1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

samsung ixtreme LT 2.01

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez mike19, Listopad 8, 2011.

  1. mike19

    mike19 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Listopad 8, 2011
    Posty:
    9
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Witam,
    wgrałem do konsoli ixtreme Lt 2.01 do samsunga i nie mogę czytać starych gier. Pokazuje się albo białe tło z napisami w kilkunastu językach żeby włożyć poprawny dysk czy coś takiego, albo robi się czarny ekran i nic dalej się nie dzieje. Są to tytuły sprzed ok 2lat, pamiętam że wszystkie chodziły mi bezbłędnie na ixtreme 1.6 którego miałem na starej konsoli.

    Czy już na tej wersji nie odpalę gier które chodziły z 1.6?
    Jest gdzieś jakiś spis gier które są wspierane przez wersje 2.01?

    Pozdrawiam
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. albinos

    albinos Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 24, 2009
    Posty:
    193
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    odpala ci sie ekran zeby włożyc activate iso? no to chyba nie masz lt 2.1??
     
  4. gumiskrosno

    gumiskrosno Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Sierpień 29, 2011
    Posty:
    12
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Polska
    Wszystkie gry odpalisz na LT 2.01 ale niestety powinieneś ściągnąć je od nowa (chyba że masz obrazy) i przepuścić jej przez abgxa przed nagraniem.
     
  5. mike19

    mike19 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Listopad 8, 2011
    Posty:
    9
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    wyskakuje dokładnie to: XBOX 360 Disk Error Screen 1 | Flickr - Photo Sharing!
    "to play this disc put it in an xbox 360 console"

    flashowałem spod dosu programem dosflash 2.0 , po wykryciu i wskazaniu napędu użyłem opcji 'write' i wszystkie bloki pamięci zapisały się poprawnie, przynajmniej taki był komunikat. Ogólnie pamiętam że 1.6 wgrywałem kiedyś bardzo podobnie i wszystko śmigało.

    Czyli myślicie że jednak że nowy flash sie nie wgrał?
     
  6. mike19

    mike19 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Listopad 8, 2011
    Posty:
    9
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Obrazów nie mam wszystko nagrane na płyty. Jaką grę z nowszych sprawdzić? Jaką jest łatwo wypalić i powinna działać na pewno pod 2.01? Sprawdziłbym czy ją odpali bo jak nie to wtedy wiadomo że z flashem coś nie tak;/
     
  7. bison616

    bison616 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 9, 2009
    Posty:
    160
    Polubienia:
    16
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    b-stok
    jakbys wgrał prawidłowo lt 2.01 to by działały
    zrób to jeszcze raz tym razem poprawinie
     
  8. mike19

    mike19 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Listopad 8, 2011
    Posty:
    9
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    czy na samsungu są potrzebne teraz jakieś dodatkowe zabiegi? Czytywanie jakiś nr itp? Czy tylko zapis do pamięci nowego firmware? Tak jak pisałem wyżej zrobiłem to tak jak kiedyś wgrywając 1.6 i komunikat końcowy głosił 'write ok" ;/
     
  9. domingta

    domingta Banned

    Dołączył:
    Listopad 5, 2011
    Posty:
    178
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Pewnie nagrałeś plik .iso zamiast .dvd. Dlatego masz takie problemy.
     
  10. Kozi3214

    Kozi3214 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 24, 2011
    Posty:
    121
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Okolice Wrocławia
    Nie nagrał pliku iso bo napisał, że kiedyś mu chodziły...
     
  11. mike19

    mike19 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Listopad 8, 2011
    Posty:
    9
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Okazało się że jednak był problem z nowym firmware które wgrałem, a dokładniej nie zczytałem klucza napędu. Całe szczęście zrobiłem przed wszystkim backup oryginalnego firmware z którego następnie odczytałem klucz napędu i programem jungleflasher wczytałem go do firmware iXtreme 2.01 po czym ponownie wykonałem flash pamięci w napędzie. Wszystkie stare gry które miałem odpalają teraz bez problemu:eek:

    Tak więc problem rozwiązany. Pozdrawiam
     
Wczytywanie...

Poleć forum