1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

RROD od czego.

Temat na forum 'Konsola' rozpoczęty przez Riiko, Październik 26, 2010.

  1. Riiko

    Riiko Banned

    Dołączył:
    Październik 2, 2009
    Posty:
    94
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Witam,
    no dziś mnie przywitał red ring od death, problem w tym że to się dzieje gdy gra się dużo. Konsola jest dobrze ustawiona nigdy nic się nie grzeje, gram dwa razy w tygodniu po 1-2h max, czasami 6h na tydzień.
    Dziś odpaliłem konsole z pół godziny pograłem w gow2, wyłączyłem na parę minut, teraz właczam a tu rrod, i nie znika. Dlaczego się pojawił, konsola z 2008, jestem drugim właścicielem mam ją od roku, poprzedni właściciel też mało grał [kobieta], no i ma rebaling [w 2008 robiony za prawie 400zł przez poprzedniego właściciela]. No i jest to xbox 360 premium. Co robic? Nie mozliwe ze z przegrzania niby jak :D na moje granie to epic fail ze strony xboxa. Jakies rady?
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. zlewozmywak

    zlewozmywak Banned

    Dołączył:
    Grudzień 22, 2009
    Posty:
    159
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Mława
    Reballing za 400zł?? Sprawdż kod błędu
     
  4. Riiko

    Riiko Banned

    Dołączył:
    Październik 2, 2009
    Posty:
    94
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Jak, nic mi nie wyswietla na ekranie, w tv tylko pokazuje ze nic nie jest podlaczone i tyle.
     
  5. zlewozmywak

    zlewozmywak Banned

    Dołączył:
    Grudzień 22, 2009
    Posty:
    159
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Mława
    Wywala ci rroda prawda? Wtedy sprawdzasz kod błędu(wciskasz przycsk wysunięcia napędu i synchro pada) przy włączonym xboxie
     
  6. Riiko

    Riiko Banned

    Dołączył:
    Październik 2, 2009
    Posty:
    94
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    mam wlaczony xbox, wcisnalem przycisk napedu i nic, srodek przycisku wlaczenia xboxa mrygnal szybciej i to tyle, na ekranie ciagle mi piszesz brak sygnalu, w moim tv znaczy to ze nie jest jakby wlaczona konsola, [lg lcd 32']
     
  7. zlewozmywak

    zlewozmywak Banned

    Dołączył:
    Grudzień 22, 2009
    Posty:
    159
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Mława
    ................. jezu..... Prosze :[video]http://komputery.spryciarze.pl/zobacz/jak-sprawdzic-xbox-360-diagnoza-bledu-3-czerwone-diody[/video]
     
  8. Riiko

    Riiko Banned

    Dołączył:
    Październik 2, 2009
    Posty:
    94
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    kod bledu taki sam jak na tym filmiku a wiec 0110
     
  9. zlewozmywak

    zlewozmywak Banned

    Dołączył:
    Grudzień 22, 2009
    Posty:
    159
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Mława
    0110- to błąd ram lub błąd CPU
     
  10. Riiko

    Riiko Banned

    Dołączył:
    Październik 2, 2009
    Posty:
    94
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    No dobra a jak to naprawic i z czego sie to bierze, bo nie sadze by ram po 30minutach gry sie przegrzal, a konsola jest dobrze wentylowana, nie trzymam jej w jakies szafce. Wogole jak skonczylem gre byla chlodna, ale jak pamietam jak dzis gralem te pol godziny to sie zawiesila konsola, wylaczylem ja i pozniej jak pisalem wlaczylem no i rrod. Nie interesowalem sie ta zwiecha bo w ciagu roku takie akcje sie juz zdarzaly. Ale nie z rrodem :)
     
  11. zlewozmywak

    zlewozmywak Banned

    Dołączył:
    Grudzień 22, 2009
    Posty:
    159
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Mława
    Odłącz wszystkie kable podłącz ale bez dysku. Jak nie zadziala to pomyslimy dalej:D
     
  12. Riiko

    Riiko Banned

    Dołączył:
    Październik 2, 2009
    Posty:
    94
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Dalej bije po oczach pięknym kolorem czerwonym.
     
  13. zlewozmywak

    zlewozmywak Banned

    Dołączył:
    Grudzień 22, 2009
    Posty:
    159
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Mława
    No to został serwis
     
  14. Riiko

    Riiko Banned

    Dołączył:
    Październik 2, 2009
    Posty:
    94
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    No to zostało odstawienie na półkę lub skorzystanie z domowych sposobów bo gwary już dawno nie ma... .
    Dzięx za pomoc, pozdro.
     
  15. salwador

    salwador Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Wrzesień 15, 2009
    Posty:
    9
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Witam a ja mam pytanie mam konsole jedna z rodem elite czy jak przeloze obudowe z tej co mam gwarancje i wysle na roda to przejdzie
     
  16. Riiko

    Riiko Banned

    Dołączył:
    Październik 2, 2009
    Posty:
    94
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    nie, bo tam sa jakies numery seryjne itp.

    btw. wroce do tematu bo mam jeszcze kilka pytan:
    Czy po zastosowaniu x-clamp + tych gumek na ram rrod zniknie? Narazie mam rozlozonego xboxa i czekam na jakies sugestie co dalej z nim robic, co kupic itp do tych sposobów.
     
Wczytywanie...

Poleć forum