1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

rrod?

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez patrycjuszRSV, Grudzień 12, 2010.

  1. patrycjuszRSV

    patrycjuszRSV Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 19, 2010
    Posty:
    85
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Suwałki
    Siema, mam problem, odpalam sobie dzisiaj swojego x360, odpaliłem grę i 3 czerwone diody, wcześniej grałem 3h dokładnie, zostawiłem go przed wyłączeniem w menu na 3-4 minuty i wyłączyłem. Rozebrałem obudowę ale nie miałem czym odkręcić tych śrubek od spodu, coś mnie tknęło żeby go jeszcze podpiąć na chwilę i co? Działa, wprawdzie włączony był ze 30 sek. Możliwe że ten rrod mu przejdzie? Zmienić profilaktycznie pastę(mam srebrną jakąś dobrą bo do kompa niedawno kupowałem)? Konsola jest z 2007r. ale już z hdmi. Proszę o pomoc bo achivmenty same się nie wbiją. ;)
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. MaryGave

    MaryGave Banned Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 25, 2009
    Posty:
    338
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Zawiercie
    Jak raz się pojawił to i pojawi się drugi raz
     
  4. RickRoll

    RickRoll Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 11, 2010
    Posty:
    23
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    To jest tak: RROD to może być przegrzewanie konsoli. Może to być także chęć zwrócenie uwagi na jakis inny problem . Może to zasilacz. Czasami tak ma. A pastę zrób
     
  5. patrycjuszRSV

    patrycjuszRSV Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 19, 2010
    Posty:
    85
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Suwałki
    Znalazłem kilka informacji, być może to zasilacz, potem to sprawdzę. A jeśli to rrod i pasta nawet mu nie pomoże to co jest bardziej opłacalne, sprzedać tak jak jest czy na części? Aha, jeśli ktoś wie czym odkręcić te śrubki to będę dozgonnie wdzięczny bo nie mam nic tak małego do odkręcania a nożem nie daje rady, imbusa nie mam tej wielkości.
     
  6. Wikoonio

    Wikoonio Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 9, 2010
    Posty:
    19
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Koszalin
    Nie martw się o to.Też tak raz miałem i zrestartowałem i wszystko ok.To było ok. 8 miesięcy temu.Problem nigdy się nie powtórzył.
     
  7. patrycjuszRSV

    patrycjuszRSV Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 19, 2010
    Posty:
    85
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Suwałki
    No zobaczymy, narazie staram się rozkręcić i wyczyścić sprzęt, zmienię pastę i może to coś pomoże. ;) Wiem że się to zdarza tylko szkoda że przed świętami, chciałem sprawić sobie nowy TV bo gram teraz na zwykłym kineskopowym... Dziękuję i pozdrawiam, już chyba temat kwalifikuje się do zamknięcia.
     
  8. patrycjuszRSV

    patrycjuszRSV Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 19, 2010
    Posty:
    85
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Suwałki
    [​IMG]
    Tak wygląda konsola od spodu i moje pytanie, jak to odkręcić? Nie mogę zdjąć tych radiatorów
     
  9. kufer111

    kufer111 Banned

    Dołączył:
    Grudzień 9, 2008
    Posty:
    618
    Polubienia:
    10
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Zdolny Śląsk
    te x-clampy trzeba ostrożnie podwarzyc z gwintów radiatora-tylko nie powyginaj ich bo po założeniu ich z powrotem bedzie mrugac 2 czerwonymi diodami
     
  10. Fannadil

    Fannadil Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 5, 2010
    Posty:
    249
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Gdańsk
    taka mala uwaga co do pasty lepiej zeby to nie byla taka srebrna o jakiej mysle bo jest to najgorsze g***o jakim mozna sobie smarowac procki :D przy odrobinie szczescia mozesz sobie wszystko zjarac, chyba ze to nie to srebro o ktorym mysle
    zdaje sie ze byly to pasty arctic silver coprawda niewiem jak jest teraz moze cos poprawili i juz nie przewodzi tak pradu
     
  11. patrycjuszRSV

    patrycjuszRSV Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 19, 2010
    Posty:
    85
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Suwałki
    No więc zmieniłem tę pastę na nową, złożyłem ją do kupy, nie zakładałem tylko obudowy, odpalam ją i odrazu rrod, zrestetowałem i działała 3 min ściął się obraz i się zawiesiła, ponownie zresetowałem i działała jak wcześniej, kilka razy ją włączałem i wyłączałem za pomocą pada. Czy to normalne po zmianie pasty czy czeka mnie teraz albo serwis albo sprzedaż w stanie takim jakim jest aktualnie? Co to może być za błąd? Nie sprawdzałem niestety kodu błędu, później ją jeszcze potestuję, jeśli znów wyskoczy czerwony pierścień to sprawdzę kod błędu.
     
Wczytywanie...

Poleć forum