1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Rysowanie plyt przez X-klocka "kregi"

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez GeNetic2, Luty 14, 2012.

  1. GeNetic2

    GeNetic2 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 2, 2011
    Posty:
    22
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Witam moje pytanie jest nastepujace. Czytalem sporo przed kupnem Xboxa o wadach jak i zaletach. Czestym tematem pojawialy sie RROD'y wiadomo jest to slimka prawdopodobienstwo jest mniejsze ale dalej ejst to tylko elektronika wiec roznie to bywa. Sprzet po kupnie przerobilem wgralem lt 1.9 etc. Sprzet smiga juz 4 msc i nie bylo problemow lecz :

    Do zestawu z xboxem byl grid po kilku sesjach obejrzalem plyte od spodu i blizej srodka plyty byly takie jaakby rysy do okola ale zlekcewazylem to poniewaz myslalem ze plyty od x'a maja to normalnie.

    Nie dawno kupilem forze 4 ktora ostra zacieram i arkham city dzis z ciekawosci patrzylem na plyty i rowniez blizej srodka widze taki delikatny krag trzeba dosc mocno sie przyjzec zeby go zauwazyc i teraz moje pytanie plytki maja tak normalnie czy moze moj xbox je rysuje ? Jesli rysuje co powinienem zrobic i czy sie przejmowac ? Dodam ze gry instaluje na dysku zawsze.


    Dodam link dla ulatwienia :

    http://www.google.pl/imgres?q=xbox+...&w=550&h=500&ei=ec86T5yCDIPQsgaPueTbBg&zoom=1

    u mnie jest rasej delikatna pojedyncza rysa przypomina to bardziej krag ktory mialby byc normalnie i znajduje sie zaraz za tym srebnym kregiem blizej srodka"

    Pzdr
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. dawidek295

    dawidek295 Xbox One Xbox One

    Dołączył:
    Maj 2, 2010
    Posty:
    1471
    Polubienia:
    43
    Punkty za osiągnięcia:
    48
    Miasto:
    SW
    powiem tak mam falcona napęd litek 16d2s i on mi płyt nie rysuje
    mozesz mieć coś z napędem lub ruszałeś xboxem jak płyta była w środku a tego robić nie wolno;)!!!
     
  4. Veteran

    Veteran Banned

    Dołączył:
    Luty 13, 2012
    Posty:
    20
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    ja mam xboxa slima i tak samo mi nie rysuje plyt ( plyty jakie kupilem w takim samym stanie sa )
     
  5. Vardas

    Vardas Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 2, 2011
    Posty:
    292
    Polubienia:
    6
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Wałbrzych
    Ja miałem taką rysę jak na zdjęciu kiedy włączoną konsolę przestawiałem z pionu do poziomu.
    Pamiętaj, nigdy nie przestawiaj xboxa gdy płyta działa w środku :p

    A co do tych małych rysek, ja takich nie mam.
     
  6. Strus

    Strus Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Kwiecień 23, 2011
    Posty:
    39
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Też mam po jednym okręgu na każdej płycie (mam slima) - nie przejmowałbym się.
     
  7. GeNetic2

    GeNetic2 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 2, 2011
    Posty:
    22
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    W jakiej pozycji trzymasz go ? nie nasila ci sie ten okrag ? Dodam ze mialem pionowo teraz mam poziomo xboxa przestawialem gdy ofc wylaczony byl. Co do pozycjii grida wlaczalem w pionie wiec jesli to byla rysa wtedy tez ja robil. Ja u siebie nie widze nasilania imo.


    Pzdr
     
  8. matizc

    matizc Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 16, 2011
    Posty:
    143
    Polubienia:
    22
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Płeć:
    Mężczyzna
    normalne, że konsola rysuje u mnie też był problem na facie z tym.
     
  9. GeNetic2

    GeNetic2 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 2, 2011
    Posty:
    22
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Nie to nie jest normalne , konsola nie ma prawa zostawic najmniejszego sladu na plycie :/ Patrzylem dzisiaj przy swietle dziennym trzeba mocno sie przyjzec zeby zobaczyc ten krag i tyczy sie to plyty ktora chodzila w xboxie miesiac temu 5 minut tylko do instalacjii bo pozenij nie mialemczasu w nia grac i np. Forzy 4 ktora zacieram juz dluzszy czas.
     
  10. akir

    akir Xbox One Xbox One V.I.P Pomocnik Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Grudzień 23, 2008
    Posty:
    12069
    Polubienia:
    1065
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Bielsko-Biała
    Wiem o czym piszesz, to nie jest rysa i jest to normalne. Do innych mało czytających nie chodzi mu o ten krąg z fotki bo tam ewidentnie płyta szkrobnięta zmianą pozycji konsoli
     
  11. GeNetic2

    GeNetic2 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 2, 2011
    Posty:
    22
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1

    Hmmm no dokladnie chodzi mi o taki krag blizej srodka ogolnie mozna uwazac to za ryse ale na taka mi nie wyglada z ciekawosci dzis porownywalem wszystkie swoje plyty na xboxa i np na forzie i arkham city mam zaraz za ta srebna otoczka natomiast na gears of war w innym miejscu (pomyslalem wiec ze pokatuje plyte w srodku i jesli rzeczywiscie rysuje krag powstanie w tym miejscu co na forzie i arkham ciry jednak nic nowego nie powstalo a jest ten krag co byl , wiec jesli to nie xbox rysuje co to za krag ? Fakt faktem ze jak wyciagalem plytki z pudelka byl dzien a za dnia az tego tak nie widac musze po prostu wiedziec ze to tam jest , widac to przy sztucznym oswietleniu. Troszke mnie uspokoiles w takim razie ale po co te kregi tam sa :p ? Tez masz je na plytach ??

    Dodam przerobiona fotke aby ulatwic lokalizacje moich "kregow"

    http://imageshack.us/photo/my-images/607/x3601.jpg/


    http://imageshack.us/photo/my-images/600/discnarrowweb300x419035.jpg/

    na tym zdjeciu widac taki jakby pasek/rysa trzeba mocno sie przyjzec najlepiej powiekszyc foto u mnie wyglada to tak samo przy normalnym swietle idzie to zobacyzc , a przy np. wlaczonej lampie bez problemu o tym samym mowimy ?? napewno to nie rysy :p ?

    Mniej wiecej w tym miejscu co zaznaczylem wiadomo ze jest ona idealnie rowna i znacznie rozni sie od tych rys powyzej tam widac ewidentnie ze to porsyane u mnie jest jakby jeden krag taki cieniutki , mowimy o tym samym ~akir ?

    Pzdr
     
  12. -=DEXTER=-

    -=DEXTER=- Pomocnik Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 8, 2008
    Posty:
    7158
    Polubienia:
    552
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Kalisz, Poland
    Tak, ten okrąg o którym mówisz mają wszystkie oryginalne gry na xboxa.

    Wysłane z mojego LG-P920 za pomocą Tapatalk
     
  13. MiedzianeJaja

    MiedzianeJaja Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 2, 2011
    Posty:
    19
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Tak się zastanawiam że skoro wszyscy o tym wiedzą że xbox jest wadliwy i niszczy płyty (tez mam taką zniszczoną przez slima płytę) to dlaczego nie ma jeszcze jakiejś akcji na ten temat ? Dlaczego M$ nie przeprasza i nie proponuje darmowej naprawy tak jak w przypadku aut w których firmy darmowo naprawiają wady, wręcz wzywają użytkowników do zgłaszania się w celu usunięcia usterek ? Przecież to zwykła granda. Tak jakby kupić kuchenkę mikrofalową której nie wolno dotknąć podczas pracy bo błyskawicznie spaliła by wszystko w środku albo pralkę której poruszenie powodowało by podarcie ciuchów na strzępy. Czy ktoś by się zgodził na takie warunki ? Nie. To dlaczego wszyscy godzą się potulnie na taką wadę xkloca ?
     
  14. akir

    akir Xbox One Xbox One V.I.P Pomocnik Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Grudzień 23, 2008
    Posty:
    12069
    Polubienia:
    1065
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Bielsko-Biała
    puk puk w głowę! Zabierz byle jaki napęd optyczny i zmień mu pozycję podczas pracy heh. To nie wada, przeczytaj najpierw instrukcję obsługi urządzenia
     
  15. -=DEXTER=-

    -=DEXTER=- Pomocnik Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 8, 2008
    Posty:
    7158
    Polubienia:
    552
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Kalisz, Poland
    Zgadza się. Zmień położenie jakiegokolwiek odtwarzacza DVD podczas pracy i będziesz miał to samo.

    Wysłane z mojego LG-P920 za pomocą Tapatalk
     
  16. aker2

    aker2 Banned

    Dołączył:
    Lipiec 10, 2011
    Posty:
    297
    Polubienia:
    11
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    POLAND
    Jak kupisz grę zawsze instaluj ją na dysk poczym graj z dysku nigdy nie zmieniaj pozycji konsoli jak płyta się kręci ja np podkręciłem sobie laser polecam w napędzie taką srubę którą podkręcasz do 4
     
  17. GeNetic2

    GeNetic2 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 2, 2011
    Posty:
    22
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Nie ruszam konsola w czasie pracy bo skutki takiego postepowania sa dla mnie oczywiste. Myslalem tylko ze owe kregi sa wynikiem rysowania plyt przez konsole bardzo sie ciesze ze uspokoiliscie mnie i mowicie ze na plytach to normalne (swoja droga gralem na piratach i na zadnym verbatimie kregu nie ma wiec wszystko jest okej)

    Dzieki wszystkim za pomoc w takim razie , temat do zamkniecia ;)
     
  18. MiedzianeJaja

    MiedzianeJaja Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 2, 2011
    Posty:
    19
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Kto mówi o zmianie pozycji ? Nie zmieniałem a płyta zniszczona. Prawdopodobnie któreś dziecko potraciło lekko i prawie dwie stówki w błoto. A jeżeli chodzi o np. napęd z kompa to możesz obudową bujać do woli w pewnym zakresie i nie porysuje. Nie takie rzeczy się z piecem robiło więc nie walcie ściemy. Ciekawe że PS nie rysuje kółek.
     
  19. -=DEXTER=-

    -=DEXTER=- Pomocnik Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 8, 2008
    Posty:
    7158
    Polubienia:
    552
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Kalisz, Poland
    Ps3 niestety też rysuje jak się porusza ale mniej bo BD ma wolniejsza prędkość odczytu ;-) zwykły napęd pc też, chyba że laptopów bo w laptopach jest inny mechanizm stabilizujacy płytę.

    Wysłane z mojego LG-P920 za pomocą Tapatalk
     
  20. Tofu212

    Tofu212 Banned

    Dołączył:
    Luty 2, 2012
    Posty:
    1487
    Polubienia:
    97
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    przy nagrywaniu wystarczy trącić kompa i może laser przeszkoczyć i po płycie , co za pomysł przestawiania sprzętu podczas pracy do nie discman:)
     
  21. akir

    akir Xbox One Xbox One V.I.P Pomocnik Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Grudzień 23, 2008
    Posty:
    12069
    Polubienia:
    1065
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Bielsko-Biała
    To sam sobie zaprzeczasz wina dzieci, lub twoja ze sprzęt nie zabezpieczony (wystarczy polozyc konsole), wiec nie mieszaj w to producenta i zlych duchów w napędzie.

    To jak konsole lezy tez moge ja szturchnac i nic nie zrobi. Daj naped pionowo z pc i zmien mu kąt hehe.

    Wysłane z mojego LG-P500 za pomocą Tapatalk
     
Wczytywanie...

Poleć forum