
    2720
    Polubienia:
    786
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Płeć:
    Mężczyzna
    Nic nie zrobisz, każda próba naprawy jest bez sensu nie opłacalna i nic nie pomoże rrod jest był i wróci a w środku pewnie masz śruby od montażu łodzi podwodnej. :p

    Wysłane z mojego HTC One X za pomocą Tapatalk 4
     
  7. xgrzesiox

    xgrzesiox Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 6, 2013
    Posty:
    260
    Polubienia:
    32
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Miasto:
    Tomaszów Lubelski
    Dobra, napiszę do tego kolesia. Nazbieram na Arcade i tyle gadania *chlip*

    EDIT:

    To jest Premium, ale nie ma dysku. Może jego brak jest tego przyczyną?
     
  8. Jabar

    Jabar Moderator Członek Załogi Moderator Pomocnik Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Październik 23, 2011
    Posty:
    3703
    Polubienia:
    1110
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Płeć:
    Mężczyzna
    Brak dysku na 100% nie jest powodem RRoD 'a.
    Jesli chcesz nabyć FAT'a - to tylko z płytą JASPER.
     
  9. z0nk31

    z0nk31 Banned V.I.P Pomocnik Użytkownik Game Master PSforum.pl

    Dołączył:
    Maj 6, 2011
    Posty:
    4925
    Polubienia:
    958
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Łódź
    acziwment unlocked
    Kupić szmelc za 80,- :D

    Pisz do niego niech Ci zwraca kasę, dołóż ok. 400,- i kup coś normalnego, jakiegoś pewniaka a nie bubel za 50,-
    spodziewałeś się błyszczącej konsoli w pełni sprawnej za tak niską cenę ?
    szwindel czuć z daleka.
     
  10. xgrzesiox

    xgrzesiox Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 6, 2013
    Posty:
    260
    Polubienia:
    32
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Miasto:
    Tomaszów Lubelski
    Facet mówi że nie przyjmie konsoli, a co mi tam. Sprzedam części i kupuję X360 Premium/Arcade z Jasper lub X360 S lub E z Corona. W sygnaturze link dla zainteresowanych częściami. Do zamknięcia.

    XBOX 360 PREMIUM ZEPHYR [*] BĘDĘ O TOBIE PAMIĘTAŁ ;__;
     
  11. orso

    orso Super Moderator Członek Załogi Super Moderator Pomocnik PSforum.pl

    Dołączył:
    Lipiec 26, 2009
    Posty:
    2720
    Polubienia:
    786
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Płeć:
    Mężczyzna
    DBFKM oszczędności wyszły bokiem, skoro kupiłeś online wg polskiego prawa mąż możliwość zwrotu w ciągu 10 dni nie podlega to żadnej dyskusji.

    Wysłane z mojego HTC One X za pomocą Tapatalk 4
     
  12. -=DEXTER=-

    -=DEXTER=- Pomocnik Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 8, 2008
    Posty:
    7158
    Polubienia:
    552
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Kalisz, Poland
    Dotyczy to tylko zakupu od firmy

    Wysyłane z mojego GT-N7100 za pomocą Tapatalk 2
     
  13. z0nk31

    z0nk31 Banned V.I.P Pomocnik Użytkownik Game Master PSforum.pl

    Dołączył:
    Maj 6, 2011
    Posty:
    4925
    Polubienia:
    958
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Łódź
    Piękna sprawa, właśnie oddałeś 80,- jakiemuś cwaniakowi
    Napisz mu że konsola nawet się nie włączyła tylko od razu reklamuj jako uszkodzoną albo przedmiot niezgodny z opisem - licytowałeś konsolę sprawną
     
  14. orso

    orso Super Moderator Członek Załogi Super Moderator Pomocnik PSforum.pl

    Dołączył:
    Lipiec 26, 2009
    Posty:
    2720
    Polubienia:
    786
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Płeć:
    Mężczyzna
  15. drateron

    drateron Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Lipiec 13, 2013
    Posty:
    2
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    "Art. 560. § 1. Jeżeli rzecz sprzedana ma wady, kupujący może od umowy odstąpić albo żądać obniżenia ceny. Jednakże kupujący nie może od umowy odstąpić, jeżeli sprzedawca niezwłocznie wymieni rzecz wadliwą na rzecz wolną od wad albo niezwłocznie wady usunie. Ograniczenie to nie ma zastosowania, jeżeli rzecz była już wymieniona przez sprzedawcę lub naprawiana, chyba że wady są nieistotne.
    § 2. Jeżeli kupujący odstępuje od umowy z powodu wady rzeczy sprzedanej, strony powinny sobie nawzajem zwrócić otrzymane świadczenia według przepisów o odstąpieniu od umowy wzajemnej.
    § 3. Jeżeli kupujący żąda obniżenia ceny z powodu wady rzeczy sprzedanej, obniżenie powinno nastąpić w takim stosunku, w jakim wartość rzeczy wolnej od wad pozostaje do jej wartości obliczonej z uwzględnieniem istniejących wad.
    § 4. Jeżeli sprzedawca dokonał wymiany, powinien pokryć także związane z tym koszty, jakie poniósł kupujący.

    Czyli, krótko mówiąc, jak sprzedawca chce, to może rzecz naprawić albo dać nową. Dopiero gdy tego nie zrobi (a może od razu powiedzieć, że nie naprawi i nie wymieni, bo np. nie ma innej takiej rzeczy), możesz odstąpić od umowy. "

    nękaj go aż odda kasę lub sprawną konsole.
    ewentualnie pisz do allegro, niech coś z tym zrobią.
     
  16. Altres

    Altres V.I.P V.I.P Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 23, 2009
    Posty:
    2387
    Polubienia:
    130
    Punkty za osiągnięcia:
    63
    Miasto:
    Głuchołazy
    Te artykuły tyczą się nowych przedmiotów i firm, jeśli chcesz wiedzieć dokładnie musisz poczytać o handlu używanymi przedmiotami, krótko mówiąc jeśli nie zapłacił więcej niż 200 zł za konsolę to policja sąd i allegro go wyśmieją i tyle tego będzie, owszem pieniądze są do odzyskania ale więcej straci się czasu i nerwów niż to warte. Komentarz negatywny i tyle.
     
Wczytywanie...

Poleć forum