1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Sam przerabiam na LT+ - na co uważać żeby nie zepsuć konsoli ?

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez John_Marston, Listopad 28, 2010.

  1. John_Marston

    John_Marston Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Czerwiec 10, 2010
    Posty:
    16
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Cześć

    Na razie wgrałem klucz napędu w pliczek z ixtreme LT+ ..... przymierzam się teraz do wgrania firmware za pomocą DOSflasha ( będę korzystał z tego poradnika http://xboxforum.pl/firmware-napedow-f160/flash-lite-jungleflasher-dosflash-9472.html). Na co zwrócić szczególną uwagę ? Co można zepsuć podczas wgrywania ?
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. eXtrim

    eXtrim Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 16, 2008
    Posty:
    821
    Polubienia:
    9
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Najważniejszą rzeczą jest zapisanie klucza na dysk. Jak będziesz miał klucz, to nawet jak coś Ci się nie uda(odpukać), będzie się to dało naprawić bez większego problemu. Już dzisiaj był taki przypadek, że typ na forum przerabiał sam i nie zapisał klucza, a potem wgrał FW bez swojego klucza i zaczął się płacz. Klucz najważniejszy.
     
  4. John_Marston

    John_Marston Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Czerwiec 10, 2010
    Posty:
    16
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Do płyty głównej w kompie mam podłączyć napęd z xboxa za pomocą SATA ? Reszta kabli normalnie podłączona do listwy ?
     
  5. Blackburn

    Blackburn Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 31, 2010
    Posty:
    982
    Polubienia:
    17
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Sochaczew
    Takie ostrzeżenie na zapas gdybyś w jakimś celu odpinał kabelek zasilający, pamietaj o podłączeniu go spowrotem dobra stroną , jak przylozysz odwrotnie zjarasz uklad
     
  6. Milu

    Milu XBOX MANIAK XBOX MANIAK

    Dołączył:
    Grudzień 5, 2008
    Posty:
    272
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    ja wiem skąd ;P
    Do tego co napisał Blackburn dodam, żebyś uważał, aby kabel zasilający napęd nie spadł Ci na metalową obudowę konsoli, bo przejdzie iskra i jak w moim wypadku RRoD - całe szczęście konsola to przeżyła... ;)
     
  7. Qazimodo

    Qazimodo Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 30, 2009
    Posty:
    1690
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Alfa Centauri
    szczególną uwagę poza podłaczeniem
    zwróć na komunikaty jakie wydaje program i co naciskasz
    niektórzy bezmyślnie naciskaja co popadnie bez przeczytania ze zrozumieniem
    informacji na ekranie i problem gotowy...

    podczas zabawy z napedem można go uwalić ,niestety ...
     
  8. Paso_holik

    Paso_holik Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 24, 2009
    Posty:
    178
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    z zasilanie napędu najlepiej sobie zaznaczyć krawędź na wtyczce i napędzie oczywiście jeszcze przed wyciągnięciem i masz z bani nigdy odwrotnie nie włożysz, a komunikaty najlepiej czytać :) i klucz odczytać i sprawdzić czy wszystkie pliki są wg. jakiegoś tutka.
     
  9. bgszef

    bgszef Banned

    Dołączył:
    Marzec 12, 2010
    Posty:
    715
    Polubienia:
    3
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Cie znam skarbie?
    Ja od siebie dodam, ze warto uziemic konsole laczac jej metalowa czesc z np srubka w zasilaczu w kompie.
     
  10. HiCZoK

    HiCZoK Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 23, 2010
    Posty:
    36
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Ja robiłem wczoraj. To byl tez moj pierwszy raz samemu (lol). Wgrałem klucz w JF.
    Utowrzyłem Bootwalny pen tym programikiem HP i wrzuciłem tam dosbox1.8 16biy i L-O-Erase(mimo ze jest opcjonalny bo mozna wykasowac FM w dosflash)

    Konsole rozebrałem normalnie= suszarka na plombe. Bez problemów. Kabel sata normalnie do kompa.

    I tyle. Wtedy dosflash i jazda.


    Cały czas prawie łapałem kaloryfer i unikałem zbytniej ilosci ruchów i otarć aby nie utworzyć ładunku :D.

    działa. gram w ACB :O
     
  11. djmancio

    djmancio Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 5, 2009
    Posty:
    33
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    A i warto zczytać klucz dwa razy, a jak nie masz pewności, to i trzy, tak, żeby było jasne, że to co zapisałeś napewno jest właściwe.
     
  12. John_Marston

    John_Marston Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Czerwiec 10, 2010
    Posty:
    16
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Jakoś tak schodziło, że nie zrobiłem flasha do tej pory. Już wszystko prawie wiem, ale męczy mnie jedynie to uziemienie konsoli i jednostki. Trzeba wykonywać ten manewr ? Duże jest prawdopodobieństwo, że zjaram jak nie uziemię ?
     
  13. opeael2

    opeael2 Pomocnik Pomocnik XBOX MANIAK Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Styczeń 31, 2010
    Posty:
    6154
    Polubienia:
    390
    Punkty za osiągnięcia:
    83
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Nidzica
    nie ale lepiej uziem.......bedzie jakiś skok napiecia i bedzie płacz..............przykreć kawałek kabelka do obudowy kompa i konsoli i już........
     
  14. -=DEXTER=-

    -=DEXTER=- Pomocnik Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 8, 2008
    Posty:
    7158
    Polubienia:
    552
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Kalisz, Poland
    nie uziemiaj! predzej w ten sposob cos zjarasz. Wazne zeby jedynie zarowno pc jak i konsola byly podlaczone do jednego kontaktu/listwy.
     
  15. Damianos_17

    Damianos_17 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 1, 2010
    Posty:
    195
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Nisko
    Przerabiał ktoś X'a z liteonem 7450c na płycie MSI K9 NEO z chipsetem nForce 550 ?
     
Wczytywanie...

Poleć forum