1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Rysowanie Plyty CO JEST !!! POMOCY !!!

Temat na forum 'Konsola' rozpoczęty przez kasztanek9994, Grudzień 23, 2008.

  1. kasztanek9994

    kasztanek9994 Banned

    Dołączył:
    Listopad 3, 2008
    Posty:
    86
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Tm
    Witam was ... mam xbox 360 elite gdzies tak 1 miesiac wszystko bylo ok lecz wczoraj gralem w gta 4 (orginalne) i mowie zagram w fife 09 (tez orginalna) wkladam plyte i taki dziwny dzwiek z napedu :( laduje gre i wyskakuje mi "Wyczysc plyte szmatka czy cos takiego" no to wyjmuje plyte a tam taka jedna mocna wyrazna rysa !! :( co jest !!!! zaplacilem za ta gre 170 zl !!! POMOCY !!! :mad:
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. Qunik93

    Qunik93 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 4, 2008
    Posty:
    352
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Górny Śląsk
    Konsola stoi pionowo czy poziomo?
    Słyszałem że niektóre stojąc pionowo rysują płytki !
     
  4. kasztanek9994

    kasztanek9994 Banned

    Dołączył:
    Listopad 3, 2008
    Posty:
    86
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Tm
    tz. bylo tak wlozylem fifke i konsola stala pionowo :( to ja szybko podlecialem i ja poziomo ustawilem ... a potem wyjmuje i cala porysowana :( i teraz nie chce mi odczytac bo pisze wyczysc plyte szmatka czy cos takiego :( pomocy !
     
  5. sebolek

    sebolek Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 19, 2008
    Posty:
    443
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Legionowo
    no cóż musiałbyś oddać to takiej "naprawy" ala allegro.pl w instrukcji od konsoli było :p nie przestawiać gdy nośnik badz płyta jest w napedzie .
     
  6. kasztanek9994

    kasztanek9994 Banned

    Dołączył:
    Listopad 3, 2008
    Posty:
    86
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Tm
    aha to dzięki ;] masz + ale powiedz mi jeszcze ... mam taki zestaw do czyszczenia płyt :p i jak bym troche tą fife poczyscil to dalo by cos ??? help

    _______________________________________________________
    i bum i bum i bum i bum ;d zaje***** reklama :D i po bulu . ;]

    edit:poczekajcie z 10 min to wam zrobie foty tej plyty i tego zestawu bo mi sie przypomniało że tak jest taka plytka co czyści laser ;p ;] poczekajcie ;]
     
  7. Z0M0

    Z0M0 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 5, 2008
    Posty:
    72
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    może to coś pomoże nie wiadomo spróbuj.
    A czy masz jakąś grę do sprawdzenia czy konsola rysuje nadal te płyty czy to było jednorazowe ??

    I NIGDY NIE PRZESTAWIAJ KONSOLI GDY PRACUJE NAPĘD Z PŁYTĄ W ŚRODKU !!
     
  8. kasztanek9994

    kasztanek9994 Banned

    Dołączył:
    Listopad 3, 2008
    Posty:
    86
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Tm
    no raczej nie mam mam tylko gta 4 i fife 09 orginalne a i mam jeszcze gh3 demo (bo nie mam przerobionej konsoli)tak ze moge na gh3 sprawdzic
     
  9. kasztanek9994

    kasztanek9994 Banned

    Dołączył:
    Listopad 3, 2008
    Posty:
    86
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Tm
    [​IMG]to jest fifa 09 i jak widac jest tam taka jedna wyrazna rysa
    [​IMG]tutaj macie taka plytke do czyszczenia lasera ;p jak widac na zdjęciu sa tam takie dwie szczoteczki ;p ;]
    [​IMG]tutaj zdjecie calego zestawu bez tej plytki ;p ;]
    [​IMG]a tutaj macie mój napęd ...(i teraz robilem fote tego napedu i jak go zamknolem to tak zaczol jakos dziwnie burczec :( Ps ; jaki to jest napęd BenQ ?




    Z gory thx
     
  10. karpiu91

    karpiu91 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 4, 2008
    Posty:
    17
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Witam!

    Z tych miniaturek co podałeś szczerze mówiąc niewiele można się dopatrzeć. Poniżej zdjęcia w pełnej rozdzielczości:
    [​IMG] [​IMG] [​IMG] [​IMG]
    Niestety, niewiele pomoże. Ten zestaw służy do czyszczenia lasera w napędzie, a nie wypełniania rys. Poszukaj na allegro, powinieneś znaleźć coś do wypełniania rys w płytach.

    Patrząc na tackę to jest to albo Benq albo Liteon.
    Żeby się dowiedzieć musisz zdjąć przedni panel i sprawdzić kolor kabelków (zdjęcie poniżej), ewentualnie - mniej pewna metoda, aczkolwiek prostsza to sprawdzenie daty produkcji konsoli.
    [​IMG]

    Powtórzę jeszcze raz po moich przedmówcach:
    Nie można przestawiać, obracać konsoli kiedy napęd pracuję z płytą w środku. Masz nauczkę, ale przynajmniej na przyszłość już będziesz pamiętał.

    Pozdrawiam, życzę wesołych świąt i... smacznego karpia ; )
     
  11. Monny

    Monny Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 24, 2008
    Posty:
    17
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Zmieniles pozycje z pionowej do poziomej wtedy gdy plyta byla W napedzie? Jezeli tak to najpierw czytaj instrukcje, nie wolno tego nigdy robic.
     
  12. kasztanek9994

    kasztanek9994 Banned

    Dołączył:
    Listopad 3, 2008
    Posty:
    86
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Tm
    okej dzieki koledzy
     
  13. sloniu

    sloniu trolololololo V.I.P Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 16, 2008
    Posty:
    906
    Polubienia:
    7
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Ja się obawiałem :p Ale i tak GTa4 nie moge zgrac bo porysowana, a gra działa:p
     
  14. matix755

    matix755 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 16, 2009
    Posty:
    91
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    nie wiem czy to prawda ale słyszałem że M$ przyjmuje porysowane płyty przez x'a i daje nowe
     
  15. akir

    akir Xbox One Xbox One V.I.P Pomocnik Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Grudzień 23, 2008
    Posty:
    12069
    Polubienia:
    1065
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Bielsko-Biała
    Tak tylko niektóre ze stajni m$. Lecz to nie obejmuje takiego zwrotu. Płyta została uszkodzona z jego winy. Jak to udowodnia np tak że napęd sam teraz nie rysuje tak płyt
     
  16. galll

    galll Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 18, 2009
    Posty:
    16
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Nie wiem czy zdajesz sobie z tego sprawę że sam porysowałeś sobie tą płytę. To nie wada konsoli czy napędu. Kiedy płyta kreci się w napędzie nie masz prawa przewracać konsoli ponieważ efekt będzie jak na twoich załączonych obrazkach. Stanie się to za każdym jednym razem, dlatego jak potrzebujesz zmienić ustawienie konsoli rób to tylko kiedy jest wyłączona lub w środku nie znajduje się płyta.
     
  17. akir

    akir Xbox One Xbox One V.I.P Pomocnik Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Grudzień 23, 2008
    Posty:
    12069
    Polubienia:
    1065
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Bielsko-Biała
    Tylko i wyłącznie na wyłączonej konsoli, dysk twardy też nie lubi takich trików
     
  18. igorro

    igorro Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 2, 2008
    Posty:
    1025
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    moja konsola od zawsze rysuje płyty może nie tak bardzo ale po paru graniach w jedna grę płytka ma sporo małych rysek czy to może wina ze xbox stoi pionowo? czy xboxy tak po prostu maja?
     
  19. bartekz11

    bartekz11 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Styczeń 31, 2009
    Posty:
    3
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    jak wam konsola lezy to bedzie rysowala plyty a jak bedzie stala to nie. mam xboxa 360 arcade i jak on lezal to strasznie mi porysowal undercovera ze asz fasrba zeszla a jak go postawilem to juz mi od 2 miesiecy nie wyskakuje nic zebym wyczyscil.(oprucz fify 09 poniewaz jest chyba zarysowana lecz u mojego prata chodzi normalnie
     
  20. BoskiSqnJPL

    BoskiSqnJPL Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 8, 2008
    Posty:
    68
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    łódź
    Jak masz gdzies nie daleko Sklep komputerowy pojdz tam i zapytaj sie czy unich jest mozliwosc regeneracji plyty. Ja mialem PGR 3 w strasznym stanie bo zrobilem to samo co ty xDDD dalem do regeneraccji i byla jak nowa;) zaplacilem 7 zl:p
     
  21. sebool12

    sebool12 Guest

    Eh moja konsola też stoi pionowo i też rysuje płytki, tzn takie małe nie głębokie ryski. Nie wiem czy znów nie stawiać konsoli poziomo :(
     
Wczytywanie...

Poleć forum