1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Rrod ??

Temat na forum 'Konsola' rozpoczęty przez Artur 25, Styczeń 25, 2010.

  1. Artur 25

    Artur 25 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 11, 2008
    Posty:
    63
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Witam dzisiaj odpaliłem konsole ,której nie używałem miesiąc pogralem troche w Dragon balla lecz po 5 minutach gra sie zwiesiła. Wyłączyłem konsole i włączyłem ponownie dashboard trochę się ścinał bałem się o RRODA i niestety coś jednak miałem racje po włączeniu miałem czarny obraz i 4 czerwone diody które migały.Konsola jest z wersji Falcon kupiłem ją 1,5 r temu stała pod oknem praktycznie.
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. Bis

    Bis Xbox One Xbox One Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 22, 2009
    Posty:
    372
    Polubienia:
    28
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Dociśnij w konsoli kabel od obrazu, 4 diody to nie rrod ;)
     
  4. Artur 25

    Artur 25 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 11, 2008
    Posty:
    63
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Sorry za moją pomyłkę wyglądało na 4 jednak są 3 tego się obawiałem a grałem strasznie miało przez te 1,5 roku ;/
     
  5. akir

    akir Xbox One Xbox One V.I.P Pomocnik Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Grudzień 23, 2008
    Posty:
    12089
    Polubienia:
    1068
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Bielsko-Biała
    Nie ma znaczenia ile się gra
     
  6. Artur 25

    Artur 25 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 11, 2008
    Posty:
    63
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Mój kod błedu to 0110 - wie ktoś co to za bład ?? ;(
     
  7. jerro

    jerro Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 14, 2009
    Posty:
    140
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    0110 Błąd Pamięci/ Przegrzana Pamięć – Zobacz rozwiązanie 0102

    0102 nieznany błąd

    * Najprawdopodobniej związane z GPU. Jedna z popularniejszych teorii mówi, że jest to związane z odlutowanym od płyty głównej stykiem Ramu, CPU lub GPU. Zdarza się, że styki te pękają pod wpływem zbyt wysokiej temperatury, która zmiękcza złącze. Niektórzy próbują naprawiać to w domu za pomocą pistoletu z gorącym powietrzem, jednak jest to metoda amatorska i szkodzi pozostałym komponentom konsoli.
    * Czasami pomaga także przestawienie kabla z HDTV na normalny sygnał.
     
  8. Artur 25

    Artur 25 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 11, 2008
    Posty:
    63
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Hmm mam dwa pytanka konsole kupiłem 1,5 roku temu lecz słyszalem ze na RROD jest 3 letnia gwarancja czy to prawda mam szanse??? I drugie pytanie konsola stała pod oknem a ze przy oknie jest strasznie zimno to nie wiem czy to mam wplyw na konsole i czy jutro moze byc ok.
     
  9. bastek16

    bastek16 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 2, 2009
    Posty:
    194
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Bochnia
    jezeli nie masz bana i masz oryginalne plomby to dzwon do m$ niech przysylaja kuriera po konsole i o nic sie nie martw
     
  10. Artur 25

    Artur 25 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 11, 2008
    Posty:
    63
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    No tylko ja nie iwem bo nie mam karty gwarancyjnej w pudelku a konsole mam z 11 listopada 2007 chociaz kupilem ja 2008 w czerwcu.I mam wgrane oprogramowanie IXtreme 1.6.
     
  11. bastek16

    bastek16 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 2, 2009
    Posty:
    194
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Bochnia
    karty gwarancyjnej przy x-boxie nie tylko gwarancja jest liczona albo od daty produkcji a jezeli posiadasz paragon od daty zakupu a jezeli masz niezerwane plomby i nie widac sladow otwierania konsoli nie masz bana to mozesz dzwonic do m$
     
  12. NaPeK

    NaPeK Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 20, 2009
    Posty:
    341
    Polubienia:
    3
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Szczecin
    0110 masz uszkodzone polaczenia pod ramem zazwyczaj w okolicach gpu
     
  13. Artur 25

    Artur 25 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 11, 2008
    Posty:
    63
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Jest Jeden Problem Konsola nie ma bana ale ma oprogramowanie IXtreme 1.6 dlatego przed wysłaniem chce wgrac orginalne. Tylko mam obawe ze nie naprawia mi konsoli przez to FW.
     
  14. bastek16

    bastek16 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 2, 2009
    Posty:
    194
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Bochnia
    duzo ludzi wysylalo z nieoryginalnym fw i wszystkim przychodzily naprawione ze starym napedem lub wymieniali na nowego litka
     
  15. Artur 25

    Artur 25 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 11, 2008
    Posty:
    63
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Witam wysłałem formularz zgłoszeniowy Xbox.com | Xbox.com Home w sprawie naprawy mojego x'a i gdy i przy wpisywaniu zrobiłem jeden błąd gdyż miedzy jednym numerem a drugim była przerwa (tak było napisane na konsoli).A ja napisałem te cyfry razem i teraz w szczegółach gwarancji mam napisane. Wygaśnięcie gwarancji: 3/2/2010 7:00:00 PM. Lecz na konsoli data produkcji to 2007/11/02. Czy to oznacza ze gwarancja na mojego x'a nie długo się kończy czy ta przerwa miedzy cyframi zrobiła taka różnice ?
     
  16. -=DEXTER=-

    -=DEXTER=- Pomocnik Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 8, 2008
    Posty:
    7158
    Polubienia:
    552
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Kalisz, Poland
    czesto sa takie rozbierznosci. wyjasnic mozesz wszystko na infolinii. tam naniosa poprawke.
     
  17. NSbikesCO

    NSbikesCO Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 13, 2009
    Posty:
    26
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Lublin
    Ja mialem coś takiego:
    1 włączam do gniazdka( chyba za lekko wcisnąłem, bo sie świeciło w gniazdku :)
    2 włączam i patrze a tu rrod
    3 przeżegnałem się :D
    4 działa :)


    zostańcie z Bogiem :)
     
  18. -=DEXTER=-

    -=DEXTER=- Pomocnik Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 8, 2008
    Posty:
    7158
    Polubienia:
    552
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Kalisz, Poland
    wystarczy nie docisnac wtyczki od zasilania w konsoli i ROD. Mozna kumplowi stracha napedzic :p
     
  19. Artur 25

    Artur 25 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 11, 2008
    Posty:
    63
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Witam Otrzymałem e-maila od M$ i niby w tym e-mailu jest list przewozowy mam dwa załączniki i tam nic takiego nie ma. Co znajduje się w liście przewozowym ??
     
  20. sebolek

    sebolek Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 19, 2008
    Posty:
    443
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Legionowo
    zazwyczaj nr. listu
     
  21. Artur 25

    Artur 25 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 11, 2008
    Posty:
    63
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    w załączniku mam tylko tekst który znajduje się w e-mailu
     
Wczytywanie...

Poleć forum