1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Rrod poważny problem!!!

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez daniel12949, Lipiec 3, 2010.

  1. daniel12949

    daniel12949 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 26, 2010
    Posty:
    108
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Stalowa Wola
    Witam mam jaspera i przedchwilą grałem w gre i nagle konsola się wyłączyła i zaczeły się mrugać się 3 czerwone diody ale jak ją włączyłem od nowa to wszystko było ok.
    Dlaczego tak się stało ?? napiszcie pilnie bo nie wiem co robić
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. 2charlie

    2charlie Banned

    Dołączył:
    Czerwiec 22, 2010
    Posty:
    62
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    warszawa
    Możliwe że sie tylko mocno nagrzała . W książęce pisze że jak sie zagrzeje to trzeba ją wyłączyć na jakiś czas aby ochłodziła sie. To chyba nie rod. Ustaw konsole aby miała dobre wietrzenie a nie w szafie.
    A ile grałes ?
     
  4. daniel12949

    daniel12949 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 26, 2010
    Posty:
    108
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Stalowa Wola
    no ale ponoć w jasperach wyeliminowali przegrzewanie się
    a tak poza tym właśnie jest tylko ciepła nie jest wogóle gorąca
     
  5. 2charlie

    2charlie Banned

    Dołączył:
    Czerwiec 22, 2010
    Posty:
    62
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    warszawa
    Ja bym sie nie bał żaden błąd ci nie wyskoczył ani nic . To znaczy że tylko sie nagrzała. Jasper nie jasper konsole sie grzeją. Mi sie raz w moi jasperze jak gralem 3 h w gta strasznie cieła. Jak odpoczeła znów jak nówka
     
  6. Crunchips

    Crunchips Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 5, 2010
    Posty:
    46
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Niech ostygnie tak z 1-2 godzinki i daj znać co dalej. Konsola ma dobry dopływ do powietrza?
     
  7. daniel12949

    daniel12949 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 26, 2010
    Posty:
    108
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Stalowa Wola
    tak. stoi na biurku i w dodatku jest ledwo ciepła
    Nie jestem do końca pewien ale czy mogły się zaświecić 3 czerwone diody jakby przez chwile brakło prądu??
     
  8. Domcio28

    Domcio28 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 3, 2010
    Posty:
    44
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Zawiercie
    Ja taz tak miałem na tarym egzęplażu. Przez babcie która wyłączyła o z prądu! Potym fakcie konsola się czasem wieszała. Była również w słabo wętylowanym miejscu.
     
  9. daniel12949

    daniel12949 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 26, 2010
    Posty:
    108
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Stalowa Wola
    A to był jasper??
    Mam pytanie powiedzcie mi czy to prawda bo znalazłem coś takiego
    a mi właśnie wtedy prądu na chwile brakło czy to może być przez to??
    i czy jak jeszcze raz wyskoczy rrod to zanosić do naprawy
    bo czytałem że jak raz wyskoczy to nic się nie dzieje ale jak drugi raz wyskoczy to trzeba się przygotować na naprawe??
     
  10. Qazimodo

    Qazimodo Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 30, 2009
    Posty:
    1690
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Alfa Centauri
    tak brak prądu może powodować że zaświecą na chwilę 3 diody
    po ponownym włączeniu konsoli powinno być ok
    posprawdzaj też czy wszystkie kable dobrze siedzą w gniazdkach
     
  11. 2charlie

    2charlie Banned

    Dołączył:
    Czerwiec 22, 2010
    Posty:
    62
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    warszawa
    Bzdury . Jak by rrod powstawał przez to że braknie prądu to bym tej konsoli nie kupił. jak sobie wyobrażali konsole z microsoftu. Po prostu sie wyłącza i już . Mogły sie też dlatego zaświecić lampki bo konsola może myślała że jest jakiś problem . Sprawdź też styki
     
  12. Tieu

    Tieu Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 8, 2009
    Posty:
    1258
    Polubienia:
    50
    Punkty za osiągnięcia:
    48
    Miasto:
    Zagan, Polska
    Od skoków napięcia. Nie od wyłączenia prądu.

    U mnie to i tak niezłe rzeczy się dzieją, czasami na 2 sek zabraknie prądu, TV, PC, Radio wszystko wyłącza się, a xbox dalej chodzi hehe.

    Popatrz ile dzisiaj stopni na dworze. W domu musisz mieć bardzo ciepło. Daj odpocząć Jej.
     
  13. portals

    portals Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 1, 2009
    Posty:
    81
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Pewnie ze może wystarczy niestabilne napięcie
    Tieu byłeś szybszy :)
     
  14. daniel12949

    daniel12949 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 26, 2010
    Posty:
    108
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Stalowa Wola
    no ale przecież to nie xenon żeby tak się przegrzewał
    Konsola jest ledwo ciepła
    Mam pytanie czy to normalne że po bokach dmucha zimnie powietrze a z tyłu konsoli ciepłe??
     
  15. portals

    portals Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 1, 2009
    Posty:
    81
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Ciepły tak gorący nie
    Ja bym tym RRODEM się nie przejmował mnie często konsole dziwnie się włącza np Świecą 2 czerwone światełka ale konsola działa i nic do dziś się nie stało
     
  16. Abarth

    Abarth Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 18, 2009
    Posty:
    57
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Hehe :)

    BTW: Jeśli konsola działa, a to jasper, więc siłą rzeczy jest na gwarancji to się nie martw tylko graj. Chyba że przerobiłeś to już twój problem...
     
  17. daniel12949

    daniel12949 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 26, 2010
    Posty:
    108
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Stalowa Wola
    A nie powinien się wyświetlić jakiś kod błedu??
    Bo umnie pomigała chwile i się wyłączyła
     
  18. 2charlie

    2charlie Banned

    Dołączył:
    Czerwiec 22, 2010
    Posty:
    62
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    warszawa
    Chłopie włącz ją teraz . Wrzuc gierke i graj normalnie . Jak będziesz grał normalnie chociaż 20 min to znaczy że jest wszystko ok jak nie to ja nie wiem już .
     
  19. Jablo33

    Jablo33 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 21, 2010
    Posty:
    313
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Wrocław # Xbox Live ;d
    Prądu twojej konsoli zabrakło, bo jakby jakiś błąd, rrod czy coś, to by mrugało cały czas, a tak chwila mrugania (znak, że brak prądu) i za chwilę wyłączenie. Taka moja sugestia ;)
     
  20. daniel12949

    daniel12949 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 26, 2010
    Posty:
    108
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Stalowa Wola
    Już chodzi z pół godzinki i jak narazie wszystko oki :D
     
  21. 2charlie

    2charlie Banned

    Dołączył:
    Czerwiec 22, 2010
    Posty:
    62
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    warszawa
    Życzę wszystkim aby nasze konsole działały jak najdłużej :):):):):):)
     
Wczytywanie...

Poleć forum