1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

samoczynny reset..

Temat na forum 'Konsola' rozpoczęty przez jabar24, Maj 21, 2008.

  1. jabar24

    jabar24 Banned

    Dołączył:
    Wrzesień 23, 2007
    Posty:
    29
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Spotkał się kiedyś ktoś z takim czymś?? :

    konsola z 2006 PREMIUM,sflashowana, od kilku dni, po włączeniu konsoli w ciągu 15-35minut po włączeniu następuje jakby samoczynny reset i konsola staruje na nowo i ładuje dashboard

    a napęd nie chce czytać płyty... baa napęd nawet nie chce słuchać jak mu daję "otwórz napęd" przez moment pisze OTWIERANIE, za kilka sekund pisze ZAMYKANIE i tak cały czas, a szuflada cały czas zamknięta jest, aha, temu procesowi toważyszy dziwne zjawisko dioda od włączania, wiecie która ,nie te 4 diody stanowiące krąg tylko ta w środku miga cały czas na zielono

    pomocy !!
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. spike200

    spike200 Memento Mori V.I.P Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 14, 2007
    Posty:
    879
    Polubienia:
    81
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Miasto:
    Krk
    Odp: samoczynny reset..

    Otwórz konsolę i zobacz czy ci się napęd nie odpiął. Nie wiem czy to przez to ale warto spróbować.
     
  4. jabar24

    jabar24 Banned

    Dołączył:
    Wrzesień 23, 2007
    Posty:
    29
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Odp: samoczynny reset..

    nie nie,nic sie nie odpięło .. już lukałem do środka kilka razy :(
     
  5. morfeusz_pfk

    morfeusz_pfk Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Kwiecień 6, 2008
    Posty:
    3
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Odp: samoczynny reset..

    Może to się nie będzie wiązało z tematem, ale miałem tak z tym resetem kilka razy na pececie. Nie chodził wiatrak z cooler'c od procesora przez co procek strasznie sie grzał wiec komp automatycznie żeby nie spalić CPU resetował się. Jak chłodzenie chodziło to problem znikał.
     
  6. Piri001

    Piri001 Guest

    Odp: samoczynny reset..

    Spike ci dobrze powiedzial . Jak konsola nie wykrywa napedu to dioda miga ciagle . Cos masz z napedem . Kto ci robil konsole bo pamietam ze miales roda?
     
  7. jendrej1

    jendrej1 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Styczeń 7, 2008
    Posty:
    5
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Odp: samoczynny reset..

    Masz na 99% to samo co ja miałem i nikt nie mógł mi doradzić co to na pewno jest. Okazało się że mam uszkodzoną elektronikę napędu. Czasami napęd się otworzył, pograłem z 15-30 minut i reset konsoli bo tak właśnie reaguje konsola jak odłączysz jeden z ważniejszych podzespołów jak napęd czy dysk. Gdy włożyłem sprawny napęd to wszystko było w jak najlepszym porządku. Możesz spróbować wymienić
    elektronikę napędu w serwisie u juchego.
     
  8. jabar24

    jabar24 Banned

    Dołączył:
    Wrzesień 23, 2007
    Posty:
    29
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Odp: samoczynny reset..

    heh, roda miałem w starej konsoli - sprzedałem ją i kupiłem używkę od kumpla

    A wracając do problemu - to faktycznie, już mi pewien człowiek doradził że to elektronika w napędzie.. no nic,zainwestje w tą elektronikę..może pomoże..

    aha,mam jeszcze pytanie-raczej odpowiedź jest oczywista (NIE) , ale spytam, czy elektronika musi być z napędu z X360 ?? czy może być z PC.

    POZDRAWIAM!!
     
  9. Piri001

    Piri001 Guest

    Odp: samoczynny reset..

    Pytanie retoryczne zadales . A naped to chyba masz hitachi nie ? W nich czesto elektronika pada
     
  10. jabar24

    jabar24 Banned

    Dołączył:
    Wrzesień 23, 2007
    Posty:
    29
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Odp: samoczynny reset..

    NIE - napęd mam samsunga ms28 - chodził jak żyleta !! w GTA IV - zero doczytywania !!
     
  11. spike200

    spike200 Memento Mori V.I.P Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 14, 2007
    Posty:
    879
    Polubienia:
    81
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Miasto:
    Krk
    Odp: samoczynny reset..

    Odepnij napęd i spróbuj coś pograć w dema. Jak nie będzie żadnego resa to będzie pewność że to przez napęd.
     
  12. jabar24

    jabar24 Banned

    Dołączył:
    Wrzesień 23, 2007
    Posty:
    29
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Odp: samoczynny reset..

    taa, tylko że nie mam ani jednego demka :)

    spoko, juz sie dowiedziałem żeby kabelek serial ata spróbować wymienić, a jak nie pomoże to elektronika do wymiany..
     
  13. Piri001

    Piri001 Guest

    Odp: samoczynny reset..

    Jak chcesz te kable to ja mam na zbyciu
     
  14. bartex85pl

    bartex85pl Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Październik 19, 2007
    Posty:
    8
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Odp: samoczynny reset..

    ja moge go kupic
     
  15. Piri

    Piri V.I.P V.I.P Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 23, 2008
    Posty:
    529
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Włoszczowa :)
    Odp: samoczynny reset..

    To widze ze bedziesz musial pisac do piriego na gg
     
  16. jabar24

    jabar24 Banned

    Dołączył:
    Wrzesień 23, 2007
    Posty:
    29
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Odp: samoczynny reset..

    Witam, kabelek nie pomógł .... elektronika klękła ..

    Napędzik wysłałem do naprawy (wyciąganie klucza-bo nie miałem zgranego na CD + wymiana elektroniki + ponowny flash)

    Teraz czekam aż napędzik wróci, złoże X'a i wracam do GTA IV, bo jeszcze mase mi do przejścia zostało.

    pozdrawiam wszystkich forumowiczów !! 8)
     
  17. monias

    monias Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 3, 2008
    Posty:
    287
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Odp: samoczynny reset..

    Ile Cię to wyniesie? Tak z ciekawości :) I u kogo?
     
  18. jabar24

    jabar24 Banned

    Dołączył:
    Wrzesień 23, 2007
    Posty:
    29
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Odp: samoczynny reset..

    stówę taki interes, u pewnego znajomego ;) z innego forum
     
Wczytywanie...

Poleć forum