1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

RROD podczas aktualizacji dash'a

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez kacperpol, Wrzesień 26, 2013.

  1. kacperpol

    kacperpol Banned

    Dołączył:
    Wrzesień 18, 2013
    Posty:
    46
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Witam posiadam konsole z 2005 roku z LT2.0. Nagrałem sobie gta V jednak chciał aktualizacje. Kliknąłem ok lecz przy końcu się zacięło i wywaliło RROD.
    Spróbowałem wgrać 16202 z pendrive lecz ta sama sytuacja. Próbowałem wgrać 16537 lecz znów to samo. Próbowałem z płyty i też RROD.
    Mam LT 2.0 , kod błędu to nie wiem cały czas miga jedna dioda czerwona.
    Obecny dash to 2.0.16197 a kernel 2.0.1888.0
    Proszę o pomoc. Czy powinienem wgrać oryginalne firmware napędu ?

    Mój napęd to nie jestem pewien ponieważ kabelki mam czerwone a tacka jest chromowana.
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. rythmus

    rythmus Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Wrzesień 16, 2013
    Posty:
    9
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    A na ekranie jest jakiś kod błędu?
     
  4. Asuna

    Asuna Dziewczyna Dziewczyna XBOX MANIAK Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 18, 2013
    Posty:
    130
    Polubienia:
    84
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Płeć:
    Kobieta
    Miasto:
    Wrocław
    Odczytywałeś kod błędu 4x przyciskiem synchronizacji pada + eject?

    wtf?
     
  5. kacperpol

    kacperpol Banned

    Dołączył:
    Wrzesień 18, 2013
    Posty:
    46
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Właśnie nie ma , jest cały czas aktualizacja i zatrzymuje się dosłownie przy samym końcu .
    Już to robię i podaję kod właśnie nie wiedziałem jak to zrobić.
    Kurde jak to się ten kod odczytuje. Przytrzymuje przycisk do wyciągania płytki i naciskam 4 razy ten klawisz od synchronizju na padzie
     
  6. Asuna

    Asuna Dziewczyna Dziewczyna XBOX MANIAK Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 18, 2013
    Posty:
    130
    Polubienia:
    84
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Płeć:
    Kobieta
    Miasto:
    Wrocław
    to nie jest ten na padzie przycisk tylko ten malutki guziczek na konsoli >.>
     
    1 osoba to lubi.
  7. kacperpol

    kacperpol Banned

    Dołączył:
    Wrzesień 18, 2013
    Posty:
    46
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    FAIL dobra już robię dzięki chłopaki
    Nie no macie mnie pewnie za betona , ale naciskam ten mały 4 razy następnie eject i kurde nic się nie pojawia. Kurcze jest jakiś filmik jak to zrobić.Otwierałem nie jedną konsole trochę sie ze sprzętami bawiłem a takie coś mnie przerasta.
    Dodam że teraz to już jest full RROD a nie tylko 3 diody.
     
  8. Asuna

    Asuna Dziewczyna Dziewczyna XBOX MANIAK Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 18, 2013
    Posty:
    130
    Polubienia:
    84
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Płeć:
    Kobieta
    Miasto:
    Wrocław
    Nie tak. Trzymaj mały przycisk i 4 razy wciskaj eject.
     
    1 osoba to lubi.
  9. kacperpol

    kacperpol Banned

    Dołączył:
    Wrzesień 18, 2013
    Posty:
    46
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    aaa dopiero teraz zczaiłem. To nie pojawi się nic na ekranie , a chodzi o ilość palących się diod czerwonych.
    Wychodzi 1442
     
  10. Asuna

    Asuna Dziewczyna Dziewczyna XBOX MANIAK Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 18, 2013
    Posty:
    130
    Polubienia:
    84
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Płeć:
    Kobieta
    Miasto:
    Wrocław
    brawo. jaki kod?
     
  11. kacperpol

    kacperpol Banned

    Dołączył:
    Wrzesień 18, 2013
    Posty:
    46
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Kod 1002, sorry jestem nowy w tych xboxach. Na forum MIcrosoftu sie oczytałem że wyskakiwały długie kody błędów i podawali odpowiedniego update.
    dobra czyli ten kod to będzie 1002 myślałem że 4 kreski to 4.
    Czyli jest to błąd E66
     
  12. Asuna

    Asuna Dziewczyna Dziewczyna XBOX MANIAK Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 18, 2013
    Posty:
    130
    Polubienia:
    84
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Płeć:
    Kobieta
    Miasto:
    Wrocław
    4 = 0
    1002 - błąd napędu
     
    1 osoba to lubi.
  13. kacperpol

    kacperpol Banned

    Dołączył:
    Wrzesień 18, 2013
    Posty:
    46
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Właśnie błąd e66 czyli co z tym fantem zrobić ?
    Ktoś mi chyba napęd zmienił bo chromowanego nie bylo w konsoli z 2005.
    Co myślicie żeby zrobić flasha do oryginalnego firmware napędu wgrać dashbord i znów wgrać lt. Tylko skąd wziąć oryginalny firmware.
     
  14. gumowaty

    gumowaty Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 12, 2013
    Posty:
    24
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
  15. kacperpol

    kacperpol Banned

    Dołączył:
    Wrzesień 18, 2013
    Posty:
    46
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    NIe ma innej opcji ? Wgrać oryginalny firmware tego napędu . Update dashu i znów LT ?
    Właśnie ją rozkrecilem napęd toshiba samsung skąd pobrać oryginalny firmware

    Panowie wgrałem stockowy firmware. Konsolka się odpaliła udpate szedł do momentu aż nie pojawił się komunikat że za mało miejsca. Podczepiłem innego pena i znowu RROR teraz wcale się nie włącza.

    EDIT znów działa ale nadal komunikat żę za mało miejsca/.
    eEDIT WSZYSTKO DZIAŁA Jak coś walić na PW
     
  16. ArabGirl

    ArabGirl Dziewczyna Dziewczyna Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 23, 2012
    Posty:
    128
    Polubienia:
    11
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Rabka
    Konsola z tego roku (2005(?), 2006) wiec nie spodziewaj sie cudow.Bo za kilka dni pewnie bedzie to samo.
     
  17. BROLY

    BROLY XBOX MANIAK XBOX MANIAK Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 20, 2011
    Posty:
    261
    Polubienia:
    9
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Białaczów
    skoro działa mu 6 lat to skąd wiesz że jeszcze rok nie pociągnie?? najlepiej jak by wyrzucił ją pewnie do kosza -,-

    Wysłane z Neo V
     
  18. szczupakoff

    szczupakoff Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 3, 2011
    Posty:
    58
    Polubienia:
    5
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Miasto:
    Łomża
    jeżeli masz stocka i dalej to samo to :

    dobra sprawa dla mnie prosta wczoraj to samo mialem , poprostu masz pewnie inny naped niz konsola miala np.

    kosnola miala toshiba a teraz siedzi hitachi musisz znalezc taki naped jaki powinien byc daj date produkcji to zobaczymy jakie są opcje mozliwe i powiedz jaki teraz masz naped
     
  19. orso

    orso Super Moderator Członek Załogi Super Moderator Pomocnik PSforum.pl

    Dołączył:
    Lipiec 26, 2009
    Posty:
    2718
    Polubienia:
    786
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Płeć:
    Mężczyzna
    Napiszę Ci że z doświadczenia 80% takich konsol po przerobieniu zaczyna padać z prostej przyczyny: zaczyna człowiek na niej dużoooo grać co kończy się szybkim rrodem.

    Wracając do tematu załatw na 15 minut ten napęd i po kłopocie w serwisie powinni mieć kilka rodzajów własnie na takie przypadki co by podmienić na chwile zrobić update i gotową oddać klientowi.
     
  20. szczupakoff

    szczupakoff Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 3, 2011
    Posty:
    58
    Polubienia:
    5
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Miasto:
    Łomża
    ja powiem tak jedna z 2006 drugiej z 2006 nie rowna zalezy kto tam grzebal jak grzebał , jak ktos robil reballing piekarnikiem i dziala to swietnie , to moze nie chodzic ale jak jest ok konsola paste wymien tylko jak nie wymieniana dawno i bedziesz grac jeszcze sporo jak dobra konsola
     
  21. kacperpol

    kacperpol Banned

    Dołączył:
    Wrzesień 18, 2013
    Posty:
    46
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Tak jak mówiliście konsola niestety się popsuła a taki byłem happy jak udało się wgrać nowy dash i potem znów przerobić...
    Co najgorsze z mojej winy zachciało mi się moda na 12V. Wyskoczył E08. Jeszcze bez obudowy się odpalała po podłączeniu do PC(bo tacka nie działała chciałem ją sprawdzić) koniec.
    W tym temacie więcej może ktoś coś będzie wiedział.
    http://xboxforum.pl/dla-swiezakow-79/0020-e10-po-modzie-na-12v-177028/#post1280749
     
Wczytywanie...

Poleć forum