1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

RROD z błędem 0010. Pomoc?

Temat na forum 'Sprzęt' rozpoczęty przez AiZo, Kwiecień 12, 2009.

  1. AiZo

    AiZo Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Styczeń 5, 2008
    Posty:
    456
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    KrakĂłw, Poland
    Witam!
    Otóż mój problem wygląda następująco:
    tydzień temu conajmniej - grałem sobie na xboxie ( wer. falcon, prod: 04.04.2008r. elite ) i wszystko trybiło jak marzenie - wcześniej zresztą też, może 2 razy się zawiesił w ciągu roku. A przedwczoraj włączam go i co? i zonk, rrod. Dzięki poradnikowi odczytałem kod błędu, wychodzi na to, że jest to 0010 czyli problem z lutami przy southbridge. No ale ja się pytam jak może być problem z lutami jak on przez ten tydzień nie był ruszany wogóle? A wcześniej nigdy tego problemu nie miałem. Przegrzać na pewno nie jest przegrzany, dawałem mu już odpoczywać całą noc i nic.

    Podobnego tematu z błędem 0010 nie znalazłem, więc moje pytanie brzmi czy idzie temu jakoś zaradzić w domowych warunkach niż tylko wysłanie do MS ( mam nieprzerobionego ) bo nie chce mi się czekać aż oni mi go odeślą :/ A jeżeli nie, to chociaż zdiagnozować w czym problem tkwi.
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. Dead Whisper

    Dead Whisper Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 12, 2009
    Posty:
    4
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Kod:
    polecam ten 
    http://www.youtube.com/watch?v=avWs4-wD15w&feature=related
    Mojemu kumplowi dzialalo lub jezeli nie masz gwarancji to otworz go i naluz nowa paste termoprzewodziaca

    PS1
    rrod to blad odczytu/prawdopodobnie procesor sie odlutowal (( starsze modele byly robione tak aby po gwarancji sie psuly ((nie 65nm)

    Kod:
    http://www.youtube.com/watch?v=cIARuzFOExc&eurl=http%3A%2F%2Fwww%2E1pstart%2Ecom%2Fred%2Dring%2Dof%2Ddeath%2Dfix%2F&feature=player_embedded

    OSTATECZNOSC .
     
  4. AiZo

    AiZo Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Styczeń 5, 2008
    Posty:
    456
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    KrakĂłw, Poland
    Gwarancję mam, nie chcę otwierać jak już pisałem - a na wysyłkę i powrót nie chce mi się czekać. Również już pisałem ;)
    Ale widzisz, jak coś się mogło odlutować z miejsca, w którym xbox stał przez tydzień nie tykany. A tydzień wcześniej działał?
     
  5. Dead Whisper

    Dead Whisper Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 12, 2009
    Posty:
    4
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Aha moze sprubuj podlaczyc i odlaczyc widzialem na you2ubie ze czasami tez to dziala . lol
     
  6. Piri

    Piri V.I.P V.I.P Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 23, 2008
    Posty:
    529
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Włoszczowa :)
    Jak sie mogło odlutowac ? Tu działa chemia i fizyka . Jak masz gware to tylko cie to ratuje . A mam pytanie - co da zmiana pasty ? Southbridge a CPU i GPU to co innego .
     
  7. Altres

    Altres V.I.P V.I.P Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 23, 2009
    Posty:
    2387
    Polubienia:
    130
    Punkty za osiągnięcia:
    63
    Miasto:
    Głuchołazy
    A może po prostu podczas tego nie używania konsoli luty puściły, szturchnąłeś konsole albo np:kot i już.

    P.s pogódź się masz rrod i nie kombinuj nic w stylu owijanie kocem bo będzie jeszcze gorzej.
     
  8. STREET

    STREET Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 8, 2009
    Posty:
    21
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Wyślij do gwarancji i spokój a nie nic nie chcesz robić to jak chcesz to naprawic? co bo ja nie wiem ....
     
  9. offtopic

    offtopic Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 7, 2008
    Posty:
    2146
    Polubienia:
    7
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Konsola na gwarancje, profesjonalny serwis lub http://x360iso.org/poradniki-sprzet/11427-x-clamp-rrod-poprawa-chlodzenia.html

    Dead Whisper edytuj posty.
     
Wczytywanie...

Poleć forum