1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

RRoD Jasper

Temat na forum 'Kosz' rozpoczęty przez rafalbork, Lipiec 1, 2010.

  1. rafalbork

    rafalbork Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 13, 2009
    Posty:
    66
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Wiocha, nie znasz ;)
    Witam miałem dziwną sytuację wyskoczyły mi 3 diody, kabel od zasilania był niedociśnięty, gdy go wcisąłem xbox włączył si.ę normalnie. Potem bawiłem się kablem od zasilania i znowu to samo, za pierwszym i drugim razem xbox był cichy nic nie było go słychać. Czy mam się czego bać??
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. galeon

    galeon Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 27, 2008
    Posty:
    28
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    R-sko
    nie, jak masz niedocisnietego kabla od zasilania bedzie wyskakiwal rod, jedyne zapobieganie w Twoim wypadku to docisnac normalnie wtyczke i nie bawic sie kablem;)

    pzdr.
     
  4. rafalbork

    rafalbork Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 13, 2009
    Posty:
    66
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Wiocha, nie znasz ;)
    dziękuje kolego, masz thanks ode mnie
     
  5. 2charlie

    2charlie Banned

    Dołączył:
    Czerwiec 22, 2010
    Posty:
    62
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    warszawa
    Dziwne . Spróbuj jeszcze raz przy włączeniu poruszać kablem może masz przy stykach coś zepsute a może coś z kablem. Nie sądzie że to rrod
     
  6. rafalbork

    rafalbork Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 13, 2009
    Posty:
    66
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Wiocha, nie znasz ;)
    dziwne było to, że on nawet nie zaburknął może to przez to jednak coś z kablami?
    Pobawiłem się tym i znowu udało mi się to wywołać, bez dźwięku, tylko paliły się diody i włącznik, nawet kodu błędu nie dało się odczytać, ale po dociśnięciu i resecie wszystko spoko.

    Mam z tego bekę, żeby ludzi straszyć tymi diodami, lepiej jakby w ogóle się nie włączył;)
     
  7. hehe925

    hehe925 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 3, 2009
    Posty:
    387
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    nie baw się w takie rzeczy,bo to nie jest fajne dla konsoli
     
  8. Wonex

    Wonex Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 6, 2010
    Posty:
    216
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Bydgoszcz
    Człowieku po co macać kabel od zasilacza no po co?Ja bym ci radził kupić sobie drugi i wtedy tego drugiego podmacywać a potem są jakieś dziwne tematy
     
  9. virusek

    virusek Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 8, 2008
    Posty:
    70
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Lubin
    Nie chcę zakładać nowego tematu a myślę, że tu będzie dobrze.
    Więc moja sytuacja wygląda tak. Mam Jasperka z JTAG`iem z marca 2009. Dzisiaj podłączyłem pierwszy raz konsole pod HDMI. Cały czas miałem pod zwykłym TV. Podczas grania w GH konsola wyłączyła się. Odczekałem chwilę, odłączyłem i podłączyłem kabelki i dysk. Włączam i moim oczom ukazuję się RRoD, w konsoli nie włączają się wiatraki w ogóle. Na zasilaczu pali się czerwona dioda i na konsoli miga:
    /\
    \/
    Mam od starej konsoli zasilacz. Spróbować na innym zasilaczu podłączyć ? Czy to już koniec konsoli ? :) W sumie konsole mam od marca tego roku (konsola jest z 2009) - nówkę.
     
  10. lkimylpbjq

    lkimylpbjq Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 22, 2010
    Posty:
    208
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    przu jtagu zdarza się , że zapala się rrod , włączaj i wyłączaj a jak nie pomoże to wgraj od nowa xbr czy freeboota
     
  11. virusek

    virusek Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 8, 2008
    Posty:
    70
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Lubin
    Konsola chodziła na podkręconych wiatrakach, temp była w granicach 50-60 stopni. Nie mam wyprowadzenia na LPT, już taką kupiłem niestety.
     
Wczytywanie...

Poleć forum