1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Rrod

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez cyc1231, Styczeń 27, 2013.

  1. cyc1231

    cyc1231 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Styczeń 7, 2013
    Posty:
    1
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Siema w moim xbox 360 wyskoczył rrod a na ekranie tv pisze brak sygnału xbox jest przerobiony wiecie gdzie naprawić proszę o pomoc mieszkam
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. karbon1992

    karbon1992 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 28, 2012
    Posty:
    53
    Polubienia:
    8
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Odp: Rrod

    A tak moze kod bledu, data produkcji konsoli...?


    Wysyłane z mojego GT-S5830 za pomocą Tapatalk 2
     
  4. Paczi

    Paczi Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 27, 2012
    Posty:
    27
    Polubienia:
    3
    Punkty za osiągnięcia:
    3
  5. NiePoTwarzy

    NiePoTwarzy Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 19, 2012
    Posty:
    130
    Polubienia:
    19
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Olkusz, Poland
    Podaj date produkcji oraz kod błedu... Jaki To rod? cały okrag 3 diody 2 diody czy 1? proponuje docisnac kable niz odrazu panikowac.
     
  6. djploki

    djploki Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 31, 2009
    Posty:
    2565
    Polubienia:
    250
    Punkty za osiągnięcia:
    83
    Miasto:
    Jelenia Góra
    Jakby co to włóż włączoną konsolę w koc aby się przegrzała.Powinno pomóc.
     
  7. Coller22

    Coller22 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 3, 2010
    Posty:
    472
    Polubienia:
    104
    Punkty za osiągnięcia:
    43
    Miasto:
    Konin
    Widać "fachowiec" każdy typ Roda leczyłbyś poprzez grzanie w kocach lub piekarniku ? chociaż może to być wina nie dociśniętego kabla czy jakiejś innej pierdoły na płycie główniej ?
    Bo twój "sposób" działa tylko w jakimś małym stopniu pozytywnie na xenon'ach (jeżeli problem dotyczy zimnych lut) resztę płyt głównych to zabija i kosz wtedy bo serwis nic nie pomoże...
     
  8. djploki

    djploki Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 31, 2009
    Posty:
    2565
    Polubienia:
    250
    Punkty za osiągnięcia:
    83
    Miasto:
    Jelenia Góra
    Na Xenonach działa.Używam koca,bo nie chcę rozbierać konsoli i jeszcze dodatkowo coś popsuć tym bardziej,że mam konsolę z jtag. Jak narazie rrod-a nie mam już kilka tygodni.Nigdy nie myślałem o grzaniu w piekarniku-to dopiero głupota.
     
  9. Panicz.

    Panicz. Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Styczeń 31, 2013
    Posty:
    17
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    3
    Miasto:
    LAX
    Panowie,a może orientuje się ktoś co oznacza kod 0203 ? Na początku jak odpala się konsolę 3 migające czerwone diody.
     
  10. Lewis

    Lewis Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 30, 2011
    Posty:
    1022
    Polubienia:
    103
    Punkty za osiągnięcia:
    63
    Miasto:
    Wola śląsk
    jak sie nie myle to cos z GPU pewnie luty ;/
     
  11. djploki

    djploki Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 31, 2009
    Posty:
    2565
    Polubienia:
    250
    Punkty za osiągnięcia:
    83
    Miasto:
    Jelenia Góra
    Szukaj innej konsoli. Najlepiej Jaspera albo Slima. Tej już nic nie pomoże. Bo i tak jak ją oddasz do serwisu to więcej wydasz niż to warto. Jak się domyślam to masz konsolę starej daty,pewnie Xenona z jtag.
     
  12. wasil23oki

    wasil23oki Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 8, 2012
    Posty:
    89
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Miasto:
    Ciechanów
    Konsola definitywnie na złom elektroniczny, szukaj zastępczej.
     
  13. Panicz.

    Panicz. Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Styczeń 31, 2013
    Posty:
    17
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    3
    Miasto:
    LAX
    Wersja mojej konsoli to Elite MFR Date: 2008-06-07 wychodziłoby na to iż jest to 3 generacja i Jasper.Konsola od nowości u mnie,nigdy nie była serwisowana ni nic,a co ważniejsza działa normalnie.Jedynie wczoraj miałem okazję zobaczyć 3 czerwone diody i myślałem,iż znów gdzieś coś się poluzowało (już kiedyś tak miałem,kabel od zasilacza był luźny) odpiąłem wszystko,podpiąłem i działa normalnie,hmm... tylko po prostu z ciekawości chciałbym wiedzieć co oznacza ten kod błędu.
     
  14. akir

    akir Xbox One Xbox One V.I.P Pomocnik Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Grudzień 23, 2008
    Posty:
    12080
    Polubienia:
    1068
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Bielsko-Biała
    Odp: Rrod

    Jest to falcn, a nie jasper. Trzeba bylo odczytac kod błedu, nie odczytaleś wiec nie mamy jak,odpowiedziec. 3 diody ozaczaja tylko usterkę.

    Wysłane z mojego LG-P500 za pomocą Tapatalk
     
  15. piko37

    piko37 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 18, 2009
    Posty:
    166
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Zgorzelec
    Ja nigdy nie kieruję się kodami błędów. Reballing GPU postawi konsolę na 99,9%
     
  16. djploki

    djploki Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 31, 2009
    Posty:
    2565
    Polubienia:
    250
    Punkty za osiągnięcia:
    83
    Miasto:
    Jelenia Góra
    Reballing może i pomoże,ale na jak długo.
     
  17. majster323

    majster323 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 5, 2011
    Posty:
    157
    Polubienia:
    28
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Jeśli sam układ nie jest uszkodzony to na bardzo długo.
     
  18. Panicz.

    Panicz. Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Styczeń 31, 2013
    Posty:
    17
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    3
    Miasto:
    LAX
    Radziłbym przeczytać 8 post tego tematu.

    Ale Panowie nie rozumiem tylko tego,skoro jest coś z GPU to czemu konsola normalnie działa ? Powtórzę się,pojawiły mi się wczoraj 3 diody kod błędu 0203.Odpiąłem dysk,wszystkie kable,nawet ten od pada ( Play & Charge ) podłączyłem wszystko raz jeszcze pada poprzez akumulatorki i wszystko elegancko działa,nawet wczoraj grałem.Więc o co chodzi z tym kodem błędu 0203 ?

    Ps.
    Wyczytałem jeszcze,iż niektóre Jaspery błędnie oznaczono jako 14,2A
    U mnie z tyłu na naklejce jest 12V --- 14,2A ; 5V --- 1A
     
  19. vorcez

    vorcez Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Luty 4, 2011
    Posty:
    1
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    koszt naprawy nie powinien przekroczyć 200pln ,jak coś to udzielę info gdzie to można dobrze zrobić.
     
  20. Panicz.

    Panicz. Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Styczeń 31, 2013
    Posty:
    17
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    3
    Miasto:
    LAX
    Ale może mi ktoś wytłumaczyć co naprawiać skoro konsola normalnie działa ?
     
  21. Malan

    Malan Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 22, 2012
    Posty:
    131
    Polubienia:
    13
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Dobczyce
    Błędnie oznaczone Jaspery ? Gdzie ty to wyczytałeś ? Wątpię, aby coś takiego było.

    0203 to kod od GPU, konsoli mogło się że tak powiem "poprawić na chwilę", spróbuj zmienić pastę termoprzewodzącą (niektórym pomogło, tańsze od reballingu).
     
Wczytywanie...

Poleć forum