1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Samsung LE32D550 problem z ustawieniami

Temat na forum 'TV i Audio' rozpoczęty przez Colthar, Marzec 8, 2013.

  1. Colthar

    Colthar Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 22, 2012
    Posty:
    40
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Witam.

    Mam pewien problem z telewizorem Samsung LE32D550. Mianowicie, nie potrafię skonfigurować ustawień obrazu pod konsolę, żeby wszystko było jak należy.

    W BF3 np. cienie są tak ciemne, że w oknie nie widzę przeciwników, albo w jakiś korytarzach bo są po prostu ciemnymi plamami i trzeba się bardzo bardzo wpatrzyć.

    Już nie mówię o tej mapie z kontenerami, gdzie jak się chodzi tak pomiędzy nimi, to jak ktoś leży w którymś, to się zastanawiam co mnie zabiło. Podwyższałem ustawienia jasności, jednak mimo tego ta czerń jest jakaś taka mało przejrzysta, widoczna.

    Jak by ktoś miał ustawienia na ten TV pod konsolę, to proszę podesłać, bo męczę się jak nie wiem co, a telewizor nie jest z najniższej półki cenowej. Ma full hd ,a kumpel ma za 1000zł jakiegoś Panasonica full hd i wszystko wyraźnie widać.

    Z góry dzięki za pomoc!
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. TheOFF

    TheOFF V.I.P V.I.P XBOX MANIAK Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 23, 2009
    Posty:
    1282
    Polubienia:
    341
    Punkty za osiągnięcia:
    83
    Miasto:
    UK
    Hmm... z tego co się orientuje, w ustawieniach konsoli, w ustawieniach wyświetlacza jest takie coś jak kalibracja czerni (?) albo nasycenie czerni HDMI... jakoś tak. Spróbuj tam. Wiem, że miałem podobny problem w którejś z gier i zabawa tym ustawieniem rozwiązała kłopot.
     
  4. wafel23

    wafel23 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 27, 2011
    Posty:
    1278
    Polubienia:
    163
    Punkty za osiągnięcia:
    63
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    GreenBeach
    ustawienia obrazu kiedys tak mialem z ps2 cos pozmienialem i nic nie bylo widac konsole sprzedalem a potem sie okazalo ze tryb byl zmieniony i kntrasty itp tez mam samsunga ale inny typ ustaw tryb na standard , kontrast mam 93,jasnosc65 ,ostrosc 53,kolor 50,odcien 50/50
     
  5. Colthar

    Colthar Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 22, 2012
    Posty:
    40
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Próbowałem zmienić ustawienia czerni z poziomu konsoli i wydaje mi się, że na średnim poziomie jest trochę lepiej jednak to nie jest jeszcze to.
    Czekam na dalsze pomysły.
     
  6. maxankazuya

    maxankazuya Banned Xbox One Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 17, 2012
    Posty:
    836
    Polubienia:
    95
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    włącz tzw. tryb PC powinny być wtedy oryginalne kolory (full4:4:4 reproduction) pilotem 'source' najeżdżasz na hdmi gdzie podpieta jest konsola 'tools'/ nazwa 'PC' (włączy się wtedy tryb obrazu ZABAWA)... daj znac czy pomogło...
    Edit: sprawdz jeszcze w ustawieniach obrazu poziom czerni hdmi czy masz na normalny czy niski na normalnym jest dużo jaśniej -pilotem 'menu' wtedy obraz/opcje obrazu/poziom czerni HDMI/ ustaw na normalny
    Edit2: konsola najlepiej by była podlączona pod hdmi1! bedziesz mial wtedy możliwie najniższy input lag
     
  7. Colthar

    Colthar Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 22, 2012
    Posty:
    40
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Niestety, na trybie zabawa wgl, żeby cokolwiek było widać musiałem dać jasność 60, wtedy ta czerń już jest dosyć przejrzysta chociaż nie do końca i jest włączony ten szybki tryb który pogarsza grafikę i nie bardzo da się to zmienić a wszystko jest takie rozmazane gdzieś dalej.
     
Wczytywanie...

Poleć forum