1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

RROD po jakim czasie

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez xbox3, Kwiecień 22, 2010.

  1. xbox3

    xbox3 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 7, 2010
    Posty:
    27
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Witam:)

    Piszę w imieniu mojego kolegi, który nie ma internetu tymczasowo. Po jakim czasie występuje RROD? Konsolę ma od dwóch miesięcy, kupioną ze sklepu. W tym czasie zresetowała się trzy razy, czwarty raz dziś z samego rana. A teraz w przeciągu około godziny zawiesił się trzy razy! Długo jeszcze trzeba czekać, bo on nie może tak grać, jak co chwilę zacina. Gra zainstalowana na dysku, wcześniej grał co najmniej trzy godziny w tą samą grę i zero zacinek. To jasper. A i czy po wysyłce jest szansa, że ją naprawią czy wymienią na nową? Dziękuje
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. Tieu

    Tieu Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 8, 2009
    Posty:
    1258
    Polubienia:
    50
    Punkty za osiągnięcia:
    48
    Miasto:
    Zagan, Polska
    ale co mają naprawić? Zawieszanie? Ustaw xboxa tak, żeby miał swobodny przelot powietrza.


    btw. Komp Ci się nigdy nie zawiesił?
     
  4. xbox3

    xbox3 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 7, 2010
    Posty:
    27
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    To nie moja konsola. Byłem u niego i ma tyle miejsca, że by nawet dwa xboxy miały dostatecznie dużo wolnej przestrzeni. Ja mam notebooka i nigdy mi sie nie zawiesił. Mam go 2,5 roku.
     
  5. xbox3

    xbox3 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 7, 2010
    Posty:
    27
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
  6. GawedaS

    GawedaS Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 20, 2010
    Posty:
    66
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    KatoVice City
    a spradzal czy na innych grach sie dzieje tak samo ???

    bo moze z cd cos sie dzieje ??
     
  7. Maraspol

    Maraspol Banned

    Dołączył:
    Maj 13, 2009
    Posty:
    21
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Żnin
    jesli na kazdej grze sie tak dzieje moze to byc poczatek Rod'a...
     
  8. TNT

    TNT Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Listopad 21, 2007
    Posty:
    7
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    mój miał właśnie takie objawy przed rrod, zawieszki w grach i myslałem że to napęd - w końcu się włączył kiedyś i pokazał rrod 0110- do tej pory się zresztą raz po raz włącza
     
  9. kj5

    kj5 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 1, 2009
    Posty:
    1435
    Polubienia:
    16
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Jastrzębie Zdrój
    Jeśli XBOX nowy - gwarancja, niech nie czeka czy kombinuje.
    Jesli brak gwarancji - niech gra, jak wywali RROD to się pomyśli.
     
  10. KamileQ

    KamileQ Banned

    Dołączył:
    Sierpień 18, 2008
    Posty:
    797
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Wieliczka
    Starsze wersje miały tak że rod był ok 1 roku normalnego używania. Ja mam xboxa falcona z 2008r. Za miesiąc będzie miał 2 latka i może kilka razy mi się zawiesił i jak narazie jest spoko żadnego roda czy coś. Falcony i Jaspery to najlepiej dopracowane wersje xboxów. Błędy typu 3rod i e74 zostały bardzo zminimalizowane.
     
  11. Bloku

    Bloku Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 4, 2010
    Posty:
    21
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Olsztyn
    Jasper po 2 miesiącach użytkowania i już rrod :confused: lepiej sprawdź grę może coś nie tak.
     
  12. kopciuch

    kopciuch Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 3, 2010
    Posty:
    96
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Mój kolega ma jeszcze gorszy wałek. Kupił konsolę miesiąc temu w Saturnie - wersję limitowaną Final Fantasy z 250GB dyskiem. Gdy ją wypakowaliśmy i uruchomiliśmy konsola przywitała nas RRODem. Konsola prawidłowo wystartowała dopiero po wyłączeniu jej z gniazdka i włączeniu z powrotem. Teraz taki RROD wyskakuje mu co ~ 3 dni i ustępuje dopiero po wyłączeniu/włączeniu konsoli z gniazdka. Chłopak teraz zastanawia się czy jak wyśle konsole na gwarancje to czy RROD pokaże się także w serwisie, bo jak nie to dostanie z powrotem zepsutą konsolę :(
     
  13. lala166

    lala166 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 21, 2010
    Posty:
    28
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    niech zadzwoni na infolinię i pogada z konsultantami. Zdaje mi się że nie będzie problemu, bo na typowego roda ma 3 lata gwarancji a na pozostałe usterki 2 ..
     
  14. Serwis24lw

    Serwis24lw Banned

    Dołączył:
    Kwiecień 15, 2010
    Posty:
    150
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Co do RRODów od przegrzewania.

    Pierwsze co robic jak konsola jeszcze dziala to zmienic ten beton co go Microsoft uzywa jako paste termoprzewodzącą.
     
  15. novy66

    novy66 Xbox One Xbox One Użytkownik Liga XboxForum.pl

    Dołączył:
    Luty 21, 2009
    Posty:
    4555
    Polubienia:
    270
    Punkty za osiągnięcia:
    83
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Słupsk
    Powiedz koledze niech wyjmie HDD i gra z płyty, jak będzie ok to wina dysku twardego lub niech przeczyści pamięć podręczną (cache) mi to pomogło jak konsola zaczęła się zawieszać na każdej grze (oryginalna zainstalowana na HDD), mi to pomogło i teraz 0 zawiech :)
     
  16. TomalasPL

    TomalasPL Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Październik 8, 2009
    Posty:
    624
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    wwa
    novy66 zgadzam sie z tobą, to bardzo dobry sposób. sam tak robiłem bo mi sie zawieszala konsola co kilka godzin. bez dysku było świetnie zero zwiech wogle nic. załączyłem dysk i znowu zwiecha, więc pomyślałem że cache wyczyszcze no i pomogło :) tak więc radze Ci tak zrobić
     
  17. Donald

    Donald Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Maj 17, 2010
    Posty:
    8
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    z Garażu
    gwarancja jest to chyba wszystko jasne..
     
  18. TradeMark

    TradeMark Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Kwiecień 23, 2010
    Posty:
    75
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Tak co do zmiany pasty termoprzewodzącej. Czy zmiana na pastę Zelmen ZM-STG2 z oryginalnej będzie dobra?
     
  19. TradeMark

    TradeMark Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Kwiecień 23, 2010
    Posty:
    75
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    A ten Zalman by był lepszy od tej Microsoftu?? Teoretycznie ma lepsze parametry niż OCZ, ale nie wiem jak to w praktyce będzie wyglądać. BTW. Mam Jaspera.
     
  20. -=DEXTER=-

    -=DEXTER=- Pomocnik Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 8, 2008
    Posty:
    7158
    Polubienia:
    552
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Kalisz, Poland
    jak masz jaspera to nic nie grzeb.
     
  21. TradeMark

    TradeMark Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Kwiecień 23, 2010
    Posty:
    75
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    OK, a da się jakoś wentylatory przyciszyć? Zamontować jakieś inne? Bo trochę mi przeszkadzają :/
     
Wczytywanie...

Poleć forum