1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Samsung TS-H943 rozpoznawany jako DG-16D2S

Temat na forum 'LT' rozpoczęty przez pawlenko, Listopad 13, 2011.

Status Tematu:
Zamknięty.
  1. pawlenko

    pawlenko Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 2, 2009
    Posty:
    122
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Witam dostałem dzisiaj napęd do zrobienia i pojawił się pewien problem. Napęd po podłączeniu rozpoznawany jest jakos DG-16D2S czyli LITE-ON zaś napęd to ewidentnie SAMSUNG TS-H943 MS28.
    JF po podłączeniu i wykryciu napędu pokazuje komunikat :

    Key NOT in KeyDB
    Key is: DA9C1C914E76FE12987EA2A1F2FFBD4E
    Key has been tested and verified, thanks C4eva !
    Drive is Samsung..


    zaś opis napędu

    VENDOR : PLDS
    NAME : DG-16D2S
    F/W REV : 7485

    Więc jakim cudem JF rozpoznaje mi go jako LITE-ONa i czy ten klucz który wykrył JF jest poprawny
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. dudi2000

    dudi2000 Xbox One Xbox One V.I.P Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 20, 2010
    Posty:
    920
    Polubienia:
    97
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Bieruń
    Jest tak dlatego ponieważ napęd litona był podmieniony na samunga, tzn. Spoof. Nie zrobisz tej konsoli ponieważ napędy samsunga nie łamią AP25 pozostaje wymianan napędu na inny Liteone/benq... .
     
  4. pawlenko

    pawlenko Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 2, 2009
    Posty:
    122
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    czyli co nie wgra teraz żadnego FW do niego ?? nawet lt 1.91 czy 2.0
     
  5. krycha0711

    krycha0711 Banned Świeżak

    Dołączył:
    Listopad 9, 2008
    Posty:
    80
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Szastarka, Poland
    wgrać wgrasz, ale będzie odczytywał tylko gry z xgd2, żeby gry xgd3 działały musisz powrócic do oryginalnego napędu i wgrać LT + 2.0
     
  6. 33-300

    33-300 Banned

    Dołączył:
    Styczeń 11, 2008
    Posty:
    418
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    33-300
    głupoty jak zawsze masz klucz to wgraj do niego lt od samsunga 2,01 z kluczem nie musisz robić spoofu i zaktualizuj konsole z pendrive
     
  7. pawlenko

    pawlenko Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 2, 2009
    Posty:
    122
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    aha czyli 33-300 mówisz ze ten klucz który mi wykrył JF bd dobry ?? Tylko jak teraz wejść w Vendor tą konsolą bo przez sammy unlock nie chce mi wejść
     
  8. krycha0711

    krycha0711 Banned Świeżak

    Dołączył:
    Listopad 9, 2008
    Posty:
    80
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Szastarka, Poland
    nawet jeśli wgra lt 2.01 dla samsunga nie pojdą mu gry xgd3 na spoofie, bedzie prosiło o wytarcie płyty szmatką itp
     
  9. pawlenko

    pawlenko Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 2, 2009
    Posty:
    122
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Dobra dobra wiem teraz tylko pytanie czy ten klucz który został wykryty przez JF jest poprawny i jak wgrac teraz 2.01
     
  10. krycha0711

    krycha0711 Banned Świeżak

    Dołączył:
    Listopad 9, 2008
    Posty:
    80
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Szastarka, Poland
    klucz wygląda na ok, jeśli nie możesz napędu wprowadzić w vendor to spróbuj w dosie, ale jeśli status skacze to znaczy ze musisz zaopatrzyć sie w kontroller via
     
  11. pawlenko

    pawlenko Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 2, 2009
    Posty:
    122
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Ok udało się wejść w vendor w JF i wgrać 2.01 lecz chce zrobić aktualizacje z pendrive (nr 2.0.13146.0) lecz pod końcem aktualizacja staje w miejscu po jakimś czasie wyskakuje błąd, pomyślałem ze to brak wcześniejszych aktualizacji ale to tez nie pomogło wgrałem je wszystkie poklei i dalej to samo. Jakieś sugestie ?
     
  12. krycha0711

    krycha0711 Banned Świeżak

    Dołączył:
    Listopad 9, 2008
    Posty:
    80
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Szastarka, Poland
    na spoofie nie zrobisz aktualizacji, przy aktualizacji musi byc oryginalny napęd, albo wgraj stock FW do samsunga z Twoim kluczem(zrób manual spoof) i wtedy spróbuj aktualizacje odpalić, jak pojdzie to od nowa wgraj 2.01
     
  13. Shibby

    Shibby Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 7, 2008
    Posty:
    2051
    Polubienia:
    127
    Punkty za osiągnięcia:
    63
    Nie przejdzie na samsungu, wsadź litka na czas aktualizacji.
     
  14. pawlenko

    pawlenko Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 2, 2009
    Posty:
    122
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Ok panowie wasze odpowiedzi były bardzo pomocne za co wam dziękuje. Pytanko samsung zachowuje się tak dziwnie przy 2.01? tzn gdy wyjdę z gry pokaże mi się dash to on ciągle coś mieli mieli i do puki nie skończy to strasznie konsolę przycina w dashu czasami zacina na jakiś czas(kilka sekund)
     
  15. 33-300

    33-300 Banned

    Dołączył:
    Styczeń 11, 2008
    Posty:
    418
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    33-300
    oj jak masz samsunga to robisz tak jak ci napisałem u góry najpier zrób spoof samsung jako liteon potem aktualizujesz przechodzi bez problemu następnie flesujesz napęd lt dla samsunga bo po pierwsze po tej aktualizacij która fleszuje możesz włożyć napęd jaki chcesz bez spoofu
     
  16. dudi2000

    dudi2000 Xbox One Xbox One V.I.P Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 20, 2010
    Posty:
    920
    Polubienia:
    97
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Bieruń
    samsung nie obsługuje fabrycznie zabezpieczeń ap25 i nawet jak wgrasz dasha 13604 i LT+2,1 to i tak gry z XGD3 Ci nie pujdą, jedyna opcja to podmienić napęd na Litka... .
     
  17. Kefu

    Kefu Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 23, 2009
    Posty:
    15
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    3
    Dogadajcie się bo jeden z Was ludzi w błąd wprowadza.
    Mam konsolę, w której padł litek, mam ze starego klocka z RROD napęd MS28, zrobiłem aktualizację 13604, wgrałem do MS28 LT+2.01 dla Samsunga z kluczem z padniętego litka. Gry xgd2 chodzą normalnie, xgd3 pojawia się obrazek z gry, zaczyna się odpalać i wywala błąd płyty, za każdym razem.
    33-300 więc albo coś spaprałem po drodze albo nie masz racji.
     
  18. sreberko

    sreberko Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 11, 2009
    Posty:
    356
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Nowy Sącz
    Jeżeli wgrasz ofw i robisz aktualizacje do tej co flas***e napęd konsola myśli, że napęd który jest teraz w niej jest fabryczny i przypisuje go sobie. Np. wczoraj miałem klienta ze spoofem BenQ na LiteOn'a, aktualizacja wywalała błąd. Wgrałem ofw od BenQ z kluczem z LiteOn'a. Ważne, żeby nie robić spoof'a, dać tylko sam klucz i ofw do napędu. Aktualizacja przeszła bez problemu i teraz już ten BenQ jest fabryczny.

    Na Samsungu też powinno to przejść.

    // Prosze o skasowanie postu, coś dwa razy się dodało zamiast zedytować.
     
  19. sreberko

    sreberko Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 11, 2009
    Posty:
    356
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Nowy Sącz
    Jeżeli wgrasz ofw i robisz aktualizacje do tej co flas***e napęd konsola myśli, że napęd który jest teraz w niej jest fabryczny i przypisuje go sobie. Np. wczoraj miałem klienta ze spoofem BenQ na LiteOn'a, aktualizacja wywalała błąd. Wgrałem ofw od BenQ z kluczem z LiteOn'a. Ważne, żeby nie robić spoof'a, dać tylko sam klucz i ofw do napędu. Aktualizacja przeszła bez problemu i teraz już ten BenQ jest fabryczny.

    Na Samsungu też powinno to przejść.

    PS. Jeżeli masz już dash 604 to teraz nic nie zrobisz. Miało być ofw do Samsunga przy aktualizacji do 13141 bodajże.
     
  20. krycha0711

    krycha0711 Banned Świeżak

    Dołączył:
    Listopad 9, 2008
    Posty:
    80
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Szastarka, Poland

    czy do Was nie dociera ze na samsungu nie pójdzie??? z benq to działa bo obsługuje ap25 a samsung nie!!!
     
Wczytywanie...
Status Tematu:
Zamknięty.

Poleć forum