1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Ryzyko "uwalenia" konsoli przy aktualizacji- po RGH.

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez DeathMan2, Październik 21, 2012.

  1. DeathMan2

    DeathMan2 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Lipiec 16, 2012
    Posty:
    4
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Po pierwsze witam serdecznie forumowiczów jako iż jest to mój pierwszy post :)
    Ale przejdźmy do rzeczy.
    Od wakacji mam konsolę z wgranym RGH.
    Wszystkie gry jak do tej pory działały świetnie(czasem trzeba było wywalić systemupdate).
    Aż tu kilka dni temu chcę odpalić pewną grę i wyskakuje mi,iż należy konsolę uaktualnić.
    Usunąłem su i wywala błąd że grę trzeba pobrać od nowa...
    Próbowałem wersji zarówno XEX jak i GOD.
    Stąd też moje pytanie: Czy aktualizacja sposobem na poniższym filmiku jest bezpieczna ?



    Bardzo długo czekałem na Rgh,występowały jakieś problemy,podobno z kabelkami...(ekspertem nie jestem :tongue:)
    Aktualnie Xbox dziala na dashu 14699. Posiadam Xexmenu,a FSD uzywam sporadycznie :uncomfortableness:
    Z gory dziekuje za wszelkie odpowiedzi :encouragement:
     
    Ostatnio edytowane przez moderatora: Grudzień 24, 2014
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. boby2pc

    boby2pc Pomocnik Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 18, 2009
    Posty:
    1469
    Polubienia:
    120
    Punkty za osiągnięcia:
    63
    Miasto:
    Warszawa
    zawsze jest ryzyko że źle sie wgra, wtedy pozostaje programator
     
  4. DeathMan2

    DeathMan2 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Lipiec 16, 2012
    Posty:
    4
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    To inaczej :tongue:
    Jakie sa szanse powodzenia ?
    I czy pozniej moge normalnie dograc sterowniki do kinecta przez ssystemupdate ?
     
  5. z0nk31

    z0nk31 Banned V.I.P Pomocnik Użytkownik Game Master PSforum.pl

    Dołączył:
    Maj 6, 2011
    Posty:
    4925
    Polubienia:
    958
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Łódź
    jeśli umiesz czytać i stosować się do poradników to szanse wynoszą 100%
    ale nikt nie da Ci pewności że sam nic nie zmajstrujesz, czy dobre opcje zaznaczysz itd.
    trudność w skali 1-10 oceniam na 6+/10
    jak ma się łeb na karku to pójdzie gładko
     
  6. ESLORD

    ESLORD V.I.P V.I.P Pomocnik XBOX MANIAK Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 21, 2011
    Posty:
    4295
    Polubienia:
    759
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Londyn
  7. AHC

    AHC Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 11, 2010
    Posty:
    357
    Polubienia:
    37
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Miasto:
    Polkowice
  8. dadas1122

    dadas1122 Banned Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 13, 2012
    Posty:
    84
    Polubienia:
    3
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    a sowją drogą często trzeba aktualizować dasha?
     
  9. boby2pc

    boby2pc Pomocnik Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 18, 2009
    Posty:
    1469
    Polubienia:
    120
    Punkty za osiągnięcia:
    63
    Miasto:
    Warszawa
    1. na live zawsze musisz mieć najnowszy
    2. offline bez rgh musisz mieć min. taki jak gra wymaga
    3. offline z rgh aktualizujesz freeboota zamiast dasha jeżeli gra sie wysypuje z błędem lub wogóle nie startuje
     
  10. DeathMan2

    DeathMan2 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Lipiec 16, 2012
    Posty:
    4
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Zdecydowałem się zrobić aktualizację,ale mam pytanie :)
    Wiem że żeby sprawdzić jakiego mam Jaspera muszę odłączyć dysk...
    Mój flashdmp waży 16,5 MB(we właściwosćiach jakieś 17...) i nie wiem jaki jest mój Jasper...
    Gdy grałem jeszcze bez dysku w Kinect Adventures zdjęcia mi się gdzieś zapisywały...
    Ale jak go odłączam i wchodzę w pamięć masową,to nic się nie pojawia...
    Gość który mi robił RGH chyba też mówił coś o 200 czy 500 Mb i nie wiem co mam zrobić :(
    Jakieś rady ?

    EDIT:
    XeBuild sugeruje mi Jaspera 16 Mb,mam go słuchać ? :D
     
  11. akir

    akir Xbox One Xbox One V.I.P Pomocnik Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Grudzień 23, 2008
    Posty:
    12074
    Polubienia:
    1068
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Bielsko-Biała
    Odp: Ryzyko "uwalenia" konsoli przy aktualizacji- po RGH.

    Tak.

    Wysłane z mojego LG-P500 za pomocą Tapatalk
     
  12. DeathMan2

    DeathMan2 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Lipiec 16, 2012
    Posty:
    4
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    W sensie że mam postępować tak jak mi każe XeBuild,dobrze Cię zrozumiałem ? :)

    I jeszcze jedno... To bez znaczenia że przechodzę od razu z 14699 na 15574,prawda ? :)

    Przepraszam ale zielony jestem :p
     
  13. Kamilmix

    Kamilmix Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 6, 2009
    Posty:
    122
    Polubienia:
    10
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Ossowice
    Odp: Ryzyko "uwalenia" konsoli przy aktualizacji- po RGH.

    1. Tak
    2. Bez znaczenia

    Tapnięte z Galaxy Ace
     
Wczytywanie...

Poleć forum