1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

RRod ?

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez RedHotChiliPeppers, Maj 24, 2010.

Status Tematu:
Zamknięty.
  1. RedHotChiliPeppers

    RedHotChiliPeppers Banned

    Dołączył:
    Maj 23, 2010
    Posty:
    24
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Kraków :D
    Czytalem duzo na ten temat... Boje sie o moja konsole .. co mam zrobic zeby to sie nie pojawiło ? Jakie sa przyczyny tego ?
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. bembenos

    bembenos V.I.P V.I.P Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 27, 2009
    Posty:
    707
    Polubienia:
    51
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Jaką masz wersję płyty głównej może od tego zacznijmy?
     
  4. Grzesiek96

    Grzesiek96 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 10, 2009
    Posty:
    28
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Szczecin
    Przecieraj mokrą szmatką okolice Xklocka (lecz nie za często!), po to by nie wchłaniał kurzu. Ja mam starą dość płytę, więc konsola leży na klockach, by się nie nagrzewała :] .Staraj się go nie trzymać w zakamarkach! najlepiej mieć go jakoś blisko okna, by czerpał czyste powietrze!
     
  5. Koxus

    Koxus Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 20, 2010
    Posty:
    235
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    jeśli to Jasper to raczej nie ma się czego bac, jeśli nie hmmm
    postaraj się żeby X miał 10 cm wolnej przestrzeni po bokach i 20cm-30cm z tyłu,
    konsola niech stoi.
    Jak jest po gwarancji może wymiana pasty?
     
  6. krakoo

    krakoo Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 12, 2010
    Posty:
    45
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Jeśli Jasper to nie ma sie czego bać . Jeśli Xeon , lub Zephyr i jest po gwarancji to zastanowiłbym się nad zmianą pasty CPU i GPU , Dodatkowe chłodzenie również nie zaszkodzi .
     
  7. RedHotChiliPeppers

    RedHotChiliPeppers Banned

    Dołączył:
    Maj 23, 2010
    Posty:
    24
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Kraków :D
  8. Koxus

    Koxus Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 20, 2010
    Posty:
    235
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    w taki razie spoko, jak będziesz grał 2-4 h i po tym czasie robił przerwy napewno nic się nie stanie
     
  9. novy66

    novy66 Xbox One Xbox One Użytkownik Liga XboxForum.pl

    Dołączył:
    Luty 21, 2009
    Posty:
    4557
    Polubienia:
    270
    Punkty za osiągnięcia:
    83
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Słupsk
    Od tego jest 3 letnia gwarancja :)
    Jak masz Jaspera nie martw się tylko graj :)
     
  10. Macieyerk

    Macieyerk Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Czerwiec 23, 2009
    Posty:
    9
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Masz wersję premium 60gb to masz jaspera.Nie musisz się bać o Roda bo w jasperze równie dobrze może się zepsuć napęd etc.Po prostu nie wsadzaj konsoli w szafę w miejsca z bardzo małą ilości przestrzeni i dusznych.Blisko grzejnika,kaloryfera,pieca itd.To samo tyczy się zasilacza bo dałem pod biurko za komputerem w ciasnym miejscu i podczas gry 2 RROD.Konsola częściej się mocniej nagrzewała ,a zasilacz nigdy nie był tak gorący.Również można dostać fałszywego RRoda to znaczy że podczas gry odepniesz kabel od zasilacza i ponownie oraz włączysz konsolę to będzie 3RRod.Res konsoli i wszystko działa.Również Konsola może dostać spięcia czyli podłączyłem pendrive'a w celu aktualizacji 3RROD wystarczył Res i wszystko działało.XBOX 360 Podczas powrotu do dasha z trochę kiepskim stanie Fallout 3, konsola się zacieła po Res na ekranie kod błędu chyba E69 niepamiętam kolejny Res i działała konsola.To całe moje doświadczenie z RRodem

    P.S.Masz jescze 3 letnią gwarancję ale wątpię czy ją wykorzystasz
     
  11. PLAYSTATION3fan

    PLAYSTATION3fan Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 24, 2008
    Posty:
    112
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    i razem z powietrzem muchy, komary i inne moskity, a takze zanieczyszczenia z atmosfery.
     
  12. Bogas

    Bogas Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 2, 2009
    Posty:
    60
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    to wszystko zalezy ile grasz na tym xboxie jesli tytlko pare godzin dziennie to jest mało prawdopodobieństwo na rooda i w dodatku jak masz Jaspera to mozesz byc spokojny
     
Wczytywanie...
Status Tematu:
Zamknięty.

Poleć forum