1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Rrod na Jasperze

Temat na forum 'Sprzęt' rozpoczęty przez Roberus, Kwiecień 5, 2009.

  1. Roberus

    Roberus Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 14, 2009
    Posty:
    19
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Chciałbym sprawdzić ile osób ma rroda na jasperze. zastanawiam się czy te ulepszenia w jasperze naprawdę tak bardzo zmiejszyły występowanie rroda.
    Więc prosił bym, aby każdy użytkownik który ma jaspera wpisal ile mniej więcej gra już czasu i jeśli to po jakim czasie dostał rroda na jasperze
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. Xboxerr

    Xboxerr Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 16, 2008
    Posty:
    72
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Mazowsze
    Gram na jasperze okolo miesiac po okolo 4-6 godzin dziennie i 0 problemów na Rroda jak na razie sie nie zanosi konsola sie nigdy nie zawiesila
     
  4. stolnik21

    stolnik21 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 25, 2009
    Posty:
    11
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    posiadam jaspera i raz sie zawiesila gra <GTA 4> ale moze dlatego,ze to juz byla 6 godzina ciaglej gry....
     
  5. Brabus535

    Brabus535 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 13, 2008
    Posty:
    217
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Warszawa
    Ja mam jaspera i zostawiłem go włączonego na 3 dni na przemian filmy gry itp i nawet się nie zagrzał.Więc jak sie pojawi rod to zapewe nie z winy przegrzania tak mi się wydaje tylko coś innego siądzie.
     
  6. suchy99

    suchy99 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 1, 2009
    Posty:
    18
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    ej a przed kupieniem xboxa jak dowiedziec sie w sklepie czy to jasper czy ten drugi
    PS Który lepszy??
     
  7. tomasz222

    tomasz222 Banned

    Dołączył:
    Listopad 26, 2008
    Posty:
    484
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Bochnia kolo Krakowa
    temat byl walkowany milion razy...nie wpinaj sie z glupim pytaniem pod kogos normalny temat.....................

    a co do pytania to kumpel mial jaspera i dostal roda po miesiacu.ale raczej nie od przegzania ....................
     
  8. xpudlo360

    xpudlo360 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 7, 2009
    Posty:
    94
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    TORUŃ
    Temat za szybko założony !!!! najpierw muszą wciągnąć trochę kurzu i przeżyć ekstremalne temperatury od czerwca do sierpnia wtedy można sie pytać :).

    Osobiście posiadam Falcona od czerwca 2008 i "0" problemów ,raz przedmuchałem sprężonym powietrzem.
     
  9. papux

    papux Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 17, 2008
    Posty:
    371
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Falcony łapią więcej E74 niż starsze modele rodów, ale E74 to ta sama usterka co RooD.
    Sam pochowałem drugiego falcona 2 tyg temu.

    Coś nie chce mi się wierzyć że jasper będzie lepszy.
     
  10. methos23

    methos23 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 23, 2009
    Posty:
    107
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Ostrów Wlkp.
    Jaspera mam od 2 tyg. i katuje go po 6 godzin nie raz i wcale sie nie grzeje...
    Chodzi bez zarzutu ;) ciekawe co potem ... :) ale jestem pewny, ze rrod mi nie wyskoczy.
    Konsola jest do gry, a nie do zamartwiania się czy rrod wyskoczy czy nie ;)
    Pozdro !
     
  11. papux

    papux Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 17, 2008
    Posty:
    371
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Niby tak ale mam w domu poczciwego starego PSX którego kupiłem w 1997r. konsola miła wymieniony 2 razy laser z czystego zużycia. Żadna elektronika się nigdy nie popsuła i do dziś działa.

    Ja już XBOXA 360 nie kupie bo miałem 2 egzemplarze co daje w sumie ok 1600zł co wydałem, nie jest to duża suma ale szkoda. Obydwie leżą zezłomowane w przeciągu 1,5 roku.

    Wole poczekać na następce XBOXA360 a puki co pogram na kompie.

    Co do jasperów pożyjemy zobaczymy, może microsoft nie będzie musiał wnosić poprawek (a raczej błędów) ;)
     
  12. smallville

    smallville Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Marzec 15, 2009
    Posty:
    8
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
  13. KrysikCDI

    KrysikCDI Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 10, 2008
    Posty:
    37
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Ostrów Wielkopolski
    Ja dzielnie czekałem na jaspera od grudnia :D( do lutego) I gram nim juz prawie 3 miesiące i zero problemów. Zero zawiech, bałem się wgrać nxe bo niektórzy straszyli ze jasper po aktualizacji sie wiesza ale jakoś ja nie miałem zadnych zawiech. Jestem pewien ze jasper jest mniej awaryjny niz falcon. ( Wprowadzenie falcona znacznie zmniejszyło awaryjność a wprowadzenie jaspera napewno jeszcze bardziej zmniejszy usterkowość konsoli, przeciez microsoft nie bedzie sobie pogarszał konsoli a poza tym te konsole napewno były badane przez MS jakiś czas aby nie zrobić shitu)
     
  14. polaris20

    polaris20 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 16, 2008
    Posty:
    90
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Mój jasper ma z 1.5 mieszka zero problemów z graniem się itp.
    Jedyne co mnie strasznie denerwuje to problem z teksturami w gta iv gre zainstalowalem na dysku ale dlaej są problemy z owymi teksturami, dodam że na starym i'xe nie maiłem takich problemów po zainstalowaniu gry na dysku. Zastanawiam się jedynie czy nie powininem sformatować dysku ze starej konsoli po przełożeniu do jaspera.
     
  15. Altres

    Altres V.I.P V.I.P Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 23, 2009
    Posty:
    2387
    Polubienia:
    130
    Punkty za osiągnięcia:
    63
    Miasto:
    Głuchołazy

    skąd wiesz ile ma ta konsola czy filmik nie jest zmontowany czy może po prostu trafił na jakąś uszkodzoną konsole za taki filmik to można podziękować.
     
  16. krolikon

    krolikon Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Styczeń 31, 2009
    Posty:
    9
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Również posiadam jaspera od 3 miechów i jak na razie chodzi :p Mam nadzieję, że ta wersja będzie znacznie mniej awaryjna od poprzednich...
     
  17. papux

    papux Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 17, 2008
    Posty:
    371
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Chyba jesteś w błędzie gdyż Falcon przebił ilością błedów E74 pospolitego Rooda, a jak wiadomo E74 to Rood w układzie łączącym chip ANA.

    Pamiętajcie że konsola sama w sobie prawie żadna nigdy się nie popsuła. Fizycznie awari nie uległ żaden element w konsoli (mowa o płycie głównej) wszelkie winy awaryjne leżą po stronie nieprawidłowego procesu lutowniczego elementów elektronicznych lecz nie jest to wcale dziwne gdyż poprawnie wygrzane spoiwo lutownicze zajmuje więcej czasu czyli spowalnia linię produkcyjną.
    Tu leżą winy nadmiaru kwasu w lucie, pęcheżów powietrza i twardego lutu. Przez to jasper też padnie, napewno nie w tak dużej ilości jak jego poprzednicy.
     
  18. novy66

    novy66 Xbox One Xbox One Użytkownik Liga XboxForum.pl

    Dołączył:
    Luty 21, 2009
    Posty:
    4559
    Polubienia:
    270
    Punkty za osiągnięcia:
    83
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Słupsk
    Mam podobny problem. Mam Jaspera (zainstalowany NXE) i oryginalna GTA 4 podczas grania chodzi tak jak by przycinała i tekstury gorzej się ładują:eek:. Na Falconie (zainstalowany NXE) tego nie było, czy to wina GPU 65mn?:eek:
     
  19. sebool12

    sebool12 Guest

  20. CasperPL

    CasperPL Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 17, 2009
    Posty:
    141
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Babimost


    Właśnie masz racja widzę filmik oszustwo jak to grzechu :D
     
  21. Brabus535

    Brabus535 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 13, 2008
    Posty:
    217
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Warszawa
    Czemu się wszyscy sugerują odrazu wyglądem konsoli?Każdy może pokazac foto pudelka z czerwoną elitką i przełożyć do starszej konsoli z rodem obudowe :D
     
Wczytywanie...

Poleć forum