1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Saboteur Activate.iso wtf ?

Temat na forum 'Kosz' rozpoczęty przez bodziek93, Styczeń 14, 2010.

Status Tematu:
Zamknięty.
  1. bodziek93

    bodziek93 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 26, 2009
    Posty:
    145
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Witam, jestem nowy, szukałem już wcześniej odpowiedzi na moje pytanie, ale ono jest tak dziwne, że nie znalazłem, potrzenuje doświadczonego człowieka.
    X boxa 360 mam pół miesiaca i nie wiem jaki mam ixtreme ani jaki naped, ale jak pol miecha temu kupione i przerobione odrazu to wszyscy mowia pewnie najnowszy ix. Mam takie gry (sam nie nagrywałem) jak FNR4, Tekken 6, Assassins creed 2, nfs shift i one chodza bez problemu. Nagrałem The Saboteur moja 1 nagrywana gra, chyba sie dobrze nagrała, wkładam i pisze odtworz DVD. Troche poszukalem na tym ofrum i pisze ze stary ixtreme lub cos takiego, lub trzeba nagrac activate iso, jestem tak zamotany ze nie wiem co robic, prosze o szybko pomoc profesjonalisty i nie chcial bym zaduzo DLek marnowac, czy mozna jakos nagrac na zwykle DVD activate iso ?
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. p0g

    p0g Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 6, 2009
    Posty:
    61
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    co prawda profesionalista to ja nie jestem, ale activate.iso trzeba nagrac na dl
     
  4. bodziek93

    bodziek93 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 26, 2009
    Posty:
    145
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Dzieki dzieki jedna rzecz juz wiem, ale teraz reszat dlaczego ten sabot nie dziala ?
     
  5. ewernewest

    ewernewest Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 29, 2009
    Posty:
    20
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Lublin
    Na DVD nie da sie ;] znaczy nagrasz ale nie bedzie dzialalo, tylko i wylacznie DVD+R DL
     
  6. Pablooo88

    Pablooo88 V.I.P V.I.P Użytkownik Game Master

    Dołączył:
    Styczeń 30, 2009
    Posty:
    2680
    Polubienia:
    55
    Punkty za osiągnięcia:
    48
    Miasto:
    Warszawa
    BO jest za nowy Wave. Musisz użyć activate.iso...

    Jak nie zaczniesz szukać to doprosisz się warna
     
  7. bodziek93

    bodziek93 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 26, 2009
    Posty:
    145
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Szukałem naprawde, ale juz glowa mnie boli od dzisiaj jestem zly plyta 6 zloty ponad i cos zepsute, jzu myslalem ze wszystko stracone, ale widzialem na innych postach ze trzeba miec do odpowiedniego napedu lub ixtreme odpowiedni activate iso. Czy np. Pablo z tego co tu napisalem, z gier i problemu mozesz ocenic prawdopodobnie jaki mam naprawde ixtreme? 1.6 czy 1.61 ? I od czego to zalezy bo na jednych tematach pisalo ze od ixa a na inncyh ze od napedu.
     
  8. livingfear

    livingfear Guest

    Skoro chodzą Ci te gierki co wymieniłeś to masz ixtreme 1.61.czyli najnowszy
    płytka activate iso nie jest ci potrzebna.Na 99% źle nagrałeś grę The Saboteur.
    edit:
    chyba że tak jak kolega nizej napisał o spatchowanych kopiach tekken 6 i ac2.
     
  9. maclogan

    maclogan Banned

    Dołączył:
    Sierpień 16, 2009
    Posty:
    762
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Shiojiri
    Być może masz ixtreme 1.6 a te niektóre gry które masz ( np. Tekken 6, Assassins creed 2 ) powinny mieć wave 4 ale zostały spaczowane do wave 3 aby odpaliły na ix 1.6 . Sboteur ma wave 4 więc albo przed nagraniem musisz spaczować albo nagrać osobną płytę z activate.iso . a co activate zobacz tu : http://xboxforum.pl/poradniki-f31/activate-iso-jak-dziala-26979.html

    A co do nagrywania gier zajrzyj tu : http://peb.pl/microsoft/633501-tutorial-nagrywanie-gier-xbox360-abgx360.html bo może żle nagrywasz .
     
  10. bodziek93

    bodziek93 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 26, 2009
    Posty:
    145
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    O i znowu sie zaczyna glowa boli :D nieden mowi tak drugi tak :/
     
  11. Pablooo88

    Pablooo88 V.I.P V.I.P Użytkownik Game Master

    Dołączył:
    Styczeń 30, 2009
    Posty:
    2680
    Polubienia:
    55
    Punkty za osiągnięcia:
    48
    Miasto:
    Warszawa
    Daj log z abgx z już nagranego Saboteur.

    maclogan ma rację - jeżeli chodzi Ci AC2 i Tekken 6 to musisz mieć iX 1.61 (one mają wave4)

    Być może The Saboteur ściągnąłeś już spatchowany
     
  12. maclogan

    maclogan Banned

    Dołączył:
    Sierpień 16, 2009
    Posty:
    762
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Shiojiri
    Sorry , że Cię poprawiam ale chodziło mi o odwrotną sytację . On ma ix 1.6 a AC 2 i Tekken 6 są spaczowane , a Saboteur nagrane z oryginalnym wave 4 .
     
  13. bodziek93

    bodziek93 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 26, 2009
    Posty:
    145
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Nie rozumiem jezyka ABGX wiec wam to wrzuca ale nie wiem jak skopiowac, sorry za moje idiotyczne pytania naprawde niedlugo sie sam bede z tego smial ale jetsem newbie. Jak wam to wrzucic ? Screen ?
     
  14. Pablooo88

    Pablooo88 V.I.P V.I.P Użytkownik Game Master

    Dołączył:
    Styczeń 30, 2009
    Posty:
    2680
    Polubienia:
    55
    Punkty za osiągnięcia:
    48
    Miasto:
    Warszawa
    Ehh dobra powoli:

    1. wsadź nagraną grę do komputera => odpal ABGX360 => zmień z FILES na BURNED DVD => daj screen z tego co wyjdzie
    2. To samo zrób np z AC2

    Wtedy będzie wszystko jasne ;) Ale, jeśli przeróbka była 1/2 roku temu to na 90% masz iX 1.6, więc musisz użyć activate.iso do The Saboteur - dlaczego 90%? Bo możesz mieć też iX 1.51 i wtedy activate.iso nie pomoże :D


    UP:

    Dobrze, że mnie poprawiłeś :) Przed sesją niestety nie myślę zbyt "trzeźwo"
     
  15. maclogan

    maclogan Banned

    Dołączył:
    Sierpień 16, 2009
    Posty:
    762
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Shiojiri
    Obojętnie . Screen , zrzut ekranu albo link do strony gdzie umieściłeś zdjęcie .
     
  16. livingfear

    livingfear Guest

    jest też taka możliwość...zapytaj sie gościa który Ci nagrywał te gry,czy je patchował,chodzi o tekkena 6 I assasin creed 2?
     
  17. bodziek93

    bodziek93 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 26, 2009
    Posty:
    145
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Te gry sa od tego goscia co mi przerabial, nie mozliwe jest skontaktowanie sie z nim nie wiem kto to, moj tato to dawal gosciowi na gieldzie elektronicznej.
     
  18. livingfear

    livingfear Guest

    rozumiem,czyli ta opcja odpada,
    więc masz takie mozliwosci abysmy mogi ci pomoc:
    daj log z abgx.
    lub nagraj tak czy tak activate iso na płyte dvd dl i spróbuj ja wlozyc do konsoli.po czym wyjmij i włóż gre sabotaż.
    Najlepiej daj zrzut ekranu z abgx z gry tekken lub ac 2
     
  19. Pablooo88

    Pablooo88 V.I.P V.I.P Użytkownik Game Master

    Dołączył:
    Styczeń 30, 2009
    Posty:
    2680
    Polubienia:
    55
    Punkty za osiągnięcia:
    48
    Miasto:
    Warszawa
    No to zrób log z abgx360 z AC2 czy Tekkena to zobaczymy czy są spatchowane
     
  20. maclogan

    maclogan Banned

    Dołączył:
    Sierpień 16, 2009
    Posty:
    762
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Shiojiri
    Sprawdż w abgx360 jaki wave mają gry na płycie które masz - assassin creed 2 i Tekken 6 to powinno rozwiązać problem . i napisz albo daj zrzut z abgx .
     
  21. bodziek93

    bodziek93 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 26, 2009
    Posty:
    145
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Juz juz daje loga tylko sie zrobi
     
Wczytywanie...
Status Tematu:
Zamknięty.

Poleć forum