1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

RROD - z jakiej paki?

Temat na forum 'Sprzęt' rozpoczęty przez Maxsimus, Luty 4, 2011.

  1. Maxsimus

    Maxsimus Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 30, 2008
    Posty:
    45
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Witam. Dzisiaj grając w Dead Space 2 konsola nagle się wyłączyła. Oczywiście ponownie nie mogę uruchomić, gdyż pierścień miga na czerwono... Mam wersję PREMIUM (Falcon) z października 2008 roku. Konsola była wyjątkowo rzadko używana. Nigdy się nie grzała i nigdy nie grałem dłużej niż 2 godziny. Nie mam zielonego pojęcia skąd pojawił się RROD. Czy z xboxami tak zawsze, czy miałem wyjątkowo perfidnego pecha? Ile kosztuje naprawa? Jak długo konsola podziała po reballingu?
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. turbin

    turbin Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 6, 2010
    Posty:
    443
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Falconowi kiedyś musi wyskoczyć rrod.
     
  4. Maxsimus

    Maxsimus Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 30, 2008
    Posty:
    45
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Dziękuję za pełną informacji odpowiedź. Ja wiem o tym. Najbardziej mnie interesuje ile reballing pozwoli jej działać.
     
  5. -=DEXTER=-

    -=DEXTER=- Pomocnik Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 8, 2008
    Posty:
    7158
    Polubienia:
    552
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Kalisz, Poland
  6. Maxsimus

    Maxsimus Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 30, 2008
    Posty:
    45
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Żaden kod błędu się nie pojawił. Konsola natychmiast się wyłączyła. Co dziwne teraz znów działa i jest wszystko w porządku. Gdy konsola się wyłączyła to może działała z 30 minut. Nie miała prawa się nagrzać.
     
  7. asagy

    asagy Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 17, 2010
    Posty:
    41
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Kamień Pomorski
    jeżeli miałeś 1 diode oznacza to iż konsola się nagrzała i należy odczekać x czasu zanim znowu ją uruchomisz... ;]
     
  8. bgszef

    bgszef Banned

    Dołączył:
    Marzec 12, 2010
    Posty:
    715
    Polubienia:
    3
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Cie znam skarbie?
  9. Maxsimus

    Maxsimus Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 30, 2008
    Posty:
    45
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Trzy diody się świeciły. Gdy chciałem jeszcze raz uruchomić migały wszystkie cztery. Teraz działa na szczęście dobrze...
     
  10. Coud95

    Coud95 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 5, 2010
    Posty:
    83
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Możliwe też, że kable od zasilania nie były dociśnięte :p
     
  11. Maxsimus

    Maxsimus Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 30, 2008
    Posty:
    45
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Wszystko docisnąłem. Mam nadzieję, że teraz będzie w porządku.
     
  12. Asiek

    Asiek Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 18, 2011
    Posty:
    18
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Może był skok napięcia i sterownik zwariował... albo sie nagrzała i tyle :p To tylko maszyna
     
  13. jabs13

    jabs13 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 6, 2009
    Posty:
    26
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Jeśli 4 diody wyskoczyły, to brak kabla AV, lub problem z gniazdem.
     
  14. JacoR0

    JacoR0 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 10, 2010
    Posty:
    23
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Podepnę się do tematu ponieważ nie chce zaśmiecać forum tworzyć nowego tematu:D

    W listopadzie 2010r pojawił mi się ROD na mojej konsoli oddałem konsole do serwisu naprawa wyniosła mnie 180zł i koleś który mi ją oddawał powiedział że w konsoli zostało wymienione chłodzenie na lepsze i z tego co pamiętam ołowiowe kulki czy coś w tym stylu nie pamiętam już dokładnie bądź co bądź konsola działała bez problemu. Aż do wczoraj gdy pojawił mi się Błąd E74. Postanowiłem że kupie nową konsole ale że aktualnie jestem bez kasy na kupno nowej konsoli będe mógł sobie pozwolić dopiero w marcu. Dlatego też rozkręciłem swoją konsole i wymieniłem pastę na termoprzewodzącą pod radiatorem przed chwilą to skończyłem i konsola działa :D

    A oto moje pytania:
    1. Z tego co się orientuje to ROD i E74 to praktycznie to samo(jeśli jestem w błędzie to przepraszam). A więc dlaczego jeśli konsola była 4 miesiące temu naprawiana znów mi się popsuła. Konsola nie była katowana w tym czasie 2 miesiące praktycznie w ogóle nie grałem ponieważ byłem na delegacji. a w styczniu i w lutym max 2-3h dziennie no może raz czy dwa się zdarzyło że 4-5h ale z przerwami.
    2. Jak długo może mi podziałać ta konsola po wymianie pasty?? czy jest szansa że do marca wytrzymie??

    P.S: Proszę o nie pisanie postów w stylu: " Jesteś głupi to ci nic nie da". Jak pisałem wyżej mam zamiar kupić nową konsole i na tej mi już nie zależy chciałbym tylko wiedzieć dlaczego wyskoczył mi ten błąd i czy jest szansa że do marca na tej konsoli pociągnę :D
     
  15. akir

    akir Xbox One Xbox One V.I.P Pomocnik Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Grudzień 23, 2008
    Posty:
    12069
    Polubienia:
    1065
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Bielsko-Biała
    Padła dlatego że takie są naprawy, wydanie 180zł szok:) zapewne wygrzana. Nikt ci nie powie czy da rade, lecz sądzę że do tygodnia padnie pasta nie miała tu wpływu na nic. Błąd E74 nie ma nic wspólnego z wymianą pasty to anna/hana lub e74 zimne pod gpu uszkodzony gpu
     
Wczytywanie...

Poleć forum