1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Rrod

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez papadzordzio, Kwiecień 15, 2013.

  1. papadzordzio

    papadzordzio Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 7, 2009
    Posty:
    7
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Mława
    Witam, posiadam xboxa 360 wersje jasper z LT 3.0, otóz mam następujący problem odpalam konsole następnie grę i po 2 minutach wyskakują 3 czerowne diody.. Kod błędu to 0001 czyli z tego co wyczytałem to problem z zasilaniem, czasami kiedy wyskakiwał RROD na zasilaczu paliła się czerwona lampka a czasami po prostu żółta, rozkręcałem zasilacz ale nie zauważyłem tam żadnych problemów, wiatrak również chodzi ani się nie przegrzewa zasilacz, konsole też rozkręcałem bo wyczytałem że może z kabelkami od napędu też coś nie tak lecz wszystko jest podłączone. Czasami się konsola odpali i mogę pograć normalnie, czasami po 10 minutach 3 diody a czasami w ogóle się nie odpala, kiedy wcale sie nie odpala to lampka na zasilaczu jest żółta. Macie może jakieś pomysły ?
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. adamrz

    adamrz Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 16, 2011
    Posty:
    735
    Polubienia:
    106
    Punkty za osiągnięcia:
    43
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Elbląg
    Sprawdź jak się zachowuje na innym zasilaczu.
     
  4. Remix27

    Remix27 Banned

    Dołączył:
    Luty 13, 2013
    Posty:
    1038
    Polubienia:
    127
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Nie Pamietam
    Zasilacz lub zwarcie na plycie glownej. Jak zasilacz oki miernik w dlon i pomierzyc, zobaczyc ci sie nie spalilo i pomierzyc.
     
  5. EEService

    EEService Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 16, 2013
    Posty:
    54
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Miasto:
    Bydgoszcz- CAŁA POLSKA
    Konsola nadaje się do naprawy, przeważnie błąd 0001 to zwarcie na płycie głównej lecz nie zawsze kod błędu mówi wszystko.
     
  6. orso

    orso Super Moderator Członek Załogi Super Moderator Pomocnik PSforum.pl

    Dołączył:
    Lipiec 26, 2009
    Posty:
    2722
    Polubienia:
    786
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Płeć:
    Mężczyzna
    Dokładnie do naprawy tylko czy warto.....

    Wysyłane z mojego HTC Desire C za pomocą Tapatalk 2
     
  7. tranzystor82

    tranzystor82 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 16, 2013
    Posty:
    76
    Polubienia:
    7
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Miasto:
    Lublin, PL
    Sprawdzkondensatory elektrolityczne filtrujace wyjscia w zasilaczu i to samo zrob na plycie - przypatrz się uwaznie gdyz czasem od gory wylania nie widac lecz wlasnie od dolu. Jeśli sa wybulone lub uszkodzone to wymien na nowy - ja w takich przypadkach wymieniam cala linie filtrujaca czyli jeśli np poleci ci kondesator na plucie w sekcji bloku zasilania procka to wymieniam już komplet - te 5-6 sztuk wowczas jest pewnosc że dany efekt się szybko nie powtorzy.

    Pozdrawiam

    Sent from BlackBerry Bold 9900 Using Tapatalk
     
  8. EEService

    EEService Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 16, 2013
    Posty:
    54
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Miasto:
    Bydgoszcz- CAŁA POLSKA
    Tą konsole masz od nowości, kupiona jako nowa to ważne ponieważ często sprzedawane konsole używane mają różne ciekawostki w środku i może tak być, że faktycznie któryś z elektrolitów jest uszkodzony.

    Natomiast jeśli jesteś pierwszym właścicielem i nie była nigdy naprawiana to nie będzie problem z kondensatorami, a raczej z układami BGA może być to CPU lub SB.
     
  9. tranzystor82

    tranzystor82 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 16, 2013
    Posty:
    76
    Polubienia:
    7
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Miasto:
    Lublin, PL
    No w sumie pasowalo by to do mojego uszkodzenia pierw RROD a po wymianie elektrolitow artefakty na grafie wiec rebal poki co na noc zostawilem na demowkach i zyje także chyba bedzie ok :)




    Sent from BlackBerry Bold 9900 Using Tapatalk
     
  10. papadzordzio

    papadzordzio Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 7, 2009
    Posty:
    7
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Mława
    Okej dzięki za pomoc a jeżeli odpalam konsole ktora od razu mi wyświetla RROD-a a na zasiłce pokazuje sie na sekunde zielone światełko po czym pomarańczowe to normalne ?
     
  11. cyborg50

    cyborg50 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 9, 2013
    Posty:
    36
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
  12. opeael2

    opeael2 Pomocnik Pomocnik XBOX MANIAK Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Styczeń 31, 2010
    Posty:
    6154
    Polubienia:
    390
    Punkty za osiągnięcia:
    83
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Nidzica
    Zacznij od sprawdzenia innego zasilacza

    Wysyłane z mojego LG-P700 za pomocą Tapatalk 2
     
  13. tranzystor82

    tranzystor82 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 16, 2013
    Posty:
    76
    Polubienia:
    7
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Miasto:
    Lublin, PL
    Kondensatory też sprawdz u mnie dwa wywalone dawaly taki efekt ale byly konkretnie wywalone.

    Sent from BlackBerry Bold 9900 Using Tapatalk
     
Wczytywanie...

Poleć forum