1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

RS jak premium :)

Temat na forum 'Artykuły' rozpoczęty przez Paviano, Lipiec 7, 2009.

  1. Paviano

    Paviano Banned

    Dołączył:
    Luty 16, 2009
    Posty:
    255
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Jarocin
    RS prawie jak premium

    1. Żeby mieć "premium" Rapidshara, trzeba mieć zmienne IP.
    2. Gdy mamy zmienne IP ściągamy najnowszą wersję JDownloader i włączamy go.
    3. Klikamy w nim następująco:
    Ustawienia > Ponowne połączenie > Metoda ponownego połączenia > LiveHeader/Curl​
    4. Następnie wpisujemy przy Użytkowniku Admin
    5. W Haśle wpisujemy hasło do routeru
    6. W IP routera wpisujemy 192.168.1.1
    7. Po wykonaniu tych czynności na dole zostaje nam wolny, duży prostokąt. Kopiujemy i wklejamy ten kod.
    Kod:
    [[[HSRC]]]
        [[[STEP]]]
            [[[REQUEST]]]
            GET / HTTP/1.1
            Host: %%%routerip%%%
            [[[/REQUEST]]]
        [[[/STEP]]]
    
        [[[STEP]]]
            [[[REQUEST]]]
            POST /cgi-bin/webcm HTTP/1.1
            Host: %%%routerip%%%
    
    var%3Amain=menu&var%3Astyle=style5&getpage=..%2Fhtml%2Fdefs%2Fstyle5%2Fmenus%2Fmenu.html&errorpage=..%2Fhtml%2Findex.html&var%3Apagename=home&var%3Aerrorpagename=home&var%3Amenu=home&var%3Amenutitle=Home&var%3Apagetitle=Home&var%3Apagemaster=home&login%3Acommand%2Fusername=Admin&login%3Acommand%2Fpassword=1993
            [[[/REQUEST]]]
        [[[/STEP]]]
    
        [[[STEP]]]
            [[[REQUEST]]]
            GET /cgi-bin/webcm?getpage=..%2Fhtml%2Fdefs%2Fstyle5/menus%2Fmenu.html&var:style=style5&var:main=menu&var:pagename=home&var:pagetitle=Home&var:menu=setup&var:menutitle=Config HTTP/1.1
            Host: %%%routerip%%%
            [[[/REQUEST]]]
        [[[/STEP]]]
    
        [[[STEP]]]
            [[[REQUEST]]]
            GET /cgi-bin/webcm?getpage=..%2Fhtml%2Fdefs%2Fstyle5%2Fmenus%2Fmenu.html&var:style=style5&var:main=menu&var:menu=setup&var:menutitle=Config&var:pagename=pppoe&var:pagetitle=Net24%20Setup&var:conid=connection0&var:muxid=mux0&var:encapsid=encaps0&var:langrp=lan0 HTTP/1.1
            Host: %%%routerip%%%
            [[[/REQUEST]]]
        [[[/STEP]]]
    
        [[[STEP]]]
            [[[REQUEST]]]
            POST /cgi-bin/webcm HTTP/1.1
            Host: %%%routerip%%%
    
    var%3Amain=menu&var%3Astyle=style5&getpage=..%2Fhtml%2Fdefs%2Fstyle5%2Fmenus%2Fmenu.html&errorpage=..%2Fhtml%2Fdefs%2Fstyle5%2Fmenus%2Fmenu.html&var%3Apagename=pppoe&var%3Aerrorpagename=&var%3Amenu=setup&var%3Amenutitle=Config&var%3Apagetitle=Net24+Setup&var%3Apagemaster=&connection0%3Asettings%2Ftype=pppoe&connection0%3Afwan%3Asettings%2Fprivate%2Fmtu%2Fstate=1&connection0%3Apppoe%3Acommand%2Fstop=&logger%3Asettings%2Floglevel=notice&logger%3Asettings%2Ffacility%2Fuser=notice&var%3Aconid=connection0&var%3Amuxid=mux0&var%3Aencapsid=encaps0
            [[[/REQUEST]]]
        [[[/STEP]]]
    
        [[[STEP]]]
            [[[REQUEST]]]
            POST /cgi-bin/webcm HTTP/1.1
            Host: %%%routerip%%%
    
    var%3Amain=menu&var%3Astyle=style5&getpage=..%2Fhtml%2Fdefs%2Fstyle5%2Fmenus%2Fmenu.html&errorpage=..%2Fhtml%2Fdefs%2Fstyle5%2Fmenus%2Fmenu.html&var%3Apagename=pppoe&var%3Aerrorpagename=&var%3Amenu=setup&var%3Amenutitle=Config&var%3Apagetitle=Net24+Setup&var%3Apagemaster=&connection0%3Asettings%2Ftype=pppoe&connection0%3Afwan%3Asettings%2Fprivate%2Fmtu%2Fstate=1&connection0%3Apppoe%3Acommand%2Fstart=&logger%3Asettings%2Floglevel=notice&logger%3Asettings%2Ffacility%2Fuser=notice&connection0%3Asettings%2Fdescription=Net24&fdb%3Asettings%2Fservice%2Fstate=1&connection0%3Afwan%3Asettings%2Fprivate%2Fnat%2Fstate=1&connection0%3Afwan%3Asettings%2Fprivate%2Fspi%2Fstate=1&var%3Aconid=connection0&var%3Amuxid=mux0&var%3Aencapsid=encaps0
            [[[/REQUEST]]]
        [[[/STEP]]]
    
    [[[/HSRC]]]
    8. Na górze zaznaczamy obrazek z niebieskimi strzałkami (ten lewy) i wtedy powinna się pojawić przy nim litera V (w małym kwadraciku)
    9. Teraz możemy się cieszyć automatycznym restartowaniu internetu po pobranym pliku (po którym nie trzeba czekać na pobranie nowego pliku 15min) w mniej niż 30sekund.
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. Biera

    Biera Banned

    Dołączył:
    Kwiecień 11, 2009
    Posty:
    5
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
  4. Erno

    Erno V.I.P V.I.P Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 22, 2007
    Posty:
    602
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Kielce
    zły dział ! Przenoszę ...
     
  5. Paviano

    Paviano Banned

    Dołączył:
    Luty 16, 2009
    Posty:
    255
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Jarocin
    A masz zmienne IP? Jak nie działa to zamiast w Live/Curl wejdź w to ostatnie i tam też wklej ten sam kod.
     
  6. sebol12

    sebol12 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 14, 2008
    Posty:
    160
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Planeta Ziemia
    Kolego Bolek952 - konto Rapidshare to nietylko możliwość pobierania więcej niż jednego pliku w tym samym czasie ale przede wszystkim kilka razy szybszy transfer.Tego ostatniego nie da się niestety uzyskać niemając konta premium.
     
  7. Biera

    Biera Banned

    Dołączył:
    Kwiecień 11, 2009
    Posty:
    5
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    no chyba jakbym nie miał to bym tu nie pisał ... lepiej skonfigurować z livebox recconection pro 2.0
     
  8. portals

    portals Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 1, 2009
    Posty:
    81
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Bolek952 to nie ma prawa działać na każdym routerze bo ten który podałeś jest tylko do jednego routera i na innym nie zadziała.
    Ale jest sposób i to prosty napiszę jaki jeszcze dziś
    Nie napiszę bo nie mam uprawnień ale wystarczy wybrać swój model routera lub nagrać jak w tutku o jdowlanderz
     
  9. glizda360

    glizda360 Banned

    Dołączył:
    Luty 26, 2009
    Posty:
    49
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    New York
    Ja mam router Tp-link TD-W8901G.
    Tą metodę znałem dawno lecz po kilku resetach, router się zawiesza.
    Więc do ściąganie przez rs podłaczam modem z tp.
    A do p2p najlepszy router.
     
  10. the-man

    the-man Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 6, 2009
    Posty:
    104
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Działam na tym patencie już od jakieś pół roku, kiedy się tak dało, ale pobieranie na koncie free coraz częściej jest niedostępne "all free slot are busy, try next time", pozatym prędkości są niskie i zawsze skokowe np. 10- 70 kilo\s
     
  11. Paviano

    Paviano Banned

    Dołączył:
    Luty 16, 2009
    Posty:
    255
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Jarocin
    Więc dlatego nie warto już ściągać za bardzo kontem free, tylko poszukać na inny serwer typu przeklej.pl lub kupić konto premium.
     
  12. DevNull90

    DevNull90 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 24, 2009
    Posty:
    93
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Wroo
    Ja kupiłem konto rapidshare premium na allegro na 24h za nie całe 3 zł a konto działa już 2gi miesiąc... :)

    IMO warto wydać to 15zł na konto 30dniowe (często zdarza się, że są dłużej aktywne) i cieszyć się szybkimi prędkościami z rapida.
     
  13. Lord Ez_pot

    Lord Ez_pot Banned

    Dołączył:
    Sierpień 24, 2009
    Posty:
    29
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Pawłowice
    Ale ty macie ludzie już pomysły... Dla takich co już faktycznie żałują kasy na wszystko polecam fload.pl - sam nie używam więc mogę użyczyć danych (kontakt w PW), albo po prostu kupujcie co miesiąc nowe konto, bądź weźcie od razu na rok i spokój... Ja kupuję co miesiąc za 18 zł i wisi mi wasze kombinowanie bezsensowne... Jak wprowadzą kod do przepisania - leżycie, nie możecie zastopować pobierania, maksymalnie 1 plik w tym samym czasie no i teraz nowa świetna opcja - kolejka dla zwykłych użytkowników :)
     
  14. DJ.Bart

    DJ.Bart Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 25, 2009
    Posty:
    428
    Polubienia:
    27
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Miasto:
    Tczew
    Działa dłużej ponieważ po miesiącu masz 14dni na u stukanie 10.000 czekpunktów albo za kasę sobie przedłużyć konto ale i tak po 30 dniach nie możesz ściągać do puki sobie nie przedłużysz.
     
  15. Krakusek

    Krakusek Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 26, 2009
    Posty:
    48
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    NIE

    to jest wysylane przez bota, kilka osob na jednym koncie, po czasie zmienia haslo
     
  16. DJ.Bart

    DJ.Bart Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 25, 2009
    Posty:
    428
    Polubienia:
    27
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Miasto:
    Tczew
    A to spoko wiem o co chodzi ale wystarczy jak nie popierają razem o tym samym czasie trzeba uważać bo po trzech razach nie będzie możliwe odzyskanie konta, ale przyda się mój post jak by ktoś nie wiedział.
     
  17. fiedzio

    fiedzio Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 29, 2009
    Posty:
    116
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Zajęczniki
    Na limity z rapidshare, hotfile polecam stronkę Rapideo... Kliknijcie na userbar w moim podpisie ;)

    Teraz dobra promocja jest 25%+ do doładowania transferu... No i jest on dożywotni, a nie na określony czas ;)
     
  18. Szymon198511224

    Szymon198511224 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 22, 2009
    Posty:
    27
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Boleslawiec
  19. X-pudło73

    X-pudło73 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 26, 2008
    Posty:
    22
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    KrK
    Osobiscie polecam premium na rapida . Kupiłem w styczniu za 15 zł i mam do tej pory , wydatek mały ale za to wygoda i szybkość ;D
     
  20. supermegazord

    supermegazord Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 27, 2009
    Posty:
    92
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    ja używam no premium.pl 19 różnych serwerów i tanio. Kliknijcie na link z podpisu
     
  21. Loker

    Loker Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 23, 2009
    Posty:
    21
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Toruń
    Boże ludzie, jak ktoś nie ma zmiennego IP to zostaje mu tylko zakup konta, które nie jest w cale takie drogie. A dla ludzi ze zmiennym to najłatwiejszy sposób to USdownoloader + Auto connect. W tym pierwszym ustawiamy w opcjach "harmonogram" rozłącz internet kiedy plik zostaje pobrany a auto connect łączy automatycznie przy zerwanym połączeniu nadając inne ip. Może i ciężko zrozumieć to co napisałem ale sposób działa bo osobiście korzystam z tego od przynajmniej roku ;]. i tak w ogóle to RS ostatnio i tak działa całkiem nieźle gdyż na free pobiera z max prędkością a nie jak kiedyś połową... Pozdro
     
Wczytywanie...

Poleć forum