1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Samsung Ap 2.5

Temat na forum 'Sprzęt' rozpoczęty przez Razom, Listopad 23, 2010.

  1. Razom

    Razom Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 10, 2010
    Posty:
    49
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Z tamtąd
    To Tak wszyscy co macie Napęd 'Samsung' w Swojej Konsoli piszcie co zrobiliście, jak i czy działają wam gry z ap 2.5.
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. ShapRee

    ShapRee Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 28, 2009
    Posty:
    17
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Ja mam napęd samsung a nie działa mi tylko AC:B i NFS:HP.. ponieważ jak na razie tylko te gry mają AP 2.5... po nich wyszło już kilka tytułów, przed nimi były hity jak Fable 3 czy COD:BO i nie ma problemu z AP 2.5 na najnowszym dashboardzie.. więc tylko AC i NFS są zarażone tym syfem, jeśli sprawa będzie się ciągnęła tak jak do tej pory, czyli nowe gry bez AP25 to mi to lotto, niech sobie zechlają assassina i nfsa :D przeżyje się bez tych tytułów :) poza tym nfs jest na PC a i assassin wyjdzie w końcu :D Jak już pisałem parę razy, że według mnie nasuwa się tutaj ciekawa teoria, otóż coś czuję że ten szał z AP 2.5 był związany tylko z AC:B i NFS:HP ponieważ AC:B jest pierwszym Assasins Creed'em który posiada multiplayer, więc postanowiono ograniczyć piratom dostęp, natomiast NFS to także głównie multi, tryb dla pojedynczego gracza to tylko malutki odłamek gry, co widać w menu :) pożyjemy zobaczymy.. mam nadzieję że mam rację :D jak na razie wszystko wskazuje na moje przypuszczenia :D
     
  4. Razom

    Razom Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 10, 2010
    Posty:
    49
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Z tamtąd
    Ja mam Samsunga i ix 1.6 i Dasha 9199- Ale na razie nie próbuje nic.
     
  5. Fannadil

    Fannadil Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 5, 2010
    Posty:
    249
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Gdańsk
    ja czekam poki co czy wyjdzie wiecej gier z ap25, bo jezeli nie to nie warto ryzykowac :)
     
  6. paweldk

    paweldk Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Listopad 20, 2008
    Posty:
    7
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Samsung ms25, ixtreme1.61, nowy dash. Wszystkie gry działają. By odpalić NFS i ACB trzeba wpierw włożyć płytkę activate. Konsola nie dostaje flagi
     
  7. ShapRee

    ShapRee Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 28, 2009
    Posty:
    17
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    No to masz farta :) u mnie activation disc nie działa :D w sumie z tego co czytałem, to na LT nie działa ten dysk :D

    dziś wyszła kolejna nowa gra, polski Nail'd i też nie ma AP 2.5 :) czekamy na kolejne :D
     
  8. cubone666

    cubone666 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 30, 2008
    Posty:
    80
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Polska
    ja mam ms28 spofowanego na liteona i wgralem LT+ i wszytsko smiga ;) i najnowszy dash przy czym gierki z ap2,5 musza byc pachowane
     
  9. Razom

    Razom Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 10, 2010
    Posty:
    49
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Z tamtąd
    Sprawdzę dzisiaj Ac III PL i powiem czy działa :)
     
  10. malpa534

    malpa534 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 23, 2009
    Posty:
    112
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    kurde cos mi sie zdaje ze trzeba becie active.iso uruchomic niech to zawsze patchowalem gre do wave 3 i tyle ;p

    a tez mam samsunga no coz zobaczymy jak bedzie ;]
     
  11. mangus

    mangus Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Listopad 23, 2010
    Posty:
    15
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Zaraz czyli jednak jeśli ma się samsunga ms28 to można na niego wgrać LT+ po to żeby odpalić nowe gierki z ap2,5 ??? W innych postach piszą że nowy dash mimo wszystko sprawdza spoof napędu i nie da się w ten sposób nic osiągnąć. Ktoś mógłby się wypowiedzieć jak to faktycznie wygląda?
     
  12. Razom

    Razom Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 10, 2010
    Posty:
    49
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Z tamtąd
    Mi działa AC III na Samsungu :D [​IMG] [​IMG]
     
  13. Fannadil

    Fannadil Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 5, 2010
    Posty:
    249
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Gdańsk
    mnie ciekawi czy ac pojdzie jezeli naped samsunga nie byl pierwotnie w konsoli
     
  14. cubone666

    cubone666 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 30, 2008
    Posty:
    80
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Polska
    ja sprawdze jutro bo mialem taka rzecz wgrałem LT+ na ms28 spoof na liteon przy czym mialem dashboard beta gdy flashowalem(nie pamietam numeru ) i po nagraniu smigał hot pursuit bez zadnych pachy ale korciło mnie wiec zainstalowałem najnowszy dashboard 2.0.12611.0 z avatarami i hot pursuit nie smigał ale spachowalem juz obraz i nagram jutro bo dzis nie mam juz płytki i dam znać czy działa

    wiec wychodzi na to ze jesli ktos ma dasha beta i naprzykład bana to nie potrzeba mu zadnych pachy i zabawy z obrazami skoro i tak gra offline
     
  15. bart3r

    bart3r Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 12, 2008
    Posty:
    22
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Lublin
    Dokładnie, ja także się nad tym zastanawiam. Pierwotnie miałem liteona. I tu właśnie pytanie czy da rade coś zrobić żeby gry z ap2.5 działały (wykluczam metodę na "przełącznik" -bo w to sie nie mam zamiaru bawic)
     
  16. mangus

    mangus Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Listopad 23, 2010
    Posty:
    15
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Jestem w tej samej sytuacji - cudowny sklep gdzie kupowałem konsole z przeróbką nie oddał mi napędu. Z tego co udało mi się dowiedzieć i wyczytać nie ma takiej możliwości przerobienia samsunga - teraz jest sprawdzany OSIG - czyli typ fizyczny napędu który używasz (ja swój znalazłem po dacie produkcji). Musisz odzyskać oryginalny napęd pod względem typu firmware. Klucz dość łatwo da się wyciągnąć z samsunga - przynajmniej mi się udało albo takie mam wrażenie (przy czytaniu danych napędu jest możliwość zapisania klucza) - przez JungleFlasher.

    Napęd zgodny z oryginalnym dopiero do mnie idzie, więc szczegółów jeszcze nie zgłębiłem, ale mając klucz i zgodny napęd można wgrać LT+.
     
  17. Fannadil

    Fannadil Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 5, 2010
    Posty:
    249
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Gdańsk
    moglbys podac strone dzieki ktorej sprawdziles poprzedni naped i czy jest ona wiarygodna ?
     
  18. slasz

    slasz Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Listopad 24, 2008
    Posty:
    14
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Napęd Samsung,iextreme 1,51,gry sprowadzane do wave 3 za pomocę wavepatchera dashboard przed aktualizacja(odmówiłem NFS HP;). Oczywiście gry z AP 2,5 mi nie chodzą,a pytanie następujące-napęd mam podmieniony(czyli spoofowany jak rozumiem) chyba z Liteona, więc szansa na grę (wyłącznie offline) mam po wgraniu LT+, czy są inne możliwości? A może nawet wgranie LT+ jest nie dla mnie?
     
  19. cubone666

    cubone666 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 30, 2008
    Posty:
    80
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Polska
    Witam
    Dzisiaj wszystko sprawdziłem a wiec :
    oryginalny napęd w konsoli miałem LITEON
    zmieniałem na Samsung ms28 i spoof na liteon
    wgrałem LT+ pod samsunga i miałem dash beta numer 2.0.1416.0 i odpaliłem normalnie NFS Hot Pursuit bez zadnego pacha tylko taka jak ściagnalem wersja LOCAL
    nastepnie zainstalowałem najnowszy dash numer 2.0.12611.0+avatar i gra bez pacha juz nie działała wiec nagrałem według poradnika
    http://xboxforum.pl/iso-f31/przygotowanie-obrazu-iso-do-gry-na-lt-73831.html#post596346
    i wszystko sie zgadzało w abgxie tak jak na screenie a gra dalej nie działa (nie można odczytać płyty) wiec chyba dashboard wykrywa spoof i blokuje a wiec jestem teraz w duuup** bo było zostawić ten dash beta i by wszystko grało ;/
     
  20. Fannadil

    Fannadil Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 5, 2010
    Posty:
    249
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Gdańsk
    czyli dopiero dash 2.0.12611.0 wykrywa spoof, wiec na 2.0.1416.0 mozna probowac nawet bez lt+ ?
     
  21. cubone666

    cubone666 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 30, 2008
    Posty:
    80
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Polska
    "czyli dopiero dash 2.0.12611.0 wykrywa spoof, wiec na 2.0.1416.0 mozna probowac nawet bez lt+ ?"



    LT+ musi być na innym nie pojdzie masz tu link do LT+ na samsunga
    IXtreme LT+ lite touch Firmware Download with AP25 Support : iXtreme LT Lite Touch Download
    a czy wczesniejsze dashe niż 12611 wykrywaja spoofa to nie wiem bo nie instalowałem ale jak mówie ten beta 1416 hot pursit smigal a na 12611 juz nie
     
Wczytywanie...

Poleć forum