1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Samoczynne włączanie się konsoli - PROBLEM

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez alcaic, Czerwiec 24, 2011.

  1. alcaic

    alcaic Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Czerwiec 16, 2011
    Posty:
    5
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Witam. W do mojego poprzedniego tematu (http://xboxforum.pl/dla-swiezakow-f...r-120gb-kilka-problemow-94416.html#post756022) już nikt nie zagląda, więc postanowiłem założyć nowy wzbogacony o aktualizacje dotyczące starego.



    Mianowicie, prawie wszystkie problemy zniknęły jak ręką odjął. Napisałem "prawie", ponieważ pozostał jeden, ten najbardziej mnie dręczący, tj. samoczynne włączanie się konsoli po jej wyłączeniu na padzie (a teraz także na działającym już przycisku Power). Czy ktoś mógłby mi powiedzieć co jest owej usterki (a może błędu) przyczyną ? I jak ową "leczyć" ?

    Dodatkowo chciałbym dopisać jeszcze jedną usterkę (błąd?) prawdopodobnie związaną z tą opisaną powyżej. Mam na myśli samoistne i natychmiastowe włączanie się konsoli zaraz po podłączeniu jej do prądu. Nie powinno być tak, że konsola po podłączeniu jej do prądu nadal winna być wyłączona do momentu jej włączenia przez użytkownika ? Cóż z tym fantem zrobić ?

    Z góry dziękuję za wszelką pomoc.


    Pozdrawiam

    Kuba
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. Skolud

    Skolud Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 7, 2009
    Posty:
    1017
    Polubienia:
    3
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Mysłowice
    To musi być coś nie tak z samą konsolą... na gwarancje wysyłaj.
     
  4. LeonSkennedy

    LeonSkennedy Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 11, 2010
    Posty:
    105
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Tomaszów Mazowiecki
    Jak dla mnie to konsola jest na ciebie obrażona że za mało grasz i dlatego się włącza , żebyś grał :D , a na serio to musi być coś z włącznikiem , lepiej wyślij na gwarancje , i nie grzeb samemu , chyba że masz o tym jakieś większe pojęcie . Pozdro
     
  5. alcaic

    alcaic Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Czerwiec 16, 2011
    Posty:
    5
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Problem w tym, że moja konsola jest już przerobiona, co raczej uniemożliwia mi wysłanie jej do producenta w ramach gwarancji. Poza tym poprzedni właściciel zapytany o tą usterkę, powiedział, że gdy sprzęt był w jego posiadaniu wszystko było z nim w jak najlepszym porządku.
     
  6. krzysiek058

    krzysiek058 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 25, 2009
    Posty:
    196
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Coś z płytą główną. Na pewno..
     
  7. onix212

    onix212 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 28, 2008
    Posty:
    1981
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Śląsk
    ja sadze ze bedzie problem z tym maly ukladem co sie wlacza konsole jak ktos rozbieral to wie o co chodzi lub ktos za mocno naciskal przycisk i tak to wyglada ze sie sama wlacza
     
  8. Skolud

    Skolud Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 7, 2009
    Posty:
    1017
    Polubienia:
    3
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Mysłowice
    Jak nie masz gwarancji to zostaje jakiś prywatny serwis. Raczej dużo nie powinieneś zapłacić a i tak oszczędzasz na grach więc ;pp
     
  9. Daniel1979

    Daniel1979 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 30, 2010
    Posty:
    786
    Polubienia:
    44
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    SCI
    W tamtym temacie dostałeś odpowiedz i nawet propozycję naprawy razem z kosztem , więc nie rozumiem czego jeszcze nie wiesz.
     
  10. onix212

    onix212 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 28, 2008
    Posty:
    1981
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Śląsk
    pewnie liczy ze ktos na forum mu na tace wylozy i powie jak ma to se za free zrobic
     
  11. Eagle696

    Eagle696 Banned

    Dołączył:
    Maj 29, 2011
    Posty:
    440
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Dąbrowa Górnicza
    Do wymiany moduł RF , ale warto by sprawdzić czemu się uszkodził.
    A gdzie mieszkasz ?
     
  12. KamileQ

    KamileQ Banned

    Dołączył:
    Sierpień 18, 2008
    Posty:
    797
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Wieliczka
    Stawiam że pada moduł rf. Spróbuj wyjąć i wsadzić może pomoże.
     
  13. akir

    akir Xbox One Xbox One V.I.P Pomocnik Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Grudzień 23, 2008
    Posty:
    12074
    Polubienia:
    1067
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Bielsko-Biała
    Tak samo rf wiec temat do wymiany rf wyczerpany

    Wysłano z LG-P500 z użyciem Tapatalk
     
  14. alcaic

    alcaic Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Czerwiec 16, 2011
    Posty:
    5
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Dziękuję za odpowiedzi. Gdy zaoszczędzę odpowiednią ilość pieniędzy, to oddam ten moduł RF do naprawy w jakimś serwisie (być może do akira :))

    PS.

    W Trzebini /k. Żywca
     
  15. opeael2

    opeael2 Pomocnik Pomocnik XBOX MANIAK Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Styczeń 31, 2010
    Posty:
    6154
    Polubienia:
    390
    Punkty za osiągnięcia:
    83
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Nidzica
    tak jak mowi kolega...podmień moduł rf i zobacz co się dzieje....moduł na allegro 15 zł
     
  16. akir

    akir Xbox One Xbox One V.I.P Pomocnik Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Grudzień 23, 2008
    Posty:
    12074
    Polubienia:
    1067
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Bielsko-Biała
    Przyjedz sprawdzimy rf za free trzeba bedzie zmienic to 20zl

    Wysłano z LG-P500 z użyciem Tapatalk
     
  17. air_waves

    air_waves Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 19, 2011
    Posty:
    77
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Świdwin
    Kolega miał podobną usterkę w premium i padło to co pisze tutaj większość osób modół rf za robotę i medół zapłacił 50 zł + przesyłka 9 :). Chyba, że znasz się coś na tym to zrób to sam modół na allegro kosztuje około 20 zł.
     
  18. opeael2

    opeael2 Pomocnik Pomocnik XBOX MANIAK Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Styczeń 31, 2010
    Posty:
    6154
    Polubienia:
    390
    Punkty za osiągnięcia:
    83
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Nidzica
    wymiana modulu prosta sprawa....chodzi o to zebyś sie upewnił czy to napewno wina modułu....jak masz jakiegoś ziomka co ma konsole to sprawdz...
     
  19. xAmpeGx

    xAmpeGx Banned

    Dołączył:
    Czerwiec 25, 2011
    Posty:
    195
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Dom Billa Gates'a
    wiem że to nie ten dział ale mogę Ci sprzedać ten moduł za 10zł + wysyłka do 5zł :)

    btw. mogę to na allegro wystawić
     
  20. opeael2

    opeael2 Pomocnik Pomocnik XBOX MANIAK Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Styczeń 31, 2010
    Posty:
    6154
    Polubienia:
    390
    Punkty za osiągnięcia:
    83
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Nidzica
  21. air_waves

    air_waves Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 19, 2011
    Posty:
    77
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Świdwin
    teraz tylko kupić, czekać na przesyłkę, naprawić i cieszyć się grą ;)
     
Wczytywanie...

Poleć forum