1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

rrod

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez dimo, Październik 12, 2011.

  1. dimo

    dimo Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Maj 13, 2011
    Posty:
    11
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Witam, jak w temacie niestety po 3 latach nastał ten smutny moment. Uruchomiłem konsolke normalnie, na kilka sekund uruchomiły się wiatraczki wszystko cacy ale jednak nagle wszystko sie wyłączyło i czerwone diody. Ponowne uruchomienie nie daje juz zadnych oznak zycia, nie uruchamiają sie w ogole wiatraczki, dodam ze raczej malo ostatnio grałem (z dobry tydzien nie gralem, dopiero wczoraj kolo 1,5h) i tu jest moje zasadnicze pytanie. Czy to juz pewny zgon i nie warto w nią nic inwestować czy może to 'mniejszego' ? Wygląda tak jakby coś z zasilaniem ale zasilacz niby sie swieci na pomaranczowo, sam nie wiem, jakaś rada?
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. dzieciorób

    dzieciorób Banned

    Dołączył:
    Lipiec 9, 2010
    Posty:
    76
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    a nie robiłeś ostatnio przeróbki? mógł się po prostu poluzować kabelek danych od napędu bo ja raz tak miałem
    no i innym razem miałem że wystarczyło odłączyć zasilacz od prądu na chwilę i podłączyć z powrotem no ale wtedy zasilacz świecił na czerwono

    ogólnie dziwnie to wygląda - sprzęt raczej tak nie pada nagle przy którymś włączeniu, tylko najpierw się zawiesza coraz częściej a ostatecznie pada w środku gry
     
  4. dimo

    dimo Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Maj 13, 2011
    Posty:
    11
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    dzieciorób,

    No własnie wczoraj grałem i chodził jak złoto a dzisiaj nagle sru, konsola z wymienionym ponad 2 lata temu napędem bodajże z liteona na samgunga, ja nic w środku nie ruszałem, jedyne co to przed włączeniem z pozycji poziomej postawiłem konsole w pion i teraz jest zgon, przegrzanie chyba mozna wyluczyc bo dopiero ją uruchamiałem.
     
  5. onix212

    onix212 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 28, 2008
    Posty:
    1981
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Śląsk
    wygląda na rrod typu 0002 że na chwile się zasilania włacza i wyłacza zaraz. praktycznie się tego nie da zrobić a jak ktoś się znajdzie kupe kasy zapłacisz .polecam ci zanieść na serwis w domu tego nie naprawisz napewno, tam ci powiedzą co i jak ale rrody wracają i tylko kase wywalisz bezsensu lepiej kupić nową, lub tą naprawić i odrazu sprzedać
     
  6. dimo

    dimo Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Maj 13, 2011
    Posty:
    11
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Właściwie od razu po włączeniu wyskakuje rrod, nawet na sekunde nie załącza wiatraczków, może to coś z zasilaczem? W każdym razie chyba warto zeby to w jakims serwisie zobaczyli.
     
  7. onix212

    onix212 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 28, 2008
    Posty:
    1981
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Śląsk
    polecam zanieść .dowiesz się ile i czy się da naprawić ale się opłaca i tak worek bez dna
     
  8. Falandir

    Falandir Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 25, 2011
    Posty:
    202
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Kraśnik
    Jeśli jesteś w stanie pożycz od kogoś sprawny zasilacz, ja tego typu problem z konsolką która miała może pół roku miałem właśnie przez niego.
     
  9. dimo

    dimo Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Maj 13, 2011
    Posty:
    11
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    troche jeszcze poszperałem w sieci i najprawdopodobniej to kod 0003 czyli "Problem z napięciem GPU lub CPU" chociaż jeszcze sie łudze ze to może zasilacz :)
     
Wczytywanie...

Poleć forum