1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

samsung ms28 problem

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez arabek24, Maj 23, 2013.

  1. arabek24

    arabek24 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 13, 2013
    Posty:
    52
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Miasto:
    UK
    witam,ts-h943 ms28 po podłączeniu widzi go jf, klikam sammy unlock i błąd "Failed at stage 1". miał ktoś podobny problem ?
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. arabek24

    arabek24 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 13, 2013
    Posty:
    52
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Miasto:
    UK
    Nie wszyscy na raz :joyous:
     
  4. adamrz

    adamrz Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 16, 2011
    Posty:
    735
    Polubienia:
    106
    Punkty za osiągnięcia:
    43
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Elbląg
    Wciśnij INTRO i zrób reset zasilania.
     
    1 osoba to lubi.
  5. -=DEXTER=-

    -=DEXTER=- Pomocnik Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 8, 2008
    Posty:
    7158
    Polubienia:
    552
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Kalisz, Poland
    Jak masz probe to trik z mpx01 pomoże.

    Wysyłane z mojego GT-N7100 za pomocą Tapatalk 2
     
  6. arabek24

    arabek24 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 13, 2013
    Posty:
    52
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Miasto:
    UK
    Mam Probe wlasnej roboty z Liteon dziala wiec moze z samsungiem zadziala ale sprawdze tez metode adamrz, i dam znac. dzieki
     
  7. Blackburn

    Blackburn Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 31, 2010
    Posty:
    982
    Polubienia:
    17
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Sochaczew
    Uzyj dosflasha. Przy samsungach idzie latwo i przyjemnie.
     
  8. TheOFF

    TheOFF V.I.P V.I.P XBOX MANIAK Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 23, 2009
    Posty:
    1282
    Polubienia:
    341
    Punkty za osiągnięcia:
    83
    Miasto:
    UK
    Generalnie Samsungi są jednymi z prostszych napędów do przerobienia.

    Masz wiele opcji:
    - masa do MPX01
    - dosflash
    - kilkakrotny reset napędu, może wtedy zaskoczy
    - spróbuj na starszej wersji JF ( v1.84, ew. v1.62 )
    - spróbuj na innym chipsecie, tj. w wolnym tłumaczeniu na innym kompie

    Również możesz spróbować tę metodą:

    W razie czego poradnik: Jungle Flasher Tutorial for Stock Samsung (pictures included) - AfterDawn: Forums

    Mam nadzieję, że wiesz co robisz i że nic nie spiep**ysz.
    Zasilanie radzę brać z urządzenia zewnętrznego, nie z konsoli.
    Tak na wszelki wypadek, by nie uwalić SB, którego wymiana kosztuje więcej niż ta konsola jest warta.
     
  9. arabek24

    arabek24 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 13, 2013
    Posty:
    52
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Miasto:
    UK
    Witam sorki że tak długo się nie odzywałem (wszystkie klocki poszły na reballing :) ), metoda na pół tacki + reset zasilania załatwił sprawe . Dziękuje wszystkim za pomoc i rady, napewno sie przydadzą.
     
Wczytywanie...

Poleć forum