1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

RROD nie znika po przerobieniu i brak obrazu

Temat na forum 'Kosz' rozpoczęty przez geraltzrusa, Grudzień 15, 2009.

Status Tematu:
Zamknięty.
  1. geraltzrusa

    geraltzrusa Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 15, 2009
    Posty:
    0
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Witam , nastepujacy problem , zrobilem X clamps , przegrzalem konsole kilka razy , nie mam obrazu (konsola nie HDMI) , zasilacz jest zielony gdy RROD sie swieci ... jakies sugestie ? Dziekuje i pozdrawiam
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. TKCZ

    TKCZ Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 26, 2009
    Posty:
    36
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Mysłowice
    kolejna ofiara bezlitosnej czerwonej otchłani niech spoczywa w pokoju amen.
     
  4. geraltzrusa

    geraltzrusa Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 15, 2009
    Posty:
    0
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    rozumiem ze tylko zostalo zakopac w piachu tak ? :)
     
  5. Marcinpl25

    Marcinpl25 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 6, 2009
    Posty:
    322
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Pruszków
    Profesjonalna naprawa w serwisie po gwarancyjnym albo wymiana płyty głównej o ile się da.
     
  6. geraltzrusa

    geraltzrusa Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 15, 2009
    Posty:
    0
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    rozumiem , a z ciekawosci ma ktos pojecie jakiego typu jest to problem ? cos konkretnego na plycie glownej ? z gory Dziekuje
     
  7. Marcinpl25

    Marcinpl25 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 6, 2009
    Posty:
    322
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Pruszków
    Musisz zapytać się kogoś kto jest ogarnięty w temacie. Popatrz na usługi tutaj na forum kto prowadzi naprawę Rrod i napisz do niego pw to ci pewnie wyjaśni co i jak z twoją konsolką. Ale jak nie ma Hdmi to jest z deczka awaryjna no to mogło się zdarzyć. Lepiej ją sprzedaj jako uszkodzoną albo napraw jakimiś sposobami żeby potrzymało miesiąc i kup nową Jespera arcade teraz jest za 620 zł na allegro.. jak masz dysk to dysk zostaw.
     
  8. geraltzrusa

    geraltzrusa Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 15, 2009
    Posty:
    0
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Bardzo Dziekuje za odpowiedz.... chyba rzeczywiscie sprzedam jako uszkodzona.... pozdrawiam i jeszcze raz dziekuje....
     
  9. no1safe

    no1safe Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 15, 2008
    Posty:
    146
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Sprawdź kod błędu (podczas gdy świeci się RROD przytrzymaj przycisk synchronizacji i naciskaj wysuwanie napędu. Po każdym naciśnięciu zmieni się liczba świecących się diod).
    4 diody - 0
    3 diody - 3
    2 diody - 2
    1 dioda - 1

    Po czwartym naciśnięciu powrócą trzy diody. Dzięki temu i np. google dowiesz się co dokładnie jest nie tak i jak można to naprawić. Ja naprawiłem RROD 0102 (obrazu też nie było) na konsoli z 2006r. przy pomocy "Penny Fix" (a dokładniej "grosze fix" .). I od ponad tygodnia konsola działa :D

    Zanim sprzedasz ją za grosze, albo wyrzucisz, to spróbuj prostych metod jak ta. W końcu nic nie stracisz :p
     
  10. HunterPL

    HunterPL Banned

    Dołączył:
    Listopad 8, 2009
    Posty:
    46
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    naprawa w serwisie wg. mnie jest nieopłacalna jeżeli jest to wersja przed falconowa (piszesz że nie ma hdmi)
     
  11. adidas2009

    adidas2009 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 23, 2009
    Posty:
    928
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Polnocna czesc kraju ;).
    Sprawdz kod bledu, oddaj na " Reballing "(- ~250pln) i konsola bedzie jak nowa
     
Wczytywanie...
Status Tematu:
Zamknięty.

Poleć forum