1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Ruchome piksle

Temat na forum 'Sprzęt' rozpoczęty przez jashimara, Marzec 10, 2010.

  1. jashimara

    jashimara Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 29, 2009
    Posty:
    110
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    TM
    Witam. Mam problem. Kolega mówi, że to wina telewizora, bo u jego cioci, która ma tv takiej marki jak ja (samsunga) jest odświeżanie częstotliwości czy coś takiego. A problem wygląda tak. Piksel się przemieszczają tzn. Jak patrzę na niektóre tekstury to tak jakby w kablówce antena była niepodłączona i śnieżyło-śnieżyły piksele. To wygląda jakby się tekstura podzieliła na ziarenka, które szybko się przemieszczają w swoim gronie. Albo cienie jakby się trzęsły. Czy da czy da się coś z tym zrobić?
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. HoFi

    HoFi Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 11, 2009
    Posty:
    466
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Lublin
    artefakty ??
     
  4. jashimara

    jashimara Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 29, 2009
    Posty:
    110
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    TM
  5. HoFi

    HoFi Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 11, 2009
    Posty:
    466
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Lublin
  6. jashimara

    jashimara Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 29, 2009
    Posty:
    110
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    TM
    Nie to. Jak będę miał czas to wstawię filmik nagrany komórką.
     
  7. fake4r

    fake4r Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 11, 2010
    Posty:
    434
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    pl
    Chyba wiem o co Ci chodzi, tak jakby obraz "żył"
    Jeżeli o tym samym myślę to miałem takie coś na kablu vga obraz jakby mrowił cały coś jak efekt ziarna np w Mass Effect.
    Po przejściu na hdmi problem ustąpił.
    Nie wiem czy to właśnie masz na myśli.
     
  8. jashimara

    jashimara Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 29, 2009
    Posty:
    110
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    TM
    Chyba to samo mamy na myśli ale ja od początku używam hdmi
     
  9. Loowoo

    Loowoo Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 17, 2009
    Posty:
    62
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Konsole sprawdzales na innym TV? Nie jest to zalezne od czestotliwosci odswiezania obrazu, kazdy TV ma powyzej 25fps.

    Jesli nie sprawdzales moze byc problem z Kablem HDMI jesli to nie kabel (sprobuj przez komponent albo inny kabel HDMI) to styki wejscia HDMI wiec polecalbym poslac na gwarancje ale tylko jak przetestujesz inne warianty.
     

Poleć forum