1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Rrod?

Temat na forum 'Oprogramowanie' rozpoczęty przez Ceronn113, Październik 28, 2011.

  1. Ceronn113

    Ceronn113 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 10, 2010
    Posty:
    90
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Nowogard
    Witam..

    Kilka dni temu przerobiłem konsole na LT+2.0 oraz został takze wgrany dash 1599. Posiadam konsole PRemium z 2006r, czyli jak widac troche juz stara.
    Moj problem polega na tym, ze dzisiaj przy włączeniu konsoli konsola nie chce sie włączyć. Po włączeniu świeci sie tylko znaczek po środku w przyciusku do włączania konsoli, a po jakims czasie (1-2min) zapalają sie 3 czerwone diody, ale na ekranie nie pojawia sie, zaden bląd/komunikat ( obraz nawet nie zaskakuje. )

    Czy to moze byc wina przemeczenia konsoli? bo od kilku dni długo na niej gram bo od 5 do 8h.

    Na początku ( dzisiaj rano ) raz mialem tak, ze konsola zaskoczyła i sie uruchomiła. Ale juz teraz wgl nie chce zaskoczyc.

    Prosze o pomoc. z góry dziękuję....

    :)
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. KamileQ

    KamileQ Banned

    Dołączył:
    Sierpień 18, 2008
    Posty:
    797
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Wieliczka
    Jaki kod bledu?

    Sent from my X8 using Tapatalk :)
     
  4. Ceronn113

    Ceronn113 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 10, 2010
    Posty:
    90
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Nowogard
    no wlasnie o to chodzi, ze nic sie na ekranie nie pojawia i nie wiem jaki kod blędu... wgl obraz nie zaskakuje...


    EDIT:

    Kod blędu - 0022
     
  5. z0nk31

    z0nk31 Banned V.I.P Pomocnik Użytkownik Game Master PSforum.pl

    Dołączył:
    Maj 6, 2011
    Posty:
    4925
    Polubienia:
    958
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Łódź
    przegrzanie GPU - konsola kwalifikuje się raczej na śmietnik. nie radzę wrzucać do niej już żadnych pieniędzy... przykro mi ;(
     
  6. albinos

    albinos Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 24, 2009
    Posty:
    193
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    a masz dźwięk? hmm może by rebaling pomógł
     
  7. onix212

    onix212 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 28, 2008
    Posty:
    1981
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Śląsk
    jak chcesz serwisuj masz zapewne 0020 da się naprawić na serwisie za około 150zl ale rok wróci, naprawić sprzedać.
     
  8. DJVahn

    DJVahn Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 12, 2011
    Posty:
    158
    Polubienia:
    14
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Kraków
    sposób z piekarnikiem, bo i tak nie masz juz nic do stracenia.
     
  9. Ceronn113

    Ceronn113 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 10, 2010
    Posty:
    90
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Nowogard
    Juz chyba bedzie lepiej kupic nowa konsole bez niczego ( padow, zasilaczow itp ) i tak mi sie chyba bardziej oplaca?

    A mozecie mi powiedziec jasniej o co chodzi z tym sposobem z piekarnikiem?
     
  10. Ceronn113

    Ceronn113 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 10, 2010
    Posty:
    90
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Nowogard
  11. KamileQ

    KamileQ Banned

    Dołączył:
    Sierpień 18, 2008
    Posty:
    797
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Wieliczka
    Na początek zmień paste na gpu i cpu na arctic silver 5, jeśli to nie pomoże to kup nową konsole a tą sprzedaj na części.
     
  12. Ceronn113

    Ceronn113 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 10, 2010
    Posty:
    90
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Nowogard
    a moze jednak zrobic tą konsolę? Zrobią mi konsole i na jakis czas bede mial chyba spokoj?
     
  13. onix212

    onix212 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 28, 2008
    Posty:
    1981
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Śląsk
    filmik ci nic nie da tego dobijesz ją całkowiecie. sprzedaj na części dołóż kup nową lub serwis i wydawaj w nią jak worek bez dna
     
  14. DJVahn

    DJVahn Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 12, 2011
    Posty:
    158
    Polubienia:
    14
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Kraków
  15. Ceronn113

    Ceronn113 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 10, 2010
    Posty:
    90
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Nowogard
    Kupiłem nową konsolę, sama konsolę. Przerobiona Lt.1.9, moja stary xbox ( ten zepsuty) ma lt+ 2.0 . Da sie jakos podmienic te napędy zeby w tym nowym xboxie działał mi ten napęd ze sterego xboxa?
     
  16. Fuks

    Fuks Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 25, 2008
    Posty:
    922
    Polubienia:
    35
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Miasto:
    Hindenburg
    Aby podmienić napęd musisz pierw do tego starego wgrać klucz z nowego.
     
  17. Ceronn113

    Ceronn113 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 10, 2010
    Posty:
    90
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Nowogard
    Jest moze jakis poradnik na tym forum jak to zrobic?
     
  18. KamileQ

    KamileQ Banned

    Dołączył:
    Sierpień 18, 2008
    Posty:
    797
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Wieliczka
    Jest w dziale firmware napedow.

    Sent from my X8 using Tapatalk :)
     
  19. Ceronn113

    Ceronn113 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 10, 2010
    Posty:
    90
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Nowogard
    Dobra teraz inne pytanie. Dostalem dzisiaj moją konsole, ktorą kupiłem. Jest tam przerobka LT + i jest napęd hitachi. Dowiedziałem sie, ze ten naped jeszcze nie mozna przerobic na lt + 2.0. Ale mam przerobiony naped samsung na LT + 2.0
    Teraz chcialbym podmienic napędy - wziąc naped ze starej konsoli ( tej z rrodem ) i wczepic ją do nowej konsoli. Jak to sie zrobi to normalnie bedzie ta nowa konsola działac?


    PS.
    Ktos wie moze kiedy bedzie mozna hitachi przerobic na LT +2.0?
     
  20. KamileQ

    KamileQ Banned

    Dołączył:
    Sierpień 18, 2008
    Posty:
    797
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Wieliczka
    Nie bedzie dzialac. Musisz wyciagnac klucz z hitachi i wgrac do samsunga.

    Lt 2.0 poki co robia, ale kiedy wyjdzie nie wiadomo.

    Sent from my X8 using Tapatalk :)
     
  21. Ceronn113

    Ceronn113 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 10, 2010
    Posty:
    90
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Nowogard
    to sie narazie w to nie bede bawił tylko poczekam na lt+2.0 na hitachi. Ale teraz jeszcze inne pytanie. Tą konsole co teraz kupiłem ma przerobkę LT + 1.91 (chyba) bo ten Co sprzedawał powiedzial tylko tyle ze jest przerobka lt i ze nie działaja gry z xgd3 czyli to tez chyba moze byc lt 1.1? wiec tak po wlozeniu plyty do napedu wyskakuje mi " nierozpoznana płyta" , po kilku probach udaje mi sie wczytac gre, ale po uruchomieniu wyskakuje mi błąd z tym przeczyszceniem plytki scierka. Scierka nic nie daje, a pozatym na tej starej ( zepsutej ) konsoli gry normalnie wchodzily. jest wgrany dash 13604 ( lub podobnie ). Dodam jeszcze, ze moj kolega mial taka sama sytuacje, ale przy przerobce 2.0 i dal ejszcze raz do przerobienia konsole i juz mu normalnie wchodzi wszystko ( Pan od przerobki powiedział mu , ze wgrał mu jakas inna (gorszą) wersje przerobki lt 2.0 czy jakos tak. Wiec czy ja moge cos zrobic ? np. wgrac nowego dasha ( o ile jakis nowszy jest ) lub co innego zeby mi normalnie starsze gry (fifa 11, battlefield 2, crysis 2) wchodzily na przerobke 1.91?
     
Wczytywanie...

Poleć forum