1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Samsung ht-z210 + Xbox + 32 full hd

Temat na forum 'Konsola' rozpoczęty przez amd, Marzec 7, 2009.

  1. amd

    amd Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Marzec 7, 2009
    Posty:
    3
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Witam wszystkich.
    Szukałem odpowiedzi na moje pytanie lecz nie znalazłem tej konkretnej.

    Posiadam TV 32" full HD Samsunga, do tego zestaw kina domowego HT-Z210
    5.1 Samsunga i oczywiście Xbox 60b premium Falcon.

    Zestaw kina domowego przetwarza dźwięk Dolby Digital, Dolby Pro Logic II:, DTS.

    Problem polega na podłączeniu tego wszystkiego w jedną całość.

    Tył kina:

    [​IMG]

    TV:

    [​IMG]
    Tył

    [​IMG]
    Bok

    Jakich kabli potrzebuje?
    Jak to podłączyć?
    Co z czym i jak ;)

    Kombinowałem z kablami w komplecie które są do X'a + 1hdmi.
    Bezskutecznie.

    Nie chcę wydawać pieniędzy w błoto,
    dziękuje z góry za opis co dokładnie kupić i poradę jak to podłączyć.

    Pozdrawiam
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. kmmepl

    kmmepl Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 27, 2009
    Posty:
    72
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Widzę że masz ten sam TV co ja, więc podpowiem Ci jak ja mam podłączone.

    TV z Xboxem podłącz kablem HDMI, a dźwięk do kina podłączysz kupując kabel Component i optyczny.
    to jest najlepsza opcja ( najlepsza jakość 1080p) ale możesz sobie podarować HDMI ( zaoszczędzisz około 30 zł) i podłączyć TV za pomocą Component. (Max 1080i)
     
  4. amd

    amd Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Marzec 7, 2009
    Posty:
    3
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Czyli Component podłączyć pod złącze Component w TV nieb/czer/ziel i kablem optycznym z Component (przy X) do kina ? :) Rozumiem, że pozostałe 3 czincze z Component'a mają bezużytecznie sobie leżeć nie podłądczone nigdzie ?
     
  5. kmmepl

    kmmepl Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 27, 2009
    Posty:
    72
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Możesz jeszcze biały i czerwony podłączyć w tedy masz dodatkowo dźwięk w tv i możesz grać bez włączonego kina
     
  6. KrzQ

    KrzQ Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 6, 2008
    Posty:
    494
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Szczecin,Doncaster
  7. amd

    amd Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Marzec 7, 2009
    Posty:
    3
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Dziękuje kmmepl za pomoc.
    Podejrzewałem, że kupno samego optycznego kabla pomoże - tak jak pisałeś, tak się stało.
    Działa i wszystko jest ok.
    Jeszcze raz dziękuje!
     
  8. garbul

    garbul Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Maj 11, 2010
    Posty:
    1
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
  9. bgszef

    bgszef Banned

    Dołączył:
    Marzec 12, 2010
    Posty:
    715
    Polubienia:
    3
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Cie znam skarbie?
    kup sobie adapter audio i polacz kablem optycznym z amplitunerem
     
  10. Drey

    Drey Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 7, 2011
    Posty:
    29
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    widzę tu problemy podobne do mojego więc się podepnę. Teoretycznie wg mnie wszystko powinno działać ponieważ mam xbox360 podpiętego optykiem do karty dźwiękowej usb 7.1 i-tec i głośniki 5.1 logitecha ale problem w tym że karta nie przesyła dźwięku do głośników. Ma ktoś może jakiś pomysł? w X klocku ustawiłem dźwięk na 5.1 ale to nie pomogło. Załączam screen z oprogramowania karty. ImageShackŽ - Online Photo and Video Hosting Jeżeli ktoś wie jak to ustawić to proszę o jak najbardziej łopatologiczne tłumaczenie :) Z góry dziękuje i pozdrawiam
     
Wczytywanie...

Poleć forum