1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Samsung LT 2.01, a nowe gry

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez mlodymlody1, Styczeń 6, 2012.

  1. mlodymlody1

    mlodymlody1 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Maj 2, 2009
    Posty:
    10
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Witam,

    Jestem posiadaczem konsoli z napędem Samsung i niedawno wgranym LT 2.01.
    Konsola jest zbanowana na live-a. Mój dash to 2.0.13604.

    Jest możliwość przy takiej konfiguracji sprzętowej zagrać w najnowsze gry takie jak:
    GoW 3
    CoD MW3
    AC R ?

    Testowałem na Assassinie i niestety pojawiał się błąd, że nie może odczytać płyty. Nie wiem czym to jest spowodowane, czy złym nagraniem płyty, czy po prostu Samsung nie da rady na nowe gry, czy gry muszę jeszcze jakoś dodatkowo patchować, albo jeszcze coś innego?
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. mlodymlody1

    mlodymlody1 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Maj 2, 2009
    Posty:
    10
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Jest w stanie mi ktoś pomóc, coś podpowiedzieć?
     
  4. TheOFF

    TheOFF V.I.P V.I.P XBOX MANIAK Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 23, 2009
    Posty:
    1282
    Polubienia:
    341
    Punkty za osiągnięcia:
    83
    Miasto:
    UK
    1. LT+ v2.01 w samsugnu wystarczy, nowszego nie ma.
    2. Zaktualizuj dashboard do 14699.
    3. Nagraj gry jeszcze raz, uprzednio pat****ąc je przez nowego abgx360 ( wersja 1.0.6 ).
    4. Graj.
     
  5. mlodymlody1

    mlodymlody1 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Maj 2, 2009
    Posty:
    10
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    1. Dash zaktualizowany do 14699.
    2. Assassins Creed Revelations przpuszczony przez agbx360 według tego poradnika:
    http://ixcover.nets.pl/poradniki/lt+.pdf

    Gdy wkładam nowo nagranego AC:R nadal widnieje napis o przetarciu ściereczką.
    Coś robię źlę? Jakiś pomysł?
     
  6. -=DEXTER=-

    -=DEXTER=- Pomocnik Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 8, 2008
    Posty:
    7159
    Polubienia:
    552
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Kalisz, Poland
    Jak przetrzec płytę to źle nagrana płyta lub laser w konsoli siada

    Wysłane z mojego LG-P920 za pomocą Tapatalk
     
  7. mlodymlody1

    mlodymlody1 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Maj 2, 2009
    Posty:
    10
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    AC:R i Batman Arkham City przepuszczony przez AGBX'a, log bez żadnych błędów, nagrane gry po 2x (CloneCD i ImgBurn) i nadal ten sam błąd...
     
  8. neoandrew

    neoandrew XBOX MANIAK XBOX MANIAK Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 18, 2009
    Posty:
    375
    Polubienia:
    13
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Nie musisz mieć żadnej nagrywarki ihas, nie słuchaj go, ja mam lt 2 i najnowszy dash, ac:r działa bez problemu, nagrywany metodą truncate, nowszego lt jak 2.01 nie będzie dla samsunga bo go nie potrzebuje.
    Może sprawdź na innym x jak możesz te nowo nagrane płyty.
     
  9. Azazel0603

    Azazel0603 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 15, 2010
    Posty:
    194
    Polubienia:
    3
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Puławy
    Zgadzam sie z kolega ja tez mam samsunga i wszystko smiga jak nalezy... Zadnej nagrywarki nie musisz kupowac! Moze uzywasz zlych nosnikow ja lece na sprawdzonych Vebatimach i tylko je polecam!!!
    Jezeli to nie pomaga i to co cytowany kolega to zostaje tylko konczacy sie juz laser w napedzie...
    pozdro
     
  10. krzaczo092

    krzaczo092 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 6, 2011
    Posty:
    25
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Ewentualnie kopie gier :) Ja po tym jak zmarnowałem przeszło 6 Verbatimów przyjąłem zasadę jeżeli po 2 razach gra nie chce odpalić zmieniam obraz gry :cool:
     
  11. mlodymlody1

    mlodymlody1 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Maj 2, 2009
    Posty:
    10
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Liteon iHAS 124B kupiona, bo w sumie i tak się przymierzałem do zmiany nagrywarki,
    zrobiona wg filmiku w tym tutorialu:
    http://xboxforum.pl/artykuly-f206/[...-burner-max-fw-mediacodespeededit-106345.html
    Gears Of War 3 przepuszczone przez agbx-a, nagrane ImgBurn na płytę Verbatim, po wypaleniu błąd:
    Nierozpoznana płyta.

    Przepuszczacie może, przez agbx nowego, gry przed nagraniem i odpaleniem na Samsungu?
     
  12. mlodymlody1

    mlodymlody1 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Maj 2, 2009
    Posty:
    10
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
  13. Azazel0603

    Azazel0603 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 15, 2010
    Posty:
    194
    Polubienia:
    3
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Puławy
    Dobrze kolega prawi...
     
  14. Azazel0603

    Azazel0603 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 15, 2010
    Posty:
    194
    Polubienia:
    3
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Puławy
    Jak chcesz to mozesz przepuscis przez ABX albo nie w tych dwoch przypadkach gra ci bedzie hulala sammiemu to nie robi roznicy, wiem bo sam sprawdzalem ;)
     
  15. Azazel0603

    Azazel0603 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 15, 2010
    Posty:
    194
    Polubienia:
    3
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Puławy
    Do LiteOna nie mozna wgrac innego softu jak od litka!!!
    Wymien naped!!! Samsunga mozesz juz kupic od 40 pln na Allegro ja mam dwa ale i tak uzywam mojego starego z 2006...
    Tanio mozesz zakupic bo nie da sie teraz zrobic spoofa na samsunga i ludzie pozbywaja sie napedow sammy za bezcen.
    Kup sammiego i masz problem z glowy jak to nie pomoze to cos masz nie tak z nagrywaka zle ja sflashowales... Zobacz czy ci hulaja gry z innego zrodla np pozycz od kolegi jakas plytke nie wazne czy po patchu na Lt 3.0 czy nie i tak powinna sie odpalic...
    Jesli pomoglem to wiesz co wcisnac ;)
     
  16. mlodymlody1

    mlodymlody1 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Maj 2, 2009
    Posty:
    10
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    A więc od początku.
    Co do kopii gier, wczoraj sprawdziłem u znajomego wszystkie nagrane płyty i te nagrane iHAS, uprzednio zrobione przez agbxa działały.
    Miał w konsoli napęd benq z 2.01.
    Więc raczej nie doszukuje się problemu w nagrywaniu i teoretycznie u mnie też powinny one działać, a tak nie jest.
    Co do napędu, zamówiłem narazie laser na allegro i zobaczymy czy to pomoże.
    Jeżeli nie, to kupuję napęd na allegro, bo mam nadzieje, że przyczyna nie leży w nowym dashu, albo w tym, że mam bana na konsoli?
    (Znajomy miał starego dasha i gry chodziły bez problemu, a ja mam wgranego najnowszego tak jak pisałem wyżej)

    Dodam również, że na chwile obecną PES2012 mój napęd odtwarza bez problemu, a np AC: Brotherhood, które ma już AP, niestety już nie odtwarza.

    Przy zmianie lasera jest konieczne tylko rozlutowanie zworki antystatycznej i powinien działać, czy jeszcze trzeba coś kombinować?
     
  17. Azazel0603

    Azazel0603 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 15, 2010
    Posty:
    194
    Polubienia:
    3
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Puławy
    Napisz na jakich nosnikach nagrywales.. Mowie ci nagraj na verbati,ach. jak juz wspomnialem mam dwa nepedy ms28 (sammy) i na jednaym (tym co mam oryginalnie z 2006) nie moge odczytac innych nosnikow niz verbatim. jak zaloze ten 2 sammy to czyta mi np essperaza czy jak sie to czyta nie wazne... the point is ... ze najpierw verbatim cz cos innego?
    laser wymienic jest w miare prosto tylko pare srubeczek ale musiz go dobrze skalibrowac.
    wymiana napedu (kupno na Allegro) jest najpewniesza osobiscie wolalbym kuic gotowy naped za 60 pln jak laser za 40 bo mniej problemu...
    jak masz dash 139604 (a ja mam takie aktualnie) i wszystko mi hula czy po AGB czy tez bez i nagrane w 97%... a co do bana to ja jestem juz po od 2 lat conajmniej i napewno to nie ma wplywu na odczytywanie gier...
    co do nosnikow dodam jeszcze ze sprawdzales na benq a on moze czytac zupelnie inaczej jak ms28 czy 25
    co do co do pesa to zobacz tak jak coi wspominalem czy faktycznie masz wgrane 2.01 a jak nie to dzialaj sam bo to jest banalnie proste da sammy... ;)
    co do lasera juz wspomnialem.
     
  18. mlodymlody1

    mlodymlody1 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Maj 2, 2009
    Posty:
    10
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Nagrywam oczywiście na verbatimach.
    Co do laseru to wiem jak go wymienić, tylko nie byłem pewny apropo tej konfiguracji, ale z tego co czytam to nic nie powinno się zmieniać, oprócz oczywiście zworki.
    Dash mam najnowszy - 14699.
    Z chęcią w sumie kupiłbym nowy napęd, ale trochę się pospieszyłem i zamówiłem już laser, więc najpierw z nim pokombinuje, a później ewentualnie z napędem popróbuje.
    Co do firmware to mam 2.01, wgrałem go ponownie, żeby mieć pewność i dalej jest to samo (jest już przynajmniej jeden plus tej całej zaistniałej sytuacji - nauczyłem się flashować sammy-ego).
     
  19. mlodymlody1

    mlodymlody1 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Maj 2, 2009
    Posty:
    10
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Kupiłem jednak również napęd samsunga, ms28.
    Klucz podmieniony, LT 2.01 wgrane, a oczywiście jest nadal to samo, nie chce uruchomić gier z XGD3...
    Laser w starej wymieniony i również nie odtwarza...
    Jakiś pomysł?
     
  20. Azazel0603

    Azazel0603 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 15, 2010
    Posty:
    194
    Polubienia:
    3
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Puławy
    ty a konsole masz od nowosci? czy kupiles od jakiegos kolesia bo mozliwe ze kolo zrobil spoof na sammsunga np z liteona i dlatego ci nie czyta...
    Powiem ci ze teraz jest to jedyne wyjscie jakie mi przychodzi a jak ladujesz source w JF a pozniej target to nie wyskakuje ci pod targetem cos takiedgo ... SPOOF bla bla bla...
    Jezeli to nie pokazuje to naprawde nie wiem jak ci pomoc... U mnie wszystko jest OK i smiga ale ja konsolke mam od nowosci i wiem dokladnie co w niej siedzi. A jak byl jednak spoof to musisz zakupic oryginalny naped np jak byl litek to litka a jak hitachi to hitachi itd... najczesciej jednak robiono spoof z liteona na samsunga.. daj znac co i jak sprawdz dokladnie podczas flasha w JF co wyskakuje. Jako source twoj klucz a jako target LT2.01 sammy i zobacz czy pod spodem przypadkiem nie wyskakuje spoof z liten na sammy czy jakos tak...
     
  21. mlodymlody1

    mlodymlody1 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Maj 2, 2009
    Posty:
    10
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Nie mam konsoli od nowości, ale wiem, że nie ma spoofa na napęd, i JF to potwierdza ;)
    Możliwe, że przyczyną jest to, że dasha wgrałem przy sflashowanym napędzie, a nie na oryginalnym firmware?
     
Wczytywanie...

Poleć forum