1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

samsung ts-h943 nieudany flash

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez ziwoj, Czerwiec 5, 2010.

  1. ziwoj

    ziwoj Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Maj 29, 2010
    Posty:
    12
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Witam chciałem wgrać xtrem 1.61 do samsunga ts-h943 programem JungleFlasher poprawnie wykrył napęd , zczytałem bios i key ale przy wgrywaniu poszło coś nie tak komp się zawiesił wycyszczony został pierwszy sektor a przy zapisie było widać coś takiego .y....yyyyyyyyyyyyyyyyyyy .
    więc teraz napędu nie wykrywa ,prubowałem też dos flash ale też nie widzi napędu.
    Czy jest jakiś sposób na wgranie biosu do tego napędu ,czy tylko kupno nowego
    dodam jeszcze ze wszysto robione według tutoriali z forum
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. Blackburn

    Blackburn Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 31, 2010
    Posty:
    982
    Polubienia:
    17
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Sochaczew
    samsung jest niezniszczalny :p
    sprobuj dosflashem 1.8 mozliwe ze naped wykryje jako niezidentyfikowany
    wtedy wgraj ixtreme
     
  4. Qazimodo

    Qazimodo Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 30, 2009
    Posty:
    1690
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Alfa Centauri
    wszystkie operacje rób pod DOS-em !
    DosFlashem 1.8 jak napisał ci @Blackburn
    zrób erase wyczyść go i wgraj flasha z twoim kluczem
     
  5. ziwoj

    ziwoj Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Maj 29, 2010
    Posty:
    12
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    dosflash 1.8 widzi napęd jako niezidentyfikowany
    jak chce wyczyścić flash to wyskakuje unknow flash chip
     
  6. Shoowsky

    Shoowsky Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 1, 2010
    Posty:
    110
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Opoczno
  7. Blackburn

    Blackburn Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 31, 2010
    Posty:
    982
    Polubienia:
    17
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Sochaczew
    spróbuj od razu wgrać ixtreme na to co tam masz ,powinno samo się odbyć wymazywanie
    chodzi mi o to żebyś od razu zaczął komendą 'w'
    PS. i na przyszłość błagam nie rób takich rzeczy pod windem...
     
  8. ziwoj

    ziwoj Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Maj 29, 2010
    Posty:
    12
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    przy każdej komendzie jest to samo unknow flash chip
     
  9. Qazimodo

    Qazimodo Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 30, 2009
    Posty:
    1690
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Alfa Centauri
    jak rozpozna naped jako niezidentyfikowany
    to odłącz i podłącz spowrotem zasilanie napedu i wgrywaj flasha
     
  10. ziwoj

    ziwoj Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Maj 29, 2010
    Posty:
    12
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    kombinuje już na wszystkie sposoby i coś mi się wydaje że sam tego nie zrobie efekt jest cały czas taki sam nie rozpoznaje flasha , może być to przestrogą dla innych aby nie robić nic pod windą , kiedyś mi się udało pod windą ale teraz lipa
     
  11. Qazimodo

    Qazimodo Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 30, 2009
    Posty:
    1690
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Alfa Centauri
  12. mazaki1

    mazaki1 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 11, 2010
    Posty:
    142
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    bełchatów
    mam to samo stary i jak poszło u ciebie??? jak mi sie tak z litkiem stało yo pozniej poszedł normalnie a pod dosem a samsung nie chce
     
  13. ziwoj

    ziwoj Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Maj 29, 2010
    Posty:
    12
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Dziękuje wszystkim za pomoc a szczególnie Qazimodo to dzięki jego pomocy napęd znowu jest jak nowy z xtreme 1,61.
    Dobrze że są jeszcze takie osoby co świeżakowi w tym temacie chcą pomagać ,ponieważ niektórzy potrafią tylko pisać że: po co .. i tylko serwis..

    mazaki1 poszło na PM
     
  14. mazaki1

    mazaki1 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 11, 2010
    Posty:
    142
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    bełchatów
    czyli??? bo nie czaje co to PM
     
  15. hazard

    hazard Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 17, 2009
    Posty:
    88
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Bytom
    Chyba chodzi o PW,prywatna wiadomość
     
  16. ziwoj

    ziwoj Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Maj 29, 2010
    Posty:
    12
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Przewiń strone na samą górę , obok zdjęcia avataru masz napisane witaj
    mazaki1 a pod spodem prywatne wiadomości
    powodzenia
     
  17. Blackburn

    Blackburn Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 31, 2010
    Posty:
    982
    Polubienia:
    17
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Sochaczew
    quazi jak postawiliście ten napęd bo mnie to ciekawi ? :d
     
  18. mazaki1

    mazaki1 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 11, 2010
    Posty:
    142
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    bełchatów
    :O

    moj nie idzie nadal jak mu wrzucałem FW w junglu to mi podczas wrzucania w logu szły kropki ....y.. i jakies y zaczeły wyskakiwać , zawias pozniej i postanowiłem to ogarnac w dosie , ale pokazuje mi ze flash na napedzie ma 0kb , miałem tak tez z litkami v1 ale normalnie pokazywałem ktory naped i kontynuowałem i szło zawsze fw sie wgrywał i smigał ( te litki wtedy tak jak ten samsung nie reagowały na nic mam xcutera i jak wciskam eject zero reakcji , w sumie norma bo jest wykasowany ten samsung) , po wcisnieciu Y i wyłaczeniu zasilania na 5 sek status mi sie nie zmienia ,wiec wale escape pozniej odpowiednio numer przypisany do napedu , pózniej W i wciaz to samo unkown flash chip !, próbowałem tez E , R ale wciaz to samo , moze ktos miał taki przypadek ?? no chyba ze naped juz uwalony na dobre
     
  19. Blackburn

    Blackburn Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 31, 2010
    Posty:
    982
    Polubienia:
    17
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Sochaczew
    samsung jest niezniszczalny ,poprostu nie wchodzi ci w vendor
    moze na innym porcie zobacz ?
     
  20. mazaki1

    mazaki1 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 11, 2010
    Posty:
    142
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    bełchatów
    WCIAZ TO SAMO
    [odłaczyłem innego samsunga i idzie normalnie bo on nie był wczesniej kombinowamy pod jf ten narazie jest martwy zero reakcji na eject , bede kombinował dalej jak cos wykminie dam cyne pozdr
     
  21. pdzw

    pdzw Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Lipiec 25, 2010
    Posty:
    9
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Proszę o pomoc ma ten sam problem !!!
     
Wczytywanie...

Poleć forum