1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Rysowanie płyt w napędzie lg

Temat na forum 'Konsola' rozpoczęty przez Philips84, Luty 6, 2008.

  1. Philips84

    Philips84 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 28, 2007
    Posty:
    83
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Poznań
    Witam!
    Tak jak w temacie, dzisiaj zobaczyłem spód płyty i co widze ryski na końcówkach, zapewne napęd rysuje, tylko ciekawe jak to naprawic, mam napęd hitachi LG a z tego co mi wiadomo narazie tylko samsungi mialy ten problem (chyba), co polecacie?? oby coś sprawdzonego, bezpiecznego no i oczywiscie bez otwierania konsoli.
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. Piri001

    Piri001 Guest

    Odp: Rysowanie płyt w napędzie lg

    Bez otwierania - SERWIS MICROSOFTU !!!
     
  4. Philips84

    Philips84 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 28, 2007
    Posty:
    83
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Poznań
    Odp: Rysowanie płyt w napędzie lg

    a moze cos innego...
     
  5. Piri001

    Piri001 Guest

    Odp: Rysowanie płyt w napędzie lg

    Bez otwierania to ci nikt nie pomoze . Nawet wujek Bill bez otwierania nic nie zrobi . Wiec serwis albo zaluj . I wiesz mi - korzystaj puki masz gware ( a masz ja jeszcze ? )
     
  6. Philips84

    Philips84 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 28, 2007
    Posty:
    83
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Poznań
    Odp: Rysowanie płyt w napędzie lg

    no niby mam, mialem miech na gwarancji tam gdzie kupilem przerobionego i koles mowil ze reszta u m$, a pozatym byly jakies fixy do napedow samsung moze zna ktos do mojego :p
     
  7. Piri001

    Piri001 Guest

    Odp: Rysowanie płyt w napędzie lg

    Moj szajsung lubil rysowac oryginaly kolo ringu . I nie wiem czemu ale tylko oryginaly . Domyslam sie ze to dlatego , ze na początku gry na X360 byly zle wywazone i jak nabraly obrotow to o cos rysowalo . Ale to tylko moje domysly . No a tobie radze na serwis M$ dac a nie do sklepu . I zobacz czy plombe masz cala bo jak nie to Bill cie wysmieje .
     
  8. przeo_91

    przeo_91 Guest

    Odp: Rysowanie płyt w napędzie lg

    Nie ważne jaki napęd LG, Samsung czu BenQ każdy może rysować płytki. A płytki może ci rysować bo są źle wywaźone!!!
     
  9. Philips84

    Philips84 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 28, 2007
    Posty:
    83
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Poznań
    Odp: Rysowanie płyt w napędzie lg

    oj verbatimy zle wyważone wątpie
     
  10. cyber_24

    cyber_24 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Luty 6, 2008
    Posty:
    8
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Odp: Rysowanie płyt w napędzie lg

    Miałem kopię zapasową Assasin's Creed i po godzinie-dwóch grania nagle gra przestała działać i po wyjęciu płytka była równiutko dookoła porysowana i to nie tylko przy krawędziach ale wszędzie. Czego to jest wina? Źle nagranej płytki czy konsoli?
     
  11. Mily

    Mily Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Luty 9, 2008
    Posty:
    4
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Odp: Rysowanie płyt w napędzie lg

    napędu, bo takiej opcji jak źle nagrana płytka która może zostać zarysowana przez inny napęd nie było i nie ma:p
     
  12. cyber_24

    cyber_24 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Luty 6, 2008
    Posty:
    8
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Odp: Rysowanie płyt w napędzie lg

    Mam pakiet Happy Care z Electro World i może wymienić konsolę na nową?

    Sprzedawca mówił, że ten pakiet ochronny Happy Care uwzględnia m.in. przerobioną konsolę i granie na pirackich płytach.

    Czy może wystarczy tylko jakaś kalibracja lasera czy coś w tym stylu?
     
  13. Mily

    Mily Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Luty 9, 2008
    Posty:
    4
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Odp: Rysowanie płyt w napędzie lg

    wszyskie płyty Ci rysuje?? czy tylko 1? Jakiej firmy jest ta płytka, a jakiej firmy nie rysuje?
     
  14. cyber_24

    cyber_24 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Luty 6, 2008
    Posty:
    8
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Odp: Rysowanie płyt w napędzie lg

    Tylko tą jedną gre porysowało i była nagrana na Verbatimie fioletowym 2,4x i to po 2-3 godzinach grania gdzieś. Mam problem tez np. z grą nagraną na płycie Emtec, w połowie gry gdy robię pewną misję na koniec misji zamiast załadować nową to zawiesza się i wyskakuje znany komunikat by przetrzeć płytkę szmatką. Inną grę na początku po 3-5 min grania wyskakuje błąd.
     
  15. kuva

    kuva Banned

    Dołączył:
    Wrzesień 21, 2007
    Posty:
    163
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Odp: Rysowanie płyt w napędzie lg

    jeżeli podczas pracy nie ruszasz konsolą albo ci się nie trzęsie jak pralka ;D to nie powinno ci rysować płyt jeżeli to samo ci się dzieje z oryginałami ( o ile masz jakieś :D
    bez obrazy) no to możesz jeszcze spróbować skalibrować laser
     
  16. cyber_24

    cyber_24 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Luty 6, 2008
    Posty:
    8
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Odp: Rysowanie płyt w napędzie lg

    Miałem ten problem raz na jednej płytce, a konsola sobie stoji elegancko i stabilnie.

    A co do tych gier jak R6 Vegas gdzie się później wyłącza i pokazuje komunikat by przetrzeć szmatką lub np. Halo 3 gdzie biorę Play Single Player czy coś takiego i pokazuje Cannot Load .... to wina płytki? Nagrane na Emtecu z prędkością 2,4x >?
     
  17. Piri001

    Piri001 Guest

    Odp: Rysowanie płyt w napędzie lg

    Jezeli na Emtecu to najprawdobodobniej tak .
     
  18. Mily

    Mily Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Luty 9, 2008
    Posty:
    4
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Odp: Rysowanie płyt w napędzie lg

    Jak dla mnie to jest wina płytek, ale verbatima też Ci rysowało.... to szok.

    Proponuje TDK albo Eseranzy jeszcze. Napisz wtedy jak skopiujesz grę czy Ci rysuje na nich.
     
  19. cyber_24

    cyber_24 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Luty 6, 2008
    Posty:
    8
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Odp: Rysowanie płyt w napędzie lg

    Jak Verbatima tez mi rysowało? Raz tylko i tylko jedną płytkę Verbatim mi porysowało całą.

    Nagrałem wczoraj The Club na Verbatimie i póki co to chodzi ładnie.
     
  20. Mily

    Mily Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Luty 9, 2008
    Posty:
    4
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Odp: Rysowanie płyt w napędzie lg

    musiała być jakaś trefna :D
     
  21. Gemini

    Gemini Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 28, 2007
    Posty:
    54
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Odp: Rysowanie płyt w napędzie lg

    Słyszałem głosy że w Polsce cd i dvd Verbatimy mają mało spólnego z ich producentem. Przynajmniej tak mówiono z 5 lat temu. Że nasze Verbatimy to nędzne podróbki z biednych krajów azji. Może teraz jest inaczej.
     
Wczytywanie...

Poleć forum